Vraag Hoe installeer ik Ubuntu op een USB-sleutel? (zonder Startup Disk Creator te gebruiken)


Als u zich haast om te antwoorden, Systeem → Beheer → StartUp Disk Creator - nee, dat is niet waar ik het over heb.

Ik wil Ubuntu 11.04's Unity proberen zonder mijn bestaande Ubuntu-installatie aan te raken.

Om dit te doen, moet ik eerst de nVidia-stuurprogramma's installeren (zucht).

Om dit te doen, heb ik wijzigingen nodig om een ​​reboot voort te zetten.

Om dit te doen, ik moet werkelijk installeer Ubuntu op een USB-sleutel.

Hoe doe je dat?


Wat ik heb geprobeerd

 1. Ik heb geprobeerd een USB-sleutel te maken van Testrit, start dan op en kies vervolgens "Install Ubuntu." Het installatieprogramma weigerde te installeren op de installatiemedia zelf.

 2. Ik heb geprobeerd, vanuit mijn geïnstalleerde kopie van Ubuntu:

  sudo kvm /dev/sdb --cdrom .cache/testdrive/iso/ubuntu_natty-desktop-i386.iso
  

  ... maar het installatieprogramma heeft de schijf niet goed gedetecteerd.


164
2017-12-11 19:20


oorsprong


Heb je ooit geprobeerd een LiveCD te branden en Ubuntu op de USB te installeren? Dat lijkt mij de gemakkelijkste oplossing. - Frxstrem
@Frxstrem Ik probeer dat via KVM te doen zonder een nachtelijke afbeelding op een CD te branden. Het klinkt als een verspilling ... - badp
Ik vraag me af of het mogelijk is om de USB-sleutel in twee partities in te delen en gebruik dan een testrit en installeer vervolgens op de andere partitie slechts een suggestie. - Allan
@John, het is het gemakkelijkst om te installeren op een externe schijf, als jij koppel de interne schijf los. Dit geldt zowel in de BIOS-modus als de UEFI-modus, maar het maakt een groter verschil in de UEFI-modus. Als dit mogelijk is met uw computer (ten minste één computer, die u kunt gebruiken bij het installeren van Ubuntu op de externe harde schijf), raad ik u aan dit te doen. Start dan op vanaf een Ubuntu live drive en voer het installatieprogramma uit. Op deze manier zal het vrij eenvoudig zijn (zoals installeren in een interne schijf, omdat de externe harde schijf (zelfs een USB-pendrive) als een interne schijf wordt behandeld. - sudodus
@sudodus Ik heb alle andere schijfeenheden op een desktopcomputer losgekoppeld, vervolgens 16.4.2 geïnstalleerd en deze weigerde op te starten. Fout: bestand '/boot/grub/i386-pc/normal.mod' niet gevonden. De reddingsmodus openen ... Als niet alle opstartbestanden naar de USB HDD zijn geschreven, kan ik me niet voorstellen waar ze anders naartoe zouden zijn geschreven. - John


antwoorden:


Ubuntu / Linux-oplossing

1. Verkrijg de nieuwste afbeelding

Je moet dit doen met testrit  Install testdrive.

TestDrive

Notitie. Als je sleutel kleiner is dan 4,4 GB (voor Ubuntu 11.04 (Natty Narwal)), jij moet haal het alternatieve installatieprogramma. Het Desktop-installatieprogramma weigert door te gaan als er minder dan 4,4 GB vrije schijfruimte is.

2. Formatteer de USB-schijf.

Dit is belangrijk als je al iets hebt dat op een Linux-installatie op je schijf lijkt, of als het installatieprogramma deze schijf om wat voor reden dan ook niet wil aanraken. Ik heb eerder gefaald omdat ik deze stap niet heb uitgevoerd, dus sla op eigen risico! U hebt een sleutel nodig die ten minste 3 GB groot is.

U kunt dit doen vanuit Systeem → Administratie → Schijfhulpprogramma. Kies de USB-sleutel van de bestemming, ontkoppel alle partities en selecteer Drive formatteren.

Disk Utility

U moet ervoor zorgen dat u "Do not Partition" selecteert voordat u de schijf kunt formatteren.

Format drive window.

3. Start een virtuele machine op de USB-sleutel

Ik heb ervoor gezorgd (met file) waar mijn USB-sleutel in zat /dev/sdb, dan liep:

sudo qemu-system-x86_64 /dev/sdb -cdrom ~/.cache/testdrive/iso/ubuntu_natty-desktop-i386.iso

... om de i386 ISO van de Natty Narwal-desktop te installeren - de bestandsnaam zal variëren als u een andere ISO-image downloadt.

