Vraag Hoe een Access Point-modus instellen Wi-Fi Hotspot?


Hoe een Access Point-modus instellen Wi-Fi Hotspot?

Te vermelden punt: Draadloze hotspots zijn niet hetzelfde als ad-hocnetwerken. Er is een significant verschil tussen de twee. Kortom, ad-hocnetwerken worden niet ondersteund op nieuwere apparaten en de meeste Android-, Windows Phone- en Blackberry-apparaten (en misschien ook iOS-apparaten), terwijl Wi-Fi-hotspots met AP-modus dat wel zijn. Als u een idee wilt krijgen van de hotspots in de AP-modus, ad-hocnetwerken en hun verschil, raadpleegt u deze Wikipedia-pagina en dit artikel op de Connectify-website.


152
2017-08-26 18:24


oorsprong


iOS-apparaten ondersteunen ad-hocnetwerken. Maar ze worden verbroken telkens wanneer u het scherm uitschakelt. - leo
Apps van derden kunnen ad-hoc-netwerk-wifi op geroote Android-apparaten toestaan. - solsTiCe


antwoorden:


Ubuntu 18.04 LTS

Met GNOME 3.28-bureaublad op Ubuntu 18.04 LTS is WiFi-tethering eenvoudiger dan ooit! Open gewoon de Wifi instellingen van systeemmenu.

GNOME system status menu

En selecteer vervolgens uit het hamburgermenu via Wi-Fi-instellingen Schakel Wi-Fi Hotspot in. Dat is alles, uw WiFi-toegangspunt is nu in gebruik!

WiFi Settings

Geavanceerd spul

Als u de naam (SSID) en het wachtwoord van uw toegangspunt wilt wijzigen, opent u Netwerk connecties editor door het volgende in te voeren Terminal of alt+F2:

nm-connection-editor

Network Connections

Dubbelklik op Hotspot en het editorvenster verschijnt. U kunt de SSID en het wachtwoord wijzigen via de tabbladen Wi-Fi en Wi-Fi beveiliging.

Edit SSID Edit password

Ubuntu 16.04 LTS & 14.04 LTS

Stap 1: Test of uw WiFi-kaart AP-modus ondersteunt

Volg de Toegangspuntmoduscontrole in de antwoord geleverd door Web-E

Stap 2: Start de ingebouwde hotspot

Netwerk wordt geleverd met een ingebouwde optie om een ​​Ad-Hoc-hotspot te starten. Dus laten we dit eerst gebruiken, zodat het in de volgende stap kan worden geconfigureerd en geconverteerd naar een Access Point-modushotspot.

Zoeken Netwerk in Dash en open het.

DashSearch

Druk de "Gebruik als hotspot"knop en Netwerkmanager start een AdHoc-hotspot.

Hotspot

Maar dat is niet wat we willen, toch? Stop de hotspot.

Stap 3: Hotspot configureren

Open Netwerk connecties van Dash of 'Verbindingen bewerken'uit het netwerkindicatormenu.

Edit Connections

In de Netwerk connecties venster dat wordt weergegeven, wordt er een verbinding met de naam genoemd hotspot vermeld onder de WiFi-sectie. Selecteer het en klik op de 'Bewerk'knop.

Network Connections

In het venster dat verschijnt, kunt u de uitzendnaam (SSID) van uw hotspot bewerken. Nu komt het belangrijkste deel van deze configuratie: verandermodus in 'hotspot', die uiteindelijk de hotspot naar Access Point-modus zal converteren. Gebruikers van Ubuntu 14.04 LTS zullen merken dat deze modus niet beschikbaar is om uit de vervolgkeuzelijst te kiezen. Raak niet teleurgesteld, want je kunt het nog steeds doen via een extra Stap 3.1.

Edit Hotspot Name and Password

Bewaar en open hetzelfde Hotspot bewerken venster opnieuw. Ga deze keer naar de WiFi-beveiliging tabblad voor het selecteren van wachtwoordtype. Als u geen wachtwoord wilt instellen, kunt u de beveiliging op none instellen en zo een open hotspot maken. Als u een wachtwoord instelt, wordt het aanbevolen om de beveiligingssleutel te wijzigen van WEP naar WPA2. Als de configuraties eenmaal zijn voltooid, vergeet dan niet om deze op te slaan zodat de wijzigingen kunnen worden toegepast.

In de Algemeen tab, zorg ervoor dat "Automatisch verbinding maken met dit netwerk wanneer het beschikbaar is" is uitgeschakeld (tenzij u uw wifi-netwerk ooit als hotspot gebruikt). Anders, omdat de hotspot altijd beschikbaar is, ziet u de menu-items niet om verbinding te maken met andere wifi-netwerken in de applet van de netwerkmanager.

