Vraag Hoe installeer ik Ubuntu?


Ik zou graag een volledige handleiding over het installeren van Ubuntu willen zien.


153
2017-10-12 08:40


oorsprong


verwant: Hoe kan ik Ubuntu installeren zonder Windows te verwijderen? - Lucio
Als je na installatie niet in Ubuntu kunt opstarten, kijk dan hier: askubuntu.com/q/88384/62483 - Lucio
Voor iedereen die op deze vraag komt met Windows 8 vooraf geïnstalleerd, zijn geen van de antwoorden hier relevant. Bekijk in plaats daarvan deze vraag Ubuntu installeren op een vooraf geïnstalleerd Windows 8 (64-bit) systeem (ondersteund door UEFI) - Warren Hill
Documentatie help.ubuntu.com/community/Installation - NIMISHAN
Voor iedereen die Ubuntu op een Chromebook probeert te installeren, moet deze vraag worden bekeken Is het mogelijk om Ubuntu op een Chromebook te installeren? - Anwar


antwoorden:


 1. Eerst moet je de huidige versie van Ubuntu downloaden op Ubuntu Desktop downloaden. Selecteer uw architectuur (32-bits versus 64-bits) en klik op de grote oranje knop. Als uw computer ten minste 2 GB RAM heeft, selecteert u de 64-bits versie van Ubuntu. Als u niet zeker bent van de smaak die u nodig hebt, selecteert u 32-bits aangezien deze wordt uitgevoerd, zelfs als u een 64-bits processor hebt. Je kunt ook elke distro-release downloaden, zoals Kubuntu of Xubuntu of Andere smaken.

 2. Vervolgens downloadt u een groot .iso-bestand, ongeveer 800MB-1.6GB. Het kan een paar uur duren, afhankelijk van uw verbindingssnelheid. Laat het bestand downloaden. Vervolgens brand je het op een dvd of LiveUSB. Het Ubuntu 14.04 .iso-bestand is te groot om op een CD te passen, dus u zult het ook moeten doen brand het op een dvd of anders een Ubuntu live USB maken een flash-drive gebruiken die ten minste 2 GB heeft. (koppelingen zijn voor Windows, als u van een ander besturingssysteem overschakelt, raadpleeg dan het gedeelte "Eenvoudige manieren om over te schakelen naar Ubuntu" de downloadpagina.)

 3. Als u Windows 7 of hoger gebruikt, kunt u dubbelklikken op dit bestand (ervan uitgaande dat er geen ander programma aan gekoppeld is). Installeer anders ImgBurn (helaas, geen open source). Mogelijk kunt u ook met de rechtermuisknop klikken en 'Burn to Disk' selecteren .:

  enter image description here
  Meer instructies zijn te vinden hier of hier als je ze nodig hebt

 4. Je had nu je schijf moeten branden. Als u de schijf opent met uw bestandsbeheer, moet er een aantal bestanden zijn zoals wubi.exe, autorun.inf, pics, en pool, onder andere. Als u slechts één bestand op de schijf hebt met dezelfde naam als uw ISO, moet u ervoor zorgen dat u een hulpprogramma voor het branden van schijven gebruikt. Sleep niet alleen het ISO-bestand. Het zal niet werken.

 5. Plaats nu de schijf terug in uw optische station en start uw computer opnieuw op. Op een pc zou je een dergelijke sleutel moeten hebben Verwijder, F2, F10 of een andere toets waarmee je naar je opstartvolgordemenu gaat. U kunt uw BIOS-menu openen door op een van deze toetsen te drukken zodra het startscherm van het moederbord verschijnt wanneer de computer opstart. Raadpleeg anders de handleiding voor uw computer of BIOS en zoek naar iets soortgelijks opstarten vanaf externe media of kies een opstartschijf ( of alt op Macs) om de sleutel te vinden die nodig is. Volg de aanwijzingen op het scherm om opstart vanaf het optische station waar je nieuwe schijf in zit.

