Vraag Ik ontvang de fout 'grub-install / dev / sda failed' tijdens een poging om Ubuntu te installeren als het enige besturingssysteem van de computer.


Ik probeer Ubuntu te installeren op een box die eerder met Windows 7 werd uitgevoerd.

Ik heb ook de gevreesde fout 'Niet in staat om GRUB te installeren' ervaren.

Ik probeer niet dubbel te booten. Ik heb eerder een Windows opstartdiskette uitgevoerd en alle bestaande partities verwijderd.

Als ik de Ubuntu 12.04-installatie-CD start en klik op installeren na de configuratieschermen, krijg ik de foutmelding Executing 'grub-install /dev/sda' failed. This is a fatal error.
(Het is dezelfde fout als deze vraag: Kan GRUB niet installeren)

Alle vragen die ik heb gelezen terwijl ik naar een oplossing zocht, hebben te maken met dual-boot. Ik ben niet geïnteresseerd in dual boot, ik ben op zoek naar een clean-out box Ubuntu install. Hoe kan ik dit bereiken?

(Voor mijn gezond verstand, gebruik alsjeblieft heel eenvoudige instructies als je antwoordt. Ik beweer niet dat ik ook maar enig talent heb voor Linux of als sysadmin)


Aanvullende gegevens gekopieerd van opmerkingen van: 2012-05-29 ~ 15: 19Z

Na het booten vanaf de CD, klikken Try Ubuntu, en dan sudo fdisk /dev/sda ik krijg
fdisk: unable to seek on /dev/sda: Invalid argument

sudo fdisk /dev/sdb geeft

Device contains neither a valid DOS partiion table, nor Sun, SGI or OSF disklabel. 
Building a new DOS disklabel with disk identifier 0x15228d1d. 
Changes will remain in memory only until you decide to write them. 
After that of course, the previous content won't be recoverable. 
Warning: invalid flag 0x0000 of partition table 4 will be corrected by w(rite). 
Command (m for help):

Ik zou moeten toevoegen dat het Live CD-bureaublad grafisch slecht is. Ik heb delen van programma's verloren en de terminal weerspiegelt zich af en toe naar de onderkant van het scherm. Maar ik kan me niet voorstellen dat dit gerelateerd is.


31
2018-05-29 13:04


oorsprong


Wat is de fout die u ontvangt? - harisibrahimkv
@harisibrahimkv "Executing 'grub-install / dev / sda' Dit is een fatale fout - dezelfde fout als in askubuntu.com/questions/62051/unable-to-install-grub de mijne is echter geen dual-boot en ik gebruik de detailpartities - Liath
U ondervindt mogelijk deze bug bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/grub-installer/+bug/976027 - Enkouyami
Ik heb ook een soortgelijk probleem bij het gebruik van de eerste optie op de installatiedisk waar het zegt, het zal partitie en isstall beheren. Het zegt, het is een fatale fout. Wanneer ik kies voor handmatig (laatste optie) dan werkt het correct. Ik partitioneerde mijn harde schijf met behulp van de partitietool en gebruikte toen CD door handmatige selectie te selecteren. Op die manier zal het probleem niet komen. - Satya Prakash
Zie deze link. Ik had dezelfde problemen als jij en heb het opgelost. superuser.com/questions/1101648/... Ik hoop echt dat dit helpt.


antwoorden:


Ik had hetzelfde probleem.

Lost het op door eerst op de te klikken 'Probeer Ubuntu' knop en vervolgens op de 'Installeer Ubuntu' bureaubladsnelkoppeling.


13
2017-08-08 11:55Werkte voor mij om 16.04 vanaf een USB-stick te installeren op SSD op / dev / sdb. Aanvankelijk mislukt, maar werkte na het volledig opstarten van stick in "try ubuntu" -modus en met behulp van de snelkoppeling op het bureaublad. - womp
Ik ben nieuwsgierig, maar waarom werkt dit? Iedereen? - Arin
Ik probeerde deze aanpak en kreeg nog steeds dezelfde foutmelding. - Mark E. Haase
Werkte voor mij - installeren vanaf USB gemaakt met Etcher - Wanny Miarelli


Ik denk dat het de naam van je harde schijf heeft verpest. Probeer GRUB opnieuw te installeren.

