Vraag Wat is de juiste terminologie voor de UI-elementen van Unity?


Ik heb een paar mails naar de e-maillijst van Ayatana gestuurd met betrekking tot enkele UI-suggesties voor Unity, maar ik ben bang dat ik de juiste voorwaarden voor het UI-element verwissel, dus ik zou graag wat opheldering willen.

Antwoordindex:


162
2017-10-29 10:28


oorsprong
antwoorden:


1. Paneel

Wordt de balk bovenaan "paneel" genoemd?

Ja, de bovenste balk wordt het "eenheidspaneel" of eenvoudigweg genoemd paneel, de container voor indicatoren en algemene menu's.

2. Home-knop

Staat het Ubuntu-logo bovenaan links?   corner heeft een naam?

Sinds 11.04 het heet Thuis knop hoewel het schertsend wordt aangeduid als de BFB door ontwikkelaars, voor "Big Freaking Button"

home button diagram from 11.04 documentation

3. Launcher

Wordt de linkerzijbalk "dock" genoemd?

Het heet de Launcher.

launcher

4. Pictogrammen Launcher / Launcher-items

Zijn de gekleurde tegels met app-pictogrammen   op hen genaamd "draagraketten"?

Launcher pictogrammen of Launcher-items.

5. Schakelaar werkruimte

Is de paarse tegel "werkruimte" genoemd   switcher '?

Vanaf 11.04, Ja.

switcher

6. Dash

Zijn de dingen op het volledige scherm die worden weergegeven   wanneer u op het Ubuntu-logo klikt, wordt de   Tegel Plaatsen of de tegel Apps, genoemd   "Dash"? Hebben ze allemaal hetzelfde?   naam?

Rechts; scheutje is de componentnaam voor de overlay die wordt gebruikt voor toepassingen en plaatsen. In niet-technische contexten lijkt het te worden gebruikt als Toepassingen Dash en de Places Dash.

dash mockup

Overweeg ook:

Het eerste dat je ziet bij het openen van de Dash is de Dash Home. Zonder te typen of iets te klikken, toont het Dash Home u toepassingen en bestanden die u recentelijk hebt gebruikt.

Andere termen

Er lijkt geen term te zijn vastgesteld voor items die op de draagraket worden bewaard via de functie "Keep in launcher". De relevante functionaliteit van het dbusmenu heet "pinning_item" in de code; "plakkerig" verschijnt nergens in de wiki en bugrapporten, en "Favorieten" wordt één keer gebruikt in het architectuurdocument en enigszins dubbelzinnig om te verwijzen naar wat lijkt op de "vastgezette" toepassingsitems. Dus "vastgezet" en "favorieten" lijken beide goed voor nu.

Zie de. Voor meer informatie Unity Architecture document en / Unity / Lenzen op de wiki.


101
2017-10-29 12:10Eigenlijk wordt de linkerzijbalk "verticaal taakbeheerpaneel" genoemd bij unity.ubuntu.com/projects/unity - Dan Dascalescu
Dit is nu verouderd. Zie Ubuntu vanaf 11 hieronder. - alci
Gezien de generalisatie van de vraag die @jorge maakte, was je antwoord voor mij niet zo logisch. Ik moest een tijdje rondkijken voordat ik erachter kwam dat de vraag was geredigeerd. Hoewel dit antwoord verouderd is (per alci), omdat de jouwe het geaccepteerde antwoord is, moet dit worden opgelost in het geval dat anderen hetzelfde probleem tegenkomen. Ik zie twee oplossingen, een bewerking van je antwoord of een terugblik op de vraag om de originele lijst met specifieke vragen te hebben. Ik heb nooit de posts van iemand anders bewerkt, dus ik ben niet zeker van de etiquette hier. - slbass
@slbass Voel je vrij om een ​​bewerking in te dienen! - Jorge Castro
Mogelijke bronnen bij het oproepen van het paneel de "menubalk"? Zelfs het document Unity Architecture noemt dit het panel ... - Seth♦


Ubuntu 11.04

alt text enter image description here enter image description here

 1. Launcher
 2. Launcher-items
 3. Workspace Switcher

  Menubalk:

 4. Venster titel
 5. Toepassingsmenu's
 6. Statusmenu's (indicatoren)

  1. Netwerkmenu
  2. Geluidsmenu
  3. Menu Berichten
  4. Klok
  5. Ik Menu
  6. Sessie Menu

  En anderen

  Deze regio bevat ook de Meldingsgebied, standaard uitgeschakeld.

 7. Raamdecoratie

 8. Venster Knoppen
 9. Toolbar
 10. Statusbalk
 11. Desktop
 12. Ubuntu-knop (Home-knop of BFB, "Big Freakin'-knop")
 13. scheutje
 14. Run Command (alt+F2)

135
2017-09-24 17:15Zelfs na het up-stemmen van dit (en mgunes 'antwoord), voel ik me nog steeds genoodzaakt om te reageren op hoe geweldig je diagram is. - belacqua
We weten over lenzen. Waar zouden ze zijn? - Takkat
De pictogrammen voor lenzen worden ook Launcher-items genoemd, je kunt ze 'lenslanceerinrichtingen' noemen of zoiets, als je wilt, ik weet niet of er een geaccepteerde term is voor die in het bijzonder. - Stefano Palazzo♦
! [imagebin.ubuntu-gr.org/1316863006.png][1] Dash is een beetje veranderd, zijn er voorwaarden voor de nieuwe 4 elementen onderaan? Op de foto heb ik ze opgesumpt.
De HUD moet worden afgebeeld. - Dan Dascalescu


Ubuntu vanaf 11.10 uur

  • Windows titel
  • Toepassingsmenu
  • Dash pictogram
  • Launcher pictogrammen
  • Schakelaar werkruimte
  • Launcher
  • uitschot
  • indicatoren

enter image description here

enter image description here


63