Stap 3.1: Alleen voor Ubuntu 14.04 LTS

Sinds Ubuntu 14.04 LTS's netwerken (network-manager v9.8.8) biedt geen grafische instelling om de AP-modus te selecteren, we zullen het zijn configuratiebestand handmatig bewerken om de conversie te forceren. Kopieer de volgende opdracht en druk vervolgens op alt+F2 of open Terminal en plak het daar:

pkexec env DISPLAY=$DISPLAY XAUTHORITY=$XAUTHORITY gedit /etc/NetworkManager/system-connections/Hotspot

Typ uw wachtwoord in het autorisatievenster dat verschijnt en het configuratiebestand wordt geopend in de teksteditor. Zoek een regel die begint met mode=, verander het in mode=ap en sla het bestand op.

Stap 4: start hotspot

Nu het configuratiegedeelte voorbij is, starten we de hotspot. Klik op 'Maak een nieuw wifi-netwerk'uit het netwerkindicatormenu.

Create New WiFi Connection

Klik in het venster dat verschijnt op de vervolgkeuzeknop Verbinding en wijzig "Nieuw ..." in "Hotspot". Druk op de knop "Maken" om uw hotspot te starten. Vanaf nu, wanneer je een hotspot nodig hebt, hoef je alleen maar deze stap uit te voeren, d.w.z. Stap 4 enkel en alleen.

Start Hotspot

K .. Dat zijn allemaal mensen! Veel plezier met je nieuwe toegangspunt


77
2018-03-26 15:13Koelste eenvoudige stappen @HEXcube - Amit Rane
Ik had de 3 stappen voltooid die zijn beschreven door @ Web-E, maar mijn Android-telefoon zou geen verbinding maken, omdat ik altijd probeerde 'het IP-adres te verkrijgen'. Toen deed ik gewoon de "mode = ap" verandering in / etc / NetworkManager / system-connections / my_wifi_connection_name voorgesteld door HEXcube en direct verbonden. Mijn Ubuntu is 13.10 64bit op Acer laptop Aspire E1-531. - Sri
De ip_forward- en masquerade-commando's werden uitgevoerd als onderdeel van de stappen van Web-E - moeten we ze intrekken? Zo ja, hoe? - Sri
Ik wou dat meer mensen wisten van deze oplossing. Dit zou het antwoord moeten zijn dat de voorkeur heeft. - Lars Nyström
@ Hi-Angel Oh, ik bedoelde Stap 2! Mijn fout! Trouwens, welke Ubuntu-release gebruik je? Ik heb nog geen 15.10 getest. Zal het antwoord bijwerken wanneer 16.04LTS uit is. - HEXcube


Of uw draadloze kaart Access Point-modus ondersteunt.

Het eerste wat u moet doen, is het uitvoeren van de test of uw draadloze kaartondersteuning naar de draadloze toegangspuntmodus gaat. Zoals eerder is verteld, is de test voor stuurprogramma's voor mac80211-frameworks.

Installeren iw & volg volgende

sudo aptitude install iw
iw list

Zoek naar ondersteunde interface-sectie, waar het een vermelding moet zijn AP zoals hieronder

Supported interface modes:
     * IBSS
     * managed
     * AP
     * AP/VLAN
     * monitor
     * mesh point

Als uw bestuurder dit AP niet toont, betekent dit niet dat het geen draadloze hotspot kan maken. Maar die kaarten vallen niet binnen het bereik van deze tutorial. Voor meer tests volg ubuntu-documentatie over de mastermodus.

De opstelling is verdeeld in drie secties,

 1. Een draadloos netwerk instellen en hosten
 2. IP-adres instellen
 3. internet delen

1.Setup en host een netwerk

 • Vereiste software: hostapd Install hostapd (installeer het)
 • druk op alt + F2 en typ gksu gedit & druk op invoeren. We gaan veel bestanden bewerken.
 • Druk in gedit op ctrl+O, ctrl+l & plak het in locatievak /etc/hostapd/hostapd.conf. druk op invoeren.
 • Plak de volgende code,

  interface=wlan0
  driver=nl80211
  ssid=test
  hw_mode=g
  channel=1
  macaddr_acl=0
  auth_algs=1
  ignore_broadcast_ssid=0
  wpa=3
  wpa_passphrase=1234567890
  wpa_key_mgmt=WPA-PSK
  wpa_pairwise=TKIP
  rsn_pairwise=CCMP
  

Zorg ervoor dat er geen witte spaties achterblijven en het einde van de regel! Hostapd is erg gevoelig om witte spaties te beëindigen die moeilijk zijn op te lossen!

Wijzigingen die u moet doen:

 1. Verandering interface=wlan0 naar de naam van uw draadloze kaart. (Als u één draadloze kaart hebt, moet deze wlan0 zijn)
 2. ssid=test. test is de naam van uw gehoste netwerk.
 3. wpa_passphrase=1234567890, 1234567890 is het wachtwoord van uw netwerk.

De bovenstaande configuratie creëert een wpa & wpa2 ingeschakeld toegangspunt in gmodus. Een meer gedetailleerde instructie om een ​​configuratiebestand te bouwen is te vinden hier 

Start nu de hostapd. Bewerk het bestand /etc/default/hostapd en wijzig de regel van DAEMON_CONF als volgt:

DAEMON_CONF="/etc/hostapd/hostapd.conf"

Start dan de hostapd service met behulp van de volgende opdracht,

sudo service hostapd start

Het zou een draadloos netwerk moeten starten. Op uw mobiele apparaat ziet u nu een draadloos netwerk en kunt u verifiëren. Maar het apparaat krijgt geen IP-adres. Stop ermee met het commando sudo service hostapd stop

Als u een foutmelding krijgt, ondersteunt uw kaart mogelijk niet g modus. Probeer met andere> modi. Gids

Deel 2: DHCP-server instellen voor IP-adresbeheer

Installeren isc-dhcp-server Install isc-dhcp-server

Bewerk het bestand /etc/default/isc-dhcp-server en stel INTERFACES als volgt in:

INTERFACES="wlan0"

Druk in gedit op Ctrl+O, in locatievak plakken /etc/dhcp/dhcpd.conf Vind (ctrl+F) onder de regels en zet # voor het. Het zou eruit moeten zien na het bewerken

# option definitions common to all supported networks…
#option domain-name “example.org”;
#option domain-name-servers ns1.example.org, ns2.example.org;

Wijs opnieuw ook de volgende regels toe

#default-lease-time 600;
#max-lease-time 7200;

Voeg de volgende regels toe aan het einde

subnet 10.10.0.0 netmask 255.255.255.0 {
        range 10.10.0.2 10.10.0.16;
        option domain-name-servers 8.8.4.4, 208.67.222.222;
        option routers 10.10.0.1;
}

Bereik beschrijft hoe lang de adrespool zal zijn. u moet ook de subnetwaarde aanpassen. Deze config kan IP tot 15 apparaten geven

Druk opnieuw op Cctrl+O in gedit en plakken in de locatiebalk /etc/network/interfaces, Voeg hieronder toe

auto wlan0
iface wlan0 inet static
address 10.10.0.1
netmask 255.255.255.0

wlan0 is uw draadloze interface. Verander het dienovereenkomstig.

Opmerking: na het opnieuw opstarten, wordt het draadloze netwerk als niet beheerd weergegeven. Dus jij   kan geen ander wi-fi netwerk gebruiken. Om draadloos te worden met normaal   gedrag, plaats # vóór die nieuw toegevoegde regel en voer uit sudo start networking

nu uitvoeren

sudo service isc-dhcp-server start

sudo service hostapd start

Op dit punt zal uw mobiele apparaat een netwerk zien, het verifiëren en na verificatie krijgt het IP-adres iets als 10.10.0.2.

Instellingen voor internetverbinding instellen

Voor het delen van internetverbindingen hebben we nodig ip forwarding en ip masquerading. IP-doorsturen inschakelen: uitvoeren

echo 1| sudo tee /proc/sys/net/ipv4/ip_forward

Stel nu dat u een dial-up / usb-modemverbinding gebruikt om verbinding te maken met INTERNET. U moet de logische interfacenaam krijgen. Voor dat uitvoeren ifconfig of ip address

Voor inbelmodem / usb-modem: dat zou het moeten zijn ppp0. Als u de Ethernet-verbinding wilt delen, moet u dit gebruiken ethXwaarbij X uw nummer voor het ethernet-apparaat is. Als u verbinding maakt met internet via een Android-apparaat met USB-tethering, moet de interfacenaam zijn usb0.

Nu wordt de interfacenaam eenmaal uitgevoerd sudo iptables -t nat -A POSTROUTING -s 10.10.0.0/16 -o ppp0 -j MASQUERADE

De ppp0 in bovenstaande opdracht is de interface waarvan u de internetverbinding via draadloos deelt.

Als je hebt bewerkt tot /etc/network/interfaces je kunt gebruiken dit script om de service te starten. Bewerk het als u niet deelt ppp0. als u een script gebruikt en de server wilt stoppen, gebruikt u sudo killall hostapd


Een blog die meestal een samenvatting is van wat hier is beschreven: http://dashohoxha.blogspot.com/2013/06/how-to-setup-wifi-access-point-on-ubuntu.html

Een script dat de stappen die hier worden beschreven, probeert te automatiseren: https://gist.github.com/dashohoxha/5767262

Aarzel niet om eventuele fouten die u opmerkt te melden of op te lossen.


Geweldig helpt van:


100
2017-09-25 10:14Ik kan verbinding maken met hotspot en verifiëren. Maar ik kan geen IP ontvangen. Kun je me helpen? - Vijay
@neo heeft de regels in config gelezen - Web-E
Ik deed. Ik heb het hele proces zelfs twee keer geprobeerd, gewoon om er zeker van te zijn dat ik het de eerste keer niet verkeerd deed. - Vijay
@ neo Ik zag hetzelfde probleem. Ik ben net veranderd dns=dnsmasq naar #dns=dnsmasq in sudo gedit /etc/NetworkManager/NetworkManager.conf na installatie ap-hotspot. Het loste het probleem op. - ss1729
Welke Ubuntu-versies dit ondersteunt (de versie van hostapd ap-hotspot gebruik lijkt niet langer beschikbaar ...: C) - Wilf


Ik had hetzelfde probleem. De beste oplossing die ik kon vinden is om te gebruiken ap-hotspot voor het maken van een hotspot van de ubuntu-machine. Het werkt prima om verbinding te maken met bijna alle Android-, Windows-telefoons, enz.

Om het te installeren:

$ sudo add-apt-repository ppa:nilarimogard/webupd8
$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get install ap-hotspot

Volgende, om de hotspot te starten:

$ sudo ap-hotspot start

Op een interactieve manier wordt gevraagd welk internet van de adapter u wilt delen, naam van het netwerk, wachtwoord, enz.

Om de hotspot te stoppen:

$ sudo ap-hotspot stop

Om het te configureren:

$ sudo ap-hotspot configure

Als er een probleem is, hoop dit link helpt.

BEWERK:

Voor nu lijkt het erop dat er een probleem is met Ubuntu 14.04, en zoals gespecificeerd in het webupd8.org-artikel dat is gelinkt, moet je hostapd downgraden:

64bit:

cd /tmp
wget http://ftp.ksu.edu.tw/FTP/Linux/ubuntu/pool/universe/w/wpa/hostapd_1.0-3ubuntu2.1_amd64.deb
sudo dpkg -i hostapd*.deb
sudo apt-mark hold hostapd

32bit:

cd /tmp
wget http://ftp.ksu.edu.tw/FTP/Linux/ubuntu/pool/universe/w/wpa/hostapd_1.0-3ubuntu2.1_i386.deb
sudo dpkg -i hostapd*.deb
sudo apt-mark hold hostapd

32
2018-03-29 22:42Kerel, dat werkte als een charme! - Milkncookiez
Ik volgde de instructies op het vorige antwoord en ontdekte dat mijn draadloze kaart niet werd ondersteund voor de toegangspuntmodus. Maar ap-hotspot werkte nog steeds perfect. Dus mijn advies zou zijn om gewoon ap-hotspot te installeren en te kijken of het werkt - Hashken
Het werkt voor mij als ik netwerkbeheerder stop sudo stop network-manager  voor het starten van een ap-hotspot. Bedankt! - Rmano
U moet eerst de draadloze verbinding van de computer inschakelen, maar er niets op aansluiten - Dit werkt uitstekend :-) -Maar ik zal zeggen dat ik de standaard gewoon zou kunnen gebruiken Use as Hotpot knop in Fedora 19 (andere helft uit dual boot) - Wilf
Het script lijkt nu te zijn verouderd. - Léo Lam


Nu, hier is een methode die eenvoudig is en zeker de klus zal klaren.

Installeer KDE Connection Editor

Open Terminal (Ctrl + Alt + T) en typ de volgende opdrachten, de een na de ander.

$ sudo apt-get install plasma-nm
$ sudo apt-get update

Nu hebt u KDE Connection Editor geïnstalleerd.

Laten we een Wi-Fi Hotspot maken.

Maak een Wi-Fi Hotspot (Access Point-modus)

1. Open nu de geïnstalleerde applicatie met een van beide,

 1. Zoeken (Alt + F2) voor kde-nm-aansluiting-editor(Je zult het zo snel doen als je begint te typen kde).

  OF 

 2. Open het handmatig vanuit de Terminal.

  $ sudo kde-nm-connection-editor
  

2.Nu klikken + Toevoegen en selecteer Draadloos (gedeeld)

Adding A new connection

3.Nu zie je het onderstaande venster.

Connection setup tab

SSID: Geef een naam voor je nieuwe hotspot

mode: Selecteer Toegangspunt

Gekloond MAC-adres: Klik Willekeurig om een ​​willekeurig MAC-adres te genereren.

Al het andere moet al goed zijn ingesteld.

4.Nu laten we naar de draadloze beveiliging tab.

WPA Password tab

kiezen WAP & WPA2 Persoonlijk en typ je wachtwoord.

Klik OK.

5.Nu is uw verbinding klaar.

Ready

Genieten!


5kde-nm-connection-editor werd kde5-nm-connection-editor voor mij - x13
dit loste mijn probleem op, bedankt! - rafuru