Details voor uw virtualisatie-oplossing naar keuze kunnen variëren, maar u wilt de apparaatbestand van uw USB-sleutel als de harde schijf van de VM.

toevoegen -boot order=d naar de opdracht kvm om te laten booten vanaf de afbeelding in het geval het probeert op te starten vanaf de 'harde schijf' en mislukt omdat het daar geen besturingssysteem kan vinden.

4. Installeer normaal.

Op dit moment werkt u aan een virtuele machine die uw USB-sleutel ziet als de enige aangesloten harde schijf. Vanuit het "QEMU" -venster installeer je zoals je normaal zou doen.

Een paar opmerkingen:

 • Partitioneren. Vermijd het gebruik van het automatische partitioneringssysteem, omdat het een swap-partitie op uw USB-sleutel zal creëren. Dat is niet goed, want ruilen wordt super traag (een systeem van seconden bevriest langzaam) en doodt snel de levensduur van je schijf. Wijs eenvoudigweg een enkele partitie toe voor /. Als u het alternatieve installatieprogramma gebruikt, zorg er dan voor dat u de noatime om de hoeveelheid schrijfbewerkingen naar de schijf verder te verminderen.

 • Updates. Sla de optie over om updates automatisch te downloaden en te installeren. Het is niet gegarandeerd dat de repositories in een consistente staat zijn tegen de tijd dat u het installatieprogramma uitvoert. Persoonlijk beheer ik de upgrades liever handmatig met een tool zoals aanleg (die standaard niet meer wordt geleverd met Ubuntu).

 • Alfakwaliteitssoftware. Dingen zijn een beetje raar - het is tenslotte alfakwaliteitssoftware. ik had dpkg afsluiten met foutcode 1 zonder de fout te kunnen bekijken - er zijn echter geen pakketten gebroken. Ik heb geprobeerd de virtuele machine na de installatie schoon te sluiten, maar hij bleef hangen. Bij een herstart is het systeem echter goed opgestart.

5. Herstart en start uw exemplaar van Ubuntu op

Mogelijk moet je je BIOS-instellingen gebruiken om dit te laten werken.


Een leuk (of irritant, gebaseerd op jouw use case) ding over Ubuntu op een USB is dat het de volgende keer dat het GRUB zal verversen, het ook de kernels en operatieve systemen op de HDD detecteert en toevoegt aan de lijst. Dit zou je moeten toestaan ​​om rechtstreeks in je harde schijf te booten vanaf de GRUB van je USB-sleutel.


116
2017-07-24 22:23Wauw. Bedankt voor de zeer gedetailleerde lijst met instructies om dit te doen. - Nathan Osman
Geweldig, bedankt voor de uitleg. Om toe te voegen, vind ik dat het toevoegen van wat RAM aan kvm met -m 2GB helpt bij het versnellen van het opstartproces. - hasen
@BryanHead Wanneer het geheugen op is, de OOM-killer (indien ingeschakeld) kiest de "ergste dader" en doodt hem. Het alternatief is een kernel panic (die afaik is de enige laatste redmiddel maatregel onder Windows.) - badp
Dit is een zeer gedetailleerd antwoord, maar helaas werkt het niet met Ubuntu 14.04. Om de een of andere reden qemu mislukt en het installatieproces wordt afgebroken. - Luís de Sousa
Als ik het op een flashstation of USB-harde schijf installeer, zegt het antwoord dat het ook GRUB zal installeren. Als ik de flashdrive loskoppelt waar ik Ubuntu heb geïnstalleerd, kan ik dan problemen ondervinden bij het opstarten van Windows? - strider


Ubuntu installeren op een verwisselbaar USB-station met Virtual Box

Om Ubuntu te installeren op een draagbare externe USB-schijf (schijf of stick) kunnen we ook gebruiken Virtuele doos installeren vanuit een virtuele omgeving. Voor USB 2.0 ondersteunt de closed source maar gratis PUEL-versie van Virtual Box is nodig.