 1. Start op met behulp van een live-CD van Ubuntu.

 2. Open een terminal en voer de opdracht uit

  sudo fdisk -l
  

  Het geeft de volledige partitietabel van de harde schijf weer. Daarin, identificeer op welke partitie u uw linux hebt geïnstalleerd. Je kunt het identificeren aan de hand van de schijfgrootte die je eraan hebt toegewezen en kijken naar de laatste kolom van de uitvoer die wordt 'uitgebreid' voor al je Linux-partities. De verdeling zal hoogstwaarschijnlijk ongeveer zo zijn /dev/sda5 of zoiets. Onthoud deze partitie.

 3. Maak een tijdelijke map in uw thuismap (Opmerking: u kunt de tijdelijke map overal maken waar u maar wilt, ik gebruik de basismap alleen ter verduidelijking). Ik noem het voorlopig 'temp'. Dus het pad van de map 'temp' is / home / ubuntu / temp.

 4. Monteer daar je Linux partitie. Dat wil zeggen, ervan uitgaande dat je je linux-partitie hebt gevonden /dev/sda5, je koppelt dat aan in de map 'temp' door de volgende opdracht uit te voeren

  sudo mount /dev/sda5 /home/ubuntu/temp
  
 5. Als je wilt controleren of je de juiste partitie hebt aangekoppeld, ga dan naar je thuismap en open temp. Je zal in de zijn / directory. Daarin vindt u 'home', waarin de naam van uw thuismap staat. Zodra je hebt bevestigd dat je de juiste partitie hebt aangekoppeld, ga je naar stap 6.

 6. U moet grub installeren door het systeem aan het begin te laten zien waar de gegevens van de harde schijf moeten worden gelezen. Maak je geen zorgen, voer gewoon de volgende opdracht uit

  sudo grub-install --root-directory=/home/ubuntu/temp /dev/sda
  

  De /dev/sdakomt overeen met de naam van uw harde schijf. Vervang het door welke opdracht dan ook sudo fdisk -l commando liet je zien.

 7. Je bent klaar. U kunt uw systeem opnieuw opstarten.


9
2018-05-29 13:17Bedankt voor je hulp tot nu toe! Ik ben opgestart van de CD en klikte op "Try Ubuntu", daarna kreeg ik "fdisk: fdisk: niet in staat om te zoeken op / dev / sda: ongeldig argument" - Liath
Probeer "sudo fdisk / dev / sda" of "sudo fdisk / dev / sdb". Had u ook externe USB-apparaten op uw systeem aangesloten terwijl u uw Ubuntu installeerde? - harisibrahimkv
/ dev / sda geeft hetzelfde als hierboven (niet in staat om te zoeken), / dev / sdb geeft aan "Apparaat bevat geen geldige DOS-partiion-tabel, noch Sun, SGI of OSF disklabel. Een nieuw DOS-disklabel bouwen met diskidentificator 0x15228d1d. blijf alleen in het geheugen bewaard totdat je besluit ze te schrijven. Daarna kan de vorige inhoud natuurlijk niet worden hersteld Waarschuwing: ongeldige markering 0x0000 van partitietabel 4 wordt gecorrigeerd door w (rite) .Commando (m voor hulp): " - Liath
Ik zou willen toevoegen dat de proef grafisch slecht is, ik heb delen van programma's gemist en de terminal weerspiegelt zich af en toe naar de onderkant van het scherm ... ik kan me niet voorstellen dat dit wel in verband staat. - Liath
Ik denk dat ik hier bijna geen opties meer heb. Heb je Gparted in je try-ubuntu? Start het vervolgens en kijk wat het zegt over uw harde schijf. - harisibrahimkv


Mijn begrip van uw opmerkingen aan @harisibrahimkv is dat wanneer u de opdracht uitvoert sudo fdisk /dev/sda in een terminalvenster krijg je het bericht fdisk: unable to seek on /dev/sda: Invalid argument. Ik zou niet verwachten dat ik dit zou zien en ik vraag me af of er een probleem is met de harde schijf van je computer.

Wilt u alstublieft meer informatie over uw hardware plaatsen? Je zou dit kunnen doen door in te booten Try Ubuntu met uw installatie-CD en voeg vervolgens de uitvoer van de twee onderstaande opdrachten toe aan uw vraag.

sudo lshw -short
sudo lshw -class disk -class storage

Notitie:
  U kunt tekst selecteren in een terminalvenster met de linkermuisknop   of door op te drukken alt+E terwijl het terminalvenster   is actief en gebruikt de Select All binnenkomst in de terminal's Edit   menu.