 6. Ervan uitgaande dat u niet opstart UEFI, druk op Verschuiving zodra je een paars scherm krijgt met onderaan een afbeelding. Selecteer uw taal met de pijltjestoetsen en invoeren. Nu zou je geconfronteerd moeten worden met een menu. U kunt Ubuntu zonder installeren proberen, of u kunt het installeren. Als je het wilt proberen, kies dan "Probeer Ubuntu zonder te installeren", probeer het, dubbelklik op het pictogram Ubuntu installeren op het bureaublad en ga verder met deze handleiding. Houd er rekening mee dat deze testversie langzamer is omdat deze wordt uitgevoerd vanaf een CD / DVD / USB, niet van uw harde schijf Sommige versies van Ubuntu geeft een grafisch menu voor deze stap.

 7. Nu wordt u geconfronteerd met een checklist. U kunt de tweede optie 'Installeer software van derden' veilig negeren, hoewel Adobe Flash Player en sommige eigen video-codecs mogelijk niet werken, tenzij u de opdrachten aan het einde van deze handleiding invoert.

  enter image description here

 8. Nu is het tijd om uw harde schijf te partitioneren. Als u wilt voorkomen dat u gegevens verliest of dubbel opstart, is deze stap cruciaal. Als je gewoon wilt wissen wat al op je harde schijf staat, en alle ruimte voor Ubuntu gebruikt, selecteer je die optie en ga je naar stap 10. Als je dual-boot wilt gebruiken en het Ubuntu-installatieprogramma wilt vertrouwen (niet aanbevolen), selecteer de optie om naast elkaar te installeren en ga naar stap 10. Als u handmatig dual-boot wilt instellen, selecteert u de keuze voor geavanceerde partitionering en gaat u verder met de volgende stap.

  enter image description here

 9. Vind uw huidige Windows-partitie. Het zou de eerste of tweede onder moeten zijn sda, en het type moet NTFS zijn. Klik er eenmaal op en klik op Bewerken om het dialoogvenster met de partitie-instellingen op te roepen. Verklein de grootte met minstens 40.000 MB of meer als u extra vrije ruimte op uw oude installatie hebt. Als u een afzonderlijke Documenten-partitie heeft, kunt u dat in plaats daarvan wijzigen. Klik vervolgens in de vrije ruimte die u hebt gemaakt en klik op Toevoegen, stel het type in op Wisselgebied en geef ongeveer 1,5-2 maal uw RAM-geheugen (Houd er rekening mee dat het invoervak ​​de grootten in MB, niet GB. Heeft). U hebt nu een swapruimte . Klik in de resterende vrije ruimte en voeg een ext4-partitie toe met de standaardgrootte (maximaal aanbevolen) en het koppelpunt als /. Je wilt misschien ook een /home partitie, waar al uw gebruikersbestanden in Ubuntu naartoe gaan. Als u op dit moment een fout maakt, klikt u op Terugzetten.

  Raadpleeg voor meer gedetailleerde instructies (en met schermafbeeldingen) bij deze stap Hoe gebruik je handmatige partitionering tijdens de installatie?

 10. We zijn nu klaar om te installeren! Klik op 'Nu installeren' en laat het partitioneringstool in het Ubuntu-installatieprogramma wijzigingen aanbrengen. Nu moet u worden gevraagd om een ​​tijdzone te selecteren. Het Ubuntu-installatieprogramma probeert wijselijk uw tijdzone te raden, ervan uitgaande dat u een werkende internetverbinding hebt.

  enter image description here

 11. Je wordt nu opnieuw geconfronteerd met een keuze van talen. Selecteer uw taal en selecteer in de volgende stap uw toetsenbordindeling (toetsenbordindeling). Als u niet zeker bent, klikt u op de knop om uw toetsenbordindeling te detecteren.

  enter image description here

 12. Op het volgende scherm kunt u uw gebruikersnaam, weergavenaam en wachtwoord instellen. Kies een sterk wachtwoord. Een sterk wachtwoord kan kleine letters, hoofdletters, alfabetisch, numeriek en andere afdrukbare tekens bevatten. Hoewel uw gebruikersnaam in kleine letters moet zijn, is uw weergavenaam die wordt weergegeven in het aanmeldingsmenu en kan het hoofdletters en spaties bevatten.

  enter image description here

  • Als u dual-boot met Windows gebruikt, wordt u geconfronteerd met een optie om documenten te migreren. Kies de gebruikers en mappen die u wilt migreren.
 13. Nu kunt u zonder aarzelen achterover leunen, totdat u wordt geconfronteerd met de prompt met de mededeling dat de installatie is voltooid.