Maak een virtuele machine voor de installatie van de live omgeving:

We creëren een virtuele machine voor een Linux / Ubuntu-omgeving (32- of 64-bit, afhankelijk van het installatiemedium):

enter image description here

Zoals we willen installeren op een USB-station we maak geen virtuele harde schijf (VDI) voor deze machine door het vakje in het volgende venster te ontkoppelen:

enter image description here

Vervolgens moeten we systeemgeheugen toewijzen (bijvoorbeeld 1024 MB), grafisch geheugen (bijvoorbeeld 128 MB) en de CPU-instellingen aanpassen aan onze hosthardware. We willen misschien ook een maken overbrugd netwerk om tijdens de installatie bestanden te kunnen downloaden.

Monteer de installatie-cd op de virtuele machine:

In de opslagruimte menu van Virtual Box Manager selecteren we de .iso-afbeelding van onze installatie-CD om als CD-station te mounten. Zorg ervoor dat de opstartvolgorde van de virtuele machine is ingesteld om vanaf CD te booten.

enter image description here

Monteer het USB-station in de installatieomgeving

Nadat we de virtuele machine begonnen (USB-ondersteuning moet eerst zijn ingesteld) om de installatie-CD te booten die we nodig hebben om de USB-stick te koppelen door op het kleine pictogram in het onderste paneel te klikken of door te kiezen voor Apparaten -> USB-apparaten menu van Virtual Box Manager.

enter image description here Dit is het moment waarop de USB-drive moet zijn gemount voordat we verder gaan

Verdeel en formatteer de USB-drive

Na te hebben gekozen Iets anders de grafische partitiemanager GParted leidt ons door het partitioneringsproces:

enter image description here

We hebben minimaal een partitie met een mount-punt root nodig (/). In het bovenstaande voorbeeld een extra /home partitie is gemaakt. Door te ontkurken Formaat we bewaren de gegevens die er mogelijk al zijn. EEN /swap partitie is misschien niet nodig voor een USB-stick of een draagbare schijf.

 • Let er op dit punt extra goed op dat de boot loader Grub inderdaad op de USB-drive (/ sda) zal worden geïnstalleerd en niet ergens anders

Door selecteren Installeer nu we starten de installatie op onze USB-stick. Bedenk dat deze installatie iets langer kan duren dan we gewend zijn.

Nadat de installatie is voltooid, kunnen we onze schijf loskoppelen van het gloednieuwe besturingssysteem en opstarten vanaf een andere machine om deze aan onze behoeften aan te passen.

 • Vergeet niet om opstarten vanaf USB in het BIOS van deze computer in te schakelen.

52
2017-07-11 16:08Geldt dit voor Mac's? - Braiam
Ik heb "met succes" een opstartbare USB gemaakt volgens deze handleiding, maar bij het opstarten krijg ik het volgende bericht error: file '/boot/grub/i386-pc/normal.mod' not found. En dan krijg ik de prompt voor het redden van de grub. Om het even welke ideeën over wat verkeerd zou kunnen gegaan zijn? - Luís de Sousa
@ LuísdeSousa: Grub kan op de een of andere manier zijn bestanden niet vinden. Het kan per ongeluk zijn geïnstalleerd in de EFI-modus, of je USB-drive krijgt een andere schijfassociatie tijdens het opstarten. Zien dit antwoord voor sommige inzichten. - Takkat
Bij een tweede poging ging het goed, volgens mij is het installatieprogramma zelf gevoelig voor rommel. In ieder geval is dit mogelijk het gemakkelijkste proces om een ​​boot-able en persistent Ubuntu USB te maken. En ook mogelijk de veiligste omdat er tijdens de installatie geen HDD beschikbaar is, alleen de gemonteerde USB-drive. - Luís de Sousa
Hoewel je het goed hebt, denk ik dat ik voor anderen zou moeten toevoegen dat je ook voorzichtig moet zijn om grub op de root van de usb te installeren. In dit voorbeeld is het sda \ dat het wil installeren op de msch0 van de harde schijf. Dit werd uitgelegd en je zal het verplaatsen naar de usb-schijf ... maar kies geen sda1 \ wat verleidelijk kan zijn. Zoals de instructies "sda \ en nergens anders" zeggen - Bhikkhu Subhuti


Als je het hebt over een echte installatie, zoals in een volledige Ubuntu-installatie in plaats van alleen een Live USB-type, kun je een externe harde schijf gebruiken die wordt aangesloten via USB en die via de volgende methode installeert.

Let op: de volgende stappen zijn getest met Ubuntu Versie 9.10, maar zijn niet getest met de latere versies. Gebruik op eigen risico en discretie.

Wat je nodig zult hebben

 1. Een computer met internettoegang.
 2. Een LiveCD of LiveUSB met Ubuntu.
 3. Een externe harde schijf met USB-mogelijkheid.

