Vraag Kan ik Ubuntu installeren op een partitie die geformatteerd is als ntfs in plaats van ext4? [duplicaat]


Deze vraag heeft hier al een antwoord:

Kan ik Ubuntu op een partitie formatteren die is geformatteerd als NTFS, in plaats van EXT4?

Na het installeren van Ubuntu 11.10 met ext4, krijg ik tijdens het opstarten steeds schijffouten. Maar op deze zelfde harde schijf, heb ik Windows 7, en ik krijg deze fouten niet. Dus ik wilde NTFS proberen in plaats van EXT4 en kijken of het enig verschil maakt.

De harde schijf is ongeveer 5 jaar oud. Dus als het faalt, zou ik denken dat het net zo goed problemen zou geven in Windows.


4
2018-04-20 19:28


oorsprong


Welke fouten krijg je? - Kelley


antwoorden:


Maak een back-up van al uw waardevolle bestanden Zeg niet dat ik je niet heb gewaarschuwd. Als je schijf verdacht optreedt ... beter dan genezen. In feite moet u toch regelmatig een back-up van uw bestanden maken ...

Gebruik NTFS niet als uw bestandssysteem om Linux op te installeren, NTFS-ondersteuning is ... suboptimaal. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat NTFS-ondersteuning alles draait rond reverse engineering, omdat er geen documentatie voor het publiek beschikbaar is.

Ext4 is bewezen technologie, het zou prima moeten werken. Welke fouten krijg je? Proberen badblocks -v /dev/sdan waar / dev / sdan moet worden vervangen door het apparaat dat u ziet wanneer u binnenkomt df -h / | cut -d' ' -f1 | grep dev of /dev/sda wanneer je geluk hebt.


3
2018-04-20 19:41

Kortom, nee. Als er iets mis is met de schijf, moet u dat in plaats daarvan doen. Open het schijfhulpprogramma en controleer de SMART-status van het station en voer de lange zelftest uit.


1
2018-04-20 22:23