Na het selecteren van de tekst de sneltoets    VerschuivingCtrl+C of de Copy binnenkomst   de terminal-venster's Edit menu zal naar het klembord kopiëren.

U kunt dit dan aan uw vraag toevoegen door de Firefox van LiveCD te gebruiken   browser om het te bewerken en vervolgens de uitvoer van de opdracht in de   het bewerkingsvenster van de vraag in de browser.

screenshot from FAQ showing edit link

Alsjeblieft niet gebruik opmerkingen om de uitvoer van de opdrachten toe te voegen. Opmerkingen zijn niet bedoeld   om op die manier te worden gebruikt.

Als u problemen ondervindt met afbeeldingen, raad ik u aan eerst te controleren of uw installatiemedia (cd) in orde is. U kunt dit doen door het Check disc for defects menuoptie van de Ubuntu CD geavanceerde welkomstpagina-opties.

Om dit menu weer te geven, druk op een willekeurige toets na het opstarten van de installatie-CD en terwijl de Ubuntu "klein logo" Ubuntu Live CD/USB 'small logo' wordt onder aan uw scherm weergegeven.

Als uw installatie-CD geldig is en daarom niet de bron van de grafische fouten die u ziet, dan wilt u misschien proberen te installeren met behulp van de Ubuntu alternatieve installatie-CD. De alternatieve installatie-CD is niet een "LiveCD". Het voert een op tekst gebaseerde installatie uit die mogelijke problemen met grafische stuurprogramma's voorkomt en bevat ook enkele hardwaredrivers die ontbreken in de standaard LiveCD.

U kunt de alternatieve install CD ISO-image van de Ubuntu 12.04 LTS-releases pagina. Als uw hardware oud is, wilt u waarschijnlijk de 32-bits versie gebruiken ubuntu-12.04-alternate-i386.iso 


3
2018-05-31 04:31Ik zou ook geneigd zijn om het md5sum te controleren van de download waaruit je de cd hebt gemaakt - in feite controleer ik altijd de hash - help.ubuntu.com/community/HowToMD5SUM  en help.ubuntu.com/community/UbuntuHashes - 23 93 26 35 19 57 3 89
@forestpiskie Ik stel voor om hard te lopen Check disc for defectseerst omdat de validiteit van de installatiemedia het belangrijkst is en het eenvoudiger is om alleen een menuselectie te maken en geen andere tool te gebruiken. Maar ja, als de installatiemedia slecht zijn, moet de ISO-afbeelding worden gecontroleerd om vast te stellen of het probleem was veroorzaakt door een fout bij het maken van de CD of door een slechte ISO. - irrational John
@forestpiskie FWIW, het geheel Check the CD sectie in de HowToMD5SUM helpartikel lijkt mij saai en zinloos. Ik kan me niet voorstellen waarom iemand de hier geschetste benadering zou willen gebruiken in plaats van gewoon te gebruiken Check disc for defects. Het moet waarschijnlijk worden verplaatst en gewoon worden gekoppeld aan. - irrational John


Ik had ditzelfde probleem eerder vandaag bij het proberen om de installatie vanaf een USB-station op te schonen. Ik heb de ISO op een schijf gebrand en vanaf daar schoon gereïnstalleerd en het werkte prima. Ik weet dat dit het probleem niet echt oplost, maar het kan een snelle oplossing blijken te zijn als dat alles is wat je zoekt.


2
2018-05-31 03:08

Dit klinkt misschien gek, maar als je een mdadm-array had, zijn de partities mogelijk in de war geraakt. Vanwege mdadm arrays zal het draaien van je partitietabel leeg zijn, ondanks dat de installatie slaagt (de kernel zelf kent de partities maar grub begrijpt niet wat hij op een natuurlijke manier moet doen).

Ik weet dit omdat ik brak naar de shell en chrooted in / target en rump-install draaide en het vermeldde iets over een ontbrekende schijf (een fdisk -l / dev / sda toonde een lege partitietabel!).

Als u een correcte partitietabel opnieuw installeert of opnieuw maakt, kan de grub-install / dev / sda daarna slagen.


0
2018-04-20 09:28