Wat moeten we doen

 1. Open uw computer en verwijder de harde schijf.
 2. Sluit uw externe USB-harde schijf aan via de USB-kabel.
 3. Steek uw LiveUSB of LiveCD in en start vervolgens uw pc op.
 4. Open het opstartmenu en kies om te booten vanaf de LiveCD / LiveUSB.
 5. Tijdens het installatieproces dient u uw externe harde schijf vermeld te zien, installeer Ubuntu daarop.
 6. Voltooi het installatieproces, zet uw pc uit en plaats uw andere harde schijf terug in uw computer.
 7. Start uw computer opnieuw op, ga naar het opstartmenu en selecteer uw externe harde schijf en probeer deze op te starten. Als het gefeliciteerd is, heb je nu een externe harde schijf met een volwaardig besturingssysteem erop.
 8. Geniet van je externe harde schijf met Ubuntu / Linux! Laat het me weten als dit je helpt! Zo niet, laat me dat ook weten. :)

Maar als u alleen een Live USB wilt, dan kunt u daarvoor het Universal USB Installer of de Ubuntu USB Startup Disk Creator gebruiken ...


17
2017-08-02 14:47

Invoering

Het grootste deel van deze stapsgewijze instructie is geleend van de iso-testende tracker en deze link,

en ik heb een aantal extra stappen toegevoegd die nodig zijn voor de installatie op een externe schijf.


 • Merk op dat u een systeem installeert dat werkt in de huidige opstartmodus,

  • Als u installeert in de UEFI-modus, werkt het geïnstalleerde systeem in de UEFI-modus
  • Als u installeert in de alias CSM alias legacy-modus in BIOS, werkt het geïnstalleerde systeem in de BIOS-modus.
 • Het is gecompliceerder om een ​​geïnstalleerd systeem te maken, dat zowel in UEFI- als in BIOS-modus werkt, maar het is mogelijk op basis van de volgende link en koppelingen ervan,

  Een draagbaar geïnstalleerd systeem dat zowel in UEFI- als BIOS-modus opstart • Als u de externe schijf wilt gebruiken nieuwe en middelbare leeftijd computers, Ik kan aanbevelen dat u installeert vanuit een Ubuntu 64-bit 'amd64' iso-bestand.

 • Als u de externe schijf wilt gebruiken oude computers (evenals nieuwere computers), kan ik aanbevelen dat u de installatie uitvoert vanaf een 32-bit 'i386' iso-bestand met een Ubuntu-familiesmaak met een lichtere desktopomgeving dan standaard Ubuntu,

  • Lubuntu met ultralichte LXDE
  • Ubuntu MATE met matig licht MATE
  • Xubuntu met gemiddeld licht XFCE

 • Deze 32-bits systemen werkt met 32-bits en 64-bits computers, maar alleen in de BIOS-modus, indien geïnstalleerd volgens de instructies [in dit antwoord].

 • Het is mogelijk om een ​​te maken persistent live-systeem, dat werkt in

  • 32-bits en 64-bits computers
  • in BIOS-modus en UEFI-modus

  Als dit is wat u zoekt, kan de volgende link u helpen,

  mkusb / persistent # Compressed_image_file_with_a_persistent_live_system

Instructions

 1. Wanneer de computer wordt afgesloten en losgekoppeld van het elektriciteitsnet, ontkoppel (en / of ontkoppel) de interne drive (s).

  Dit zorgt ervoor dat het installatieprogramma de externe schijf behandelt, waar u Ubuntu wilt installeren, alsof het een interne schijf is (en het installatieprogramma kan niet knoeien met de interne schijf).

 2. Sluit de Ubuntu-boot / live / installer-drive aan (DVD-schijf, USB-station, geheugenkaart) en start de computer op.

  Ga verder in je eigen taal als je dat wilt.

 3. Start de afbeelding op

  Het systeem wordt correct opgestart en het installatieprogramma wordt geladen met het welkomstbericht dialoog met taalkeuze en 'Try Ubuntu' en 'Install Ubuntu' knoppen

 4. Sluit de externe schijf aan (HDD, SSD, pendrive, geheugenkaart) waar u Ubuntu wilt installeren, de doelaandrijving. Inpluggen externe kracht naar deze schijf indien mogelijk. Het is misschien niet genoeg met de stroom van de USB-stekker van de computer.

 5. Klik op het pictogram Ubuntu installeren

  Het scherm 'Voorbereiden om Ubuntu te installeren' wordt weergegeven

 6