  enter image description here

  • Als u op een UEFI-systeem hebt geïnstalleerd, wilt u mogelijk de volgende opdrachten uitvoeren voordat u de nieuwe installatie start:

   sudo su;
   efi="/target/boot/efi/EFI"; \
   if [[ -e "${efi}/boot" ]]; then \
    echo "Backup:"; \
    mv -v "${efi}/boot/" "${efi}/boot-bak-$(lsb_release -cs)"; \
   fi; \
   echo "Copy:"; \
   cp -va "${efi}/ubuntu" "${efi}/boot"; \
   arch="$(ls -1 {efi}/ubuntu/shim*.efi)"; \
   arch="${arch#*shim}"; \
   arch="${arch%.efi}"; \
   cp -v "${efi}/boot/shim${arch}.efi" "${efi}/boot/boot${arch}.efi";
   

   Hiermee worden de opstartbestanden van Ubuntu naar de standaard bootloaderlocatie gekopieerd en worden back-ups gemaakt van eerder bestaande bestanden. Door dit te doen, bespaart u uzelf op hoofdpijn veroorzaakt door niet-standaard compliant gedrag van sommige UEFI-firmwares die te vinden zijn op VirtualBox evenals sommige oudere HP, Toshiba, Sony en andere apparaten. Gerelateerd bugrapport.

  • Als u de opstartvolgorde van de schijfeenheden in het BIOS tijdens stap # 5 hebt gewijzigd zodat het systeem opstart vanaf de Live DVD / USB (of het systeem al was geconfigureerd om op te starten vanaf de dvd / USB-schijf) en klik op "Nu opnieuw opstarten" , het systeem zal opnieuw opstarten op de Live DVD / USB en niet in uw nieuwe installatie. Vergeet niet om de wijzigingen die u hebt aangebracht in het BIOS terug te draaien of het medium te verwijderen (afhankelijk van of u uw huidige opstartvolgorde-configuratie wilt behouden of niet) voordat u opnieuw opstart.

 14. Nadat u al deze stappen hebt voltooid, maakt u verbinding met internet, opent u de terminal (Ctrl+alt+T) en voer deze opdrachten uit:

  sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade 
  sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras   
  

  Hiermee worden de pakketten op uw systeem bijgewerkt en codecs voor eigen bestanden met beperkte auteursrechten (MP3, AVI, MPEG, Microsoft-lettertypen) en Adobe Flash Player geïnstalleerd.

Geniet van Ubuntu!


173
2017-11-29 03:12Dit antwoord moet WERKELIJK op de bovenste positie blijven. - That Brazilian Guy
Kunt u een handleiding geven om exact hetzelfde te doen, maar een USB gebruiken in plaats van een dvd? - Aborted
kunt u de informatie verstrekken voor het verwijderen van ubuntu zonder vensters te beïnvloeden .... - Adithya Chakilam
@Adithta chakilam Het is beter om Windows en Ubuntu op aparte partities te installeren, zodat als je een OS wilt verwijderen er geen enkel probleem zal zijn. Zie deze website voor installatie in afzonderlijke partities techspot.com/community/topics/... - Sudheer
@Gehaald hier is hoe ubuntu live usb maakt pendrivelinux.com/using-unetbootin-to-create-a-live-usb-linuxna het maken van live usb kun je dezelfde stappen volgen als bij stap 6 in het bovenstaande antwoord - Sudheer


Gebruik deze gids: https://help.ubuntu.com/community/GraphicalInstall

Als u Windows wilt behouden, moet u bij stap 6 zorgvuldig lezen:

Als u Ubuntu wilt installeren op een   enkele partitie Dual Booting, Select    Guided - formaat wijzigen. In de nieuwe partitie   formaatgebied, sleep het gebied tussen de   twee partities om uw gewenste te creëren   partitiematen. Klik op Doorsturen.

Het is een goed idee om de gids op een andere computer te openen of uit te printen, zodat u deze tijdens het installatieproces beschikbaar hebt.


21sorry om het acceptatieteken te verplaatsen, maar dit is vrij goed voor wat ik wilde. Bedankt evgeny, kampioen. - Anonymous Type
Hoewel het zeer onwaarschijnlijk is dat Ubuntu.com deze link ooit zal verwijderen, is dit misschien het geval, dus typ een schriftelijke reactie in plaats van alleen een sitekoppeling te geven - David