Vraag Verander het aankoppelpunt van de gedeelde map van virtualbox


Ik heb een gedeelde map ingesteld tussen virtualbox en mijn Windows 7-hostcomputer. Ik heb een test.txt-bestand dat ik in Windows heb gemaakt en dat correct wordt weergegeven in mijn Ubuntu-VM. Virtualbox koppelt de gedeelde map in /media/sf_share (de naam die ik gaf aan de gedeelde map in de virtualbox-instellingen was share). Ik wil het koppelpunt verplaatsen van /media/sf_share eenvoudig /srv zodat ik op mijn windows host bestanden kan bewerken en deze verschijnen onder /srv. Hoe kan ik dit bereiken?

**

Wat ik heb geprobeerd:

**

Ik heb bewerkt /etc/fstab om er zo uit te zien:

share /srv vboxsf defaults 0 0

Nadat ik dit had gedaan, gebruikte ik het commando mount -a, ook opnieuw opgestart en opnieuw opgestart met de instellingen van de virtuele map voor gedeelde mappen om NIET automatisch te monteren.

Ik lees dat er een probleem is met bestandssystemen die worden gemount voordat virtualbox-hulpprogramma's worden geladen, dus ik heb het toegevoegd vboxsf aan mijn /etc/modules en herhaalde de bovenstaande stappen.

Geen van hen reproduceert de juiste inhoud in /srv. Wanneer ik uitgeven mount -a NADAT ik de. Heb bewerkt fstab Ik kan het soms aan het werk krijgen. Ik weet niet wat ik elke keer anders doe, maar soms nadat ik het heb bewerkt fstab, kwestie mount -a zonder opnieuw op te starten kan ik de bestanden daar zien. Na een herstart zijn de bestanden echter weer verdwenen.


4
2017-12-18 20:07


oorsprong


mogelijk duplicaat van Hoe een VirtualBox gedeelde map te mounten bij het opstarten? - Takkat
@Takkat Ik kan de gedeelde map prima koppelen. Dat is niet het probleem. Ik wil het koppelpunt wijzigen (of elke andere oplossing die me in staat stelt om te ontwikkelen op mijn hostcomputer en de wijzigingen zichtbaar te maken /srv in mijn vm). - smilebomb


antwoorden:


U moet de "Guest-eigenschappen" wijzigen om het mount-voorvoegsel en de basisdirectory te wijzigen die voor de gedeelde mappen worden gebruikt.

Zien https://www.virtualbox.org/manual/ch04.html#sf_mount_auto
en https://www.virtualbox.org/manual/ch04.html#guestadd-guestprops

Een belangrijke opmerking echter:
Beide eigenschappen in de eerste link zijn standaardwaarden als ze niet zijn ingesteld of gewist:
/VirtualBox/GuestAdd/SharedFolders/MountPrefix standaard ingesteld op sf_ indien niet ingesteld.
set /VirtualBox/GuestAdd/SharedFolders/MountDir standaard ingesteld op /media indien niet ingesteld

Als gevolg hiervan moet je instellen MountPrefix naar / als je het niet wilt sf_ voorvoegsel, omdat proberen om het in te stellen "" in feite de eigenschap leegmaken en terugzetten naar de standaardwaarde.


7
2017-12-30 23:07Ik was gek aan het proberen te bedenken hoe ik het moest zetten MountPrefix naar een lege waarde, door deze in te stellen / heeft het gedaan, bedankt! - Mahn


Controleren /etc/fstab? Ik ben er niet zo zeker van hoe virtualbox deelt, dus als het wijzigen van het koppelpunt het delen verbreekt, kun je het opnieuw instellen en binden koppelen /media/sf_share naar /srv

Info over binden montage & fstab:

https://serverfault.com/questions/613179/how-do-i-do-mount-bind-in-etc-fstab

Als ik een volume had gemount op / media / 3tb-vol1 / Private /, en ik wilde het binden aan / srv / Private Ik heb een / etc / fstab zoals deze.

/media/3tb-vol1/Private/ /srv/Private none bind

Natuurlijk ken ik de details van het delen van VirtualBox niet. Ik weet niet zeker hoe en wanneer /media/sf_share wordt gemount, als het nog niet klaar is wanneer fstab is het misschien niet op tijd gemonteerd om te worden gebonden ...?


2
2017-12-18 20:36En wat zou ik zoeken in fstab? - smilebomb
/media/sf_share, dat is wat je wilt veranderen toch? - Xen2050
Dat lijkt niet te zijn fstab. Ik heb geprobeerd mount --bind /media/sf_share /srv en dat lijkt te werken. - smilebomb
Nou, na een herstart is alle inhoud verloren /srv - smilebomb
een terminal mount zou alleen van kracht zijn tot een herstart. Misschien voeg het toe /etc/fstab als het bij het opstarten bestaat, of naar een login-script of een one-liner scriptbestand (om uit te voeren wanneer nodig), als het er niet is tot later - Xen2050


Gebaseerd op Nawak's antwoord, heb ik het eindelijk voor elkaar gekregen om het voor elkaar te krijgen. Ik had al zoveel oplossingen geprobeerd (gebaseerd op /etc/fstab/ en wat instellen /etc/rc.local) maar deze was degene die werkte.

Ik heb gewoon de volgende opdrachten uitgevoerd (vanaf de hostcomputer):

VBoxManage guestproperty set "Ubuntu 16" /VirtualBox/GuestAdd/SharedFolders/MountPrefix /
VBoxManage guestproperty set "Ubuntu 16" /VirtualBox/GuestAdd/SharedFolders/MountDir srv

Waar Ubuntu 16 is de naam van mijn VM. Om te controleren of deze voorzieningen naar behoren zijn toegepast, kunt u het volgende uitvoeren:

VBoxManage guestproperty enumerate "Ubuntu 16"

1
2018-06-28 18:08