Vraag Bestaat er een archiver / bestandsbeheerder die meerdere informatie verstrekt tijdens het onttrekken van archieven?


Ik zou graag eentje willen die tijdens de actie wat meer informatie zou geven, zoals percentage en snelheid.

Wanneer archieven groot zijn, kost het proces veel tijd en middelen en lijkt de computer te vertragen, terwijl deze informatie niet wordt weergegeven. Dus ik moet in dergelijke gevallen meer dingen zien om er zeker van te zijn dat alles werkt zoals het hoort.

Voor dit doel gebruik ik 7zip in Wine op dit moment.

enter image description here

Is het mogelijk om zo'n native applicatie te hebben?


4
2018-02-14 22:47


oorsprong


@Mik: ja, dat deed ik, het is prima ("7-Zip-gebaseerd" wordt gezegd), maar toch niet met zoveel details. maar een goed antwoord als je de moeite zou nemen om als zodanig te posten, misschien wat instructies toe te voegen over hoe je het aan contextmenu kunt toevoegen (thunar, in mijn geval) om 'uit te pakken met' en 'om te zetten met' - cipricus
@Mik: inderdaad zal ik: maar eigenlijk vind ik het leuk /usr/bin/p7zip %F in de aangepaste acties van thunar: ik heb zojuist het commando "converteren naar 7z" aangemaakt: maar weet niet of dat het is /usr/bin/p7zip is geïnstalleerd door peazip of niet - cipricus


antwoorden:


Een programma dat geschikt zou zijn is PeaZip, die niet beschikbaar is in de repositories, maar te vinden is op de sourceforge-pagina hierboven vermeld. Download gewoon de juiste deb bestand en installeer het met gdebi of software-center. Er is een keuze uit gtk2 of qt gui, maar de gtk2-versie wordt momenteel aanbevolen en lijkt de meest stabiele.

Het is belangrijk om op te merken dat het een groot aantal formaten (150+) zal extraheren, zoals iso, udf, rar, enz., Maar zal slechts een kleiner aantal formaten creëren zoals zip, bz2, 7z, xz, etc, maar de meest bekende zijn beschikbaar. Specialistische tools voor de zeldzamere formaten zijn sowieso altijd nodig.

Volledige details zijn beschikbaar op de sourceforge-pagina, die ook de bestandsbeheeropties van peazipen hoe het met wachtwoord beveiligde bestanden omgaat.

Peazip is eenvoudig te gebruiken, maar hier is een voorbeeld van een uittreksel van een iso-bestand:

1) Start peazip vanuit uw applicatiemenu of vanuit terminal en klik op extract wanneer de gui wordt geladen:

enter image description here

2) Het archief extraheren: voortgangsbalk, snelheid en verschillende andere menu's met informatie over het lopende uittreksel worden getoond:

enter image description here

met betrekking tot Thunar integratie, peazip lijkt geen commandoregelopties te hebben voor het rechtstreeks openen van een archief en uitpakken, dus het beste wat je kunt doen is een thunar aangepaste actie maken (meer informatie in dit antwoord) en eenvoudig plaatsen peazip %f in de doos en selecteer de verschijningsvoorwaarden als 'andere'. Wanneer u nu met de rechtermuisknop op een geldig archief klikt, kunt u uw Thunar-actie selecteren en het archief in peazip openen en vervolgens klikken om het uit te pakken.


2
2018-02-19 20:37

Ik wil toevoegen als onderdeel van het definitieve antwoord een andere applicatie: b1 gratis archiver. Meer over B1 in het tweede deel hiervan.


Maar eerst wil ik enkele aanvullende problemen noemen met de meest gebruikte archivers. Wat ik hier zeg, kan beperkt zijn tot mijn gebruik van Xfce / Thunar, dus de conclusies zijn mogelijk niet van toepassing op Nautilus en Unity.

xarchiver en Knijpen lijken geen archieven te kunnen openen die zijn beveiligd met een wachtwoord. xarchiver geeft een fout en Knijpen lijkt eindeloos te extraheren zonder resultaat (ook, het kan 7z-archieven niet aan, voor zover ik kan vertellen). Archiefbeheerder kan met wachtwoord beveiligde archieven verwerken.

Het koppelen van een archief aan een andere archiver anders dan deze drie, zoals PeaZip of B1 en het gebruik van een contextmenu-commando zoals 'hier uitpakken' zou een venster openen waarin gevraagd wordt om als archiefbeheerder een van de drie hierboven genoemde te selecteren.

enter image description here

Ik ben niet op de hoogte van een oplossing voor dit probleem in Thunar (die ook wordt genoemd hier in relatie tot PCManFM). Maar b1 heeft opties voor Nautilus om het contextmenu te integreren - zie het einde van dit antwoord.


Nu, over b1 archiver.

In zekere zin kan het gedeeltelijk een oplossing zijn voor het contextmenu-probleem van de Thunar, omdat het de contextmenu-associatie niet echt nodig heeft: in tegenstelling tot Peazip, met B1, een archieftype associëren en openen (bijv. Door te dubbelklikken) zou een venster openen met een lijst met opties, die elk als standaard kunnen worden ingesteld door 'remember my choice' aan te vinken of door de standaardactie in te stellen ('ask me' is standaard de actie). Dat wil zeggen, als dat zo is besloten, kan het archief worden geëxtraheerd door er gewoon op te dubbelklikken.

enter image description here

enter image description here enter image description here

B1 kan de meest gebruikte archiefformaten en zijn eigen type verwerken (openen en extraheren).

enter image description here

Maar het is eerder beperkt als het gaat om het maken van archieven: alleen het oorspronkelijke formaat en zip (zonder geavanceerde opties) worden ondersteund. Erger nog, ik was niet in staat om een ​​b1-archief te maken: het proces eindigde onveranderlijk met een fout. Zip-archivering werkt. Ik vertrouw erop dat dit snel zal worden opgelost.

enter image description here

(Vreemd genoeg lijken de programma-instellingen niet beschikbaar via de hoofdinterface (bij het uitvoeren van het programma), maar alleen vanuit het kleinere venster - klik op 'De standaardactie instellen'.)

Deze archiver levert de belangrijkste informatie op die in deze vraag wordt vereist en ziet er ook eleganter uit dan andere oplossingen.

enter image description here

Het lijkt erop dat het programma het contextmenu in Nautilus kan integreren.

enter image description here


Update 2017

Er is een nieuwe (bèta) bestandsbeheerder die onder andere de vereiste informatie biedt tijdens het onttrekken van archieven: Polo. Het komt van de maker van andere populaire software (Grub Customizer is er een) - meer hier: TeeJeeTech.

sudo apt-add-repository -y ppa:teejee2008/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install polo-file-manager

Het toont iets als dit tijdens extractie (klik om te vergroten):

enter image description here

(details afhankelijk van het thema; in bovenstaande afbeelding volgt het gtk3-thema Victory-16.04 in Xfce)


6
2017-09-18 08:26