Vraag Hoe ethtool automatiseren?


Ik heb Lubuntu naast Windows XP op mijn bureaublad geprobeerd. Ik ben er echt dol op behalve het volgende probleem: ik heb een LAN-breedbandinternetverbinding die perfect werkt in XP, maar niet in Lubuntu.

Elke keer dat ik Lubuntu start, moet ik vluchten sudo ethtool -s eth0 speed 10 duplex half autoneg off. Vervolgens wordt de bekabelde verbinding tot stand gebracht.

Is er een methode om deze opdracht op te slaan en te automatiseren, zodat de internetverbinding automatisch tot stand moet worden gebracht wanneer ik Lubuntu opnieuw opstart?


4
2018-03-15 15:28


oorsprong
antwoorden:


U kunt deze regel in het bestand plaatsen /etc/rc.local, voor de exit 0 (dat moet de laatste zijn). U moet dit doen als beheerder, bijvoorbeeld met het commando sudo gedit /etc/rc.local.


3
2018-03-15 15:52Uw antwoord is van toepassing op pre-SystemD-installaties. (Het kan nog steeds werken voor nieuwere systemen, maar uw oplossing kan later verouderd raken.) Daarom is de betere oplossing om te gebruiken /etc/network/interface zoals uitgelegd in het antwoord van @ jfg956. - Dirk


Ik ken geen lubuntu, maar het is gebaseerd op ubuntu, dat is gebaseerd op debian, dus een debian-oplossing zou moeten werken.

In debian gaat de netwerkconfiguratie in de /etc/network/interface het dossier. Een commando kan worden uitgevoerd nadat een interface is opgeroepen met behulp van de post-up parameter. Dus het bewerken van de /etc/network/interface bestand zoals hieronder zou goed moeten zijn:

iface eth0 inet dhcp
    post-up /sbin/ethtool -s $IFACE speed 10 duplex half autoneg off

Het lijkt ook dat je dit direct kunt specificeren ethtool optie in de /etc/network/interface het dossier:

iface eth0 inet dhcp
    link-speed 10
    link-duplex half
    ethernet-autoneg off

Die oplossingen zouden beter zijn dan het gebruik van de /etc/rc.local truc omdat ze alle netwerkconfiguraties op één enkele en standaardplaats houden.


6
2018-03-15 22:16