Vraag Wat zijn de meta-, super- en hyper-sleutels?


In Systeem -> Voorkeuren -> Toetsenbord -> Layout -> Opties -> Alt / Win sleutelgedrag

Wat betekent meta, super, hypergemiddelde?

Keyboard Layout Options Dialog Box


163
2017-12-31 17:46


oorsprong


Deze dialoog bestaat niet in 13.10. - Ben Lutgens
Is het mogelijk om dit menu helemaal te openen in meer recente Ubuntu-versies? - Entalpi
Ja. Ik heb net het menu geopend in Kubuntu 17.04 - JPT
het is in GNOME Tweak in 18.04 - cat


antwoorden:


Meta, Super en Hyper zijn modificatietoetsen die de functie van de toets wijzigen. Ze zijn specifiek voor de Symboliek Space Cadet-toetsenbord gebruikt op lispelen machines vroeger. Hun functie is soms geëmuleerd met behulp van andere toetsen.

Space Cadet Keyboard

 • meta

  De Meta-toets is niet te vinden op moderne toetsenborden. Het gebruik ervan wordt soms nagestreefd met AltGr (op sommige internationale lay-outs) of het recht alt sleutel op de anderen. Daarnaast:

  • Sun-toetsenborden hebben een meta-toets () ook
  • Emacs calls Esc de Meta-toets
 • Super

  De Super-toets is gelijk aan the Windows logo key of de  (opdracht) toets. In Ubuntu is het gewoon een andere naam voor the Windows logo key.

 • Hyper

  Hyper is de vierde (tellen) Ctrl) en laatste modifier op het Space cadet-toetsenbord. In Ubuntu is de functie ervan niet gedefinieerd (I. denken), maar het kan worden toegewezen, zoals in de bovenstaande schermafbeelding the windows logo key, als het nodig zou zijn.

Sun Microsystems Keyboard
Het toetsenbord van Sun had verschillende modifiers.

Merk op dat GNOME en X.org veel modifiers implementeren. Meta, Super en Hyper zijn geen Linux-manier om met modificatietoetsen om te gaan, maar slechts drie van die specifiek voor het Space Cadet-toetsenbord. Er is ook Menu, Componeren, AltGr, Grieks, Voorkant, X en anderen.

Bij conventie wordt de Windows-logotoets echter Super genoemd en is deze niet geïmplementeerd als nog een andere modifier van X.org.

Verder hangt de definitie van modificatietoetsen af ​​van:

 • Het toetsenbord zelf

 • De toetsenbordindeling

 • De bestuurder

 • De implementatie van het besturingssysteem

Het is daarom bijna onmogelijk om deze informatie te generaliseren. Ik heb geprobeerd om enigszins specifiek te zijn voor Gnome / X.org met een Windows-stijl toetsenbord met een van de meer populaire lay-outs. Om uw toetsenbord te testen, kunt u uitvoeren xev - de terminaluitgang zal u vertellen welke modifiers zijn gedetecteerd voor uw toetsenbord.

Macintosh keyboard keys
Het Macintosh-toetsenbord heeft een geheel andere set modifiers

Enige aanvullende informatie:

 • Wikipedia beweert dat de Windows-sleutel soms Meta wordt genoemd, maar ik heb hier geen andere referentie voor gevonden.

 • De alt sleutel wordt soms genoemd Keuze, omdat dit het equivalent is op Macintosh-toetsenborden

 • De Componeren sleutel (geen modifier, maar een dode sleutel), ook wel genoemd Multi, wordt vaak toegewezen aan de Menu toets of de rechter Windows-toets.

 • De AltGr-sleutel die ik heb genoemd, wordt ook een modifier van het derde niveau genoemd. Elke toets op het toetsenbord heeft mogelijk vier tekens. Het eerste niveau is de kleine letter, dan gaat het in hoofdletters, alt + iets, en alt+ Verschuiving + iets. Bijvoorbeeld de vier glyphs op mijn EEN sleutel zijn a, A, æ en Æ.

Het is allemaal een puinhoop :-)


Zoals ze zijn behandeld in de opmerkingen:

 • De Fn is niet werkelijk vergelijkbaar. Het is een hardwaresleutel die niet direct kan worden gekoppeld aan de besturingssystemen. persing Fn en een andere sleutel zorgt ervoor dat een geheel andere code naar het besturingssysteem wordt verzonden. Voorbeelden hiervan zijn XF86AudioMute, XF86Eject enzovoort. Het besturingssysteem kan niet detecteren of fn is ingedrukt of niet.

 • De SysRq Sleutel is traditioneel een label op de Print Screen toets die de functie aangeeft als deze wordt gebruikt met de modifier alt. Het is soms, vooral op nieuwere notebooks, in kaart gebracht Fn+alt+Afdrukken. In Linux biedt het een paar Magie snelkoppelingen.


203
2017-12-31 18:28"Wikipedia beweert dat de Windows-sleutel soms Meta wordt genoemd, ik heb hier geen andere referentie voor gevonden." Uit de hulp van Ubuntu11.04 staat: "Wat is de" meta "-toets? De meta-toets is de sleutel tussen de Ctrl- en Alt-toetsen op uw toetsenbord. Het kan soms de Windows-toets, logotoets, systeemsleutel of zelfs de Ubuntu-toets. Als u een Apple-toetsenbord hebt, zal er geen meta-toets op uw toetsenbord zijn.De Command-toets (Cmd) kan in plaats daarvan worden gebruikt.De meta-toets dient een speciale functie in Unity.Als u op de meta-toets drukt wordt de streep weergegeven. Als u de metatoets ingedrukt houdt, wordt de Launcher ingeschakeld - kercker
Ik heb Ubuntu met zowel Unity als KDE, terwijl Unity het Super noemt (houd het vast in 12.04 om een ​​snelle opdrachtreferentie te zien), KDE noemt het Meta ...>. < - marcus
Het lijkt erop dat niemand zich goed herinnert waar deze sleutels voor waren. (: home.comcast.net/~mmcm/kbd/SpaceCadet.html - Stefano Palazzo♦
Over de Meta-toets, volgens mij is het de links Alt toets. Ik zie niet in hoe AltGr voor iets anders kan worden gebruikt dan voor het invoeren van andere personageklassen. - Johan Boulé
Wat betreft Meta, waarom vermeldt u dit? rechts ALT en voor internationale indelingen ALTGR enkel en alleen? Op zijn minst op het US / UK-toetsenbord kan de Meta zowel de linker- als de rechter ALT zijn. Voor internationale lay-outs kan de Meta de ALTGR zijn die de juiste ALT vervangt, zoals u zegt, maar ook de linker ALT. - antonio