Vraag Plaats snel een venster op een ander scherm met alleen het toetsenbord


Ik weet dat gebruiken alt+F7, Ik kan het toetsenbord gebruiken om het venster te verplaatsen. Ik kan ook de "Grid" -plugin van Compiz gebruiken om snel het venster rond mijn huidige monitor te positioneren. De grid-plug-in lijkt echter niet over de monitor te werken.

Wat ik nodig heb, is een snellere manier om het huidige venster naar het andere scherm te verplaatsen. In mijn huidige opstelling met twee monitoren, merk ik dat ik het focusvenster naar de andere monitor moet verplaatsen omdat ik me concentreer op het werken aan iets anders (en het daarna weer terugzetten).

Als ik XMonad (of andere tegelmanagers) gebruik, zou dit vrij eenvoudig zijn. Veel toepassingen die ik gebruik (Gnome Do, MATLAB, afbeeldingsviewers, aangepaste apps die ik schrijf, ...) werken echter niet goed met een tegelmanager.

Dus mijn vraag is: is er een sneltoetscombinatie die het momenteel gefocuste venster naar de andere monitor (en terug) verplaatst?


156
2018-01-19 00:59


oorsprong


Bedankt, ik was op zoek naar de Alt-F7-snelkoppeling. De eerste keer dat ik het antwoord vind dat ik zocht, in een vraag. - qwertzguy


antwoorden:


  1. Installeren CompizConfig Settings Manager Install compizconfig-settings-manager

    sudo apt-get install compizconfig-settings-manager
    
  2. Voer CCSM uit → Ga naar onder (Window Management) → Ga naar "Put."

  3. Schakel de plug-in in.
  4. Configureer snelkoppeling voor "Put to next Output."
  5. Log uit en weer in.

Als de plug-in leggen verschijnt niet in CCSM, installeer de Compiz-plugins Install compiz-plugins pakket. (sudo apt-get update && sudo apt-get install compiz-plugins)

EDIT: het vereiste plugin-pakket wordt nu genoemd compiz-plugins op 12.10 en hoger. compiz-plugins-extra Install compiz-plugins-extra wordt nog steeds gebruikt voor 12.04.


187
2018-01-19 11:51Het is ook de moeite waard om op te merken dat de "volgende" uitvoer door alle monitoren zal lopen (niet stoppen aan de verste rechterkant). - Adrian Schneider
Ik zie de plug-in niet. Ubuntu QQ gebruiken - Yatharth Agarwal
Ah het werkt - je hebt alleen een afmelding / aanmelding nodig! - jaywink
Er is geen optie "Put" - Richard
@Richard, je zult moeten installeren compiz-plugins zoals vermeld in de post. (Sidenote: Ik ben op Ubuntu 15.04 en toen dat eenmaal was geïnstalleerd, was ik de "Put" -plug-in.) - Anonsage


ik hou van Zet op volgende uitvoer met Ctrl + alt + n

geniet ervan!

Put at CCSM Zet bij CCSM.

Put to Next Output Put to Next Output


29
2017-11-26 05:58Nu gebruik ik deze hotkey instellen op '<Alt> <Shift> m'. : P - Chu-Siang Lai
Ik heb Put niet in mijn CCSM gezet - Jamie Hutber


alt+Ctrl + NumLeft / NumRight

voor geminimaliseerd alleen venster (!) dat ik vandaag vond in Gnome 3 @ Ubuntu 14.04.

d.w.z., als je wil om een ​​gemaximaliseerd venster te verplaatsen, kan dat

'Win + DownArrow', 'alt+Ctrl+ NumLeft / NumRight ',' Win + UpArrow '

of probeer het te binden ..


10
2017-10-15 18:23Helaas, dit Alt+Ctrl+<NumDirection> snelkoppelingen houden het venster op hetzelfde scherm en verplaatsen niet naar een ander scherm .. getest op Ubuntu 15.04 (w / Unity). - Anonsage
Het is hetzelfde probleem op Ubuntu 16.04. Ik kwam hier om een ​​oplossing voor te vinden deze probleem. - Brandon Ibbotson
Het werkt voor mij op Ubuntu 16.04, bedankt! - Juanmi Rodriguez
@Anonsage Maar het is voor Gnome. Geen eenheid. - G. Demecki


Na het installeren van compizconfig-settings-manager → Uitvoeren → Ga naar onder (Window Management) → Ga naar "Put."

Probeer dan "Put within viewport" en "Put Left / Put Right". Als het venster niet op de rand van het scherm staat, heeft u dubbel "rechts / links" nodig om over schermen te schakelen. Standaard is dit met super + Numpad-pijlen.


5
2018-01-30 00:24Niet de meest directe oplossing, maar naar mijn mening een betere. - Jonah
Dit is het enige antwoord dat voor mij werkte. - haff


bijvoegsel: Als de oplossing met Put plugin werkt niet.

Probeer sommige functies uit te schakelen die u niet gebruikt en die kunnen interfereren. Ik ging alleen weg Put To Next Output ingeschakeld en het begon te werken.


0
2018-01-06 10:21

Schakel de functies uit in de "Grid" -plugin op ccsm, logoff / logon en schakel de "put" -plugin in met de gewenste combinatie van sleutels. Werkt voor mij (ubuntu 16.04).

Ik schakel sommige functies in beide plug-ins in, omdat ik vensters tussen schermen wilde verplaatsen (met behulp van functies in put), maar ik wilde de functie die het formaat van het venster verkleint met de helft van de breedte van de huidige monitor (met behulp van functies op het raster).


0
2017-11-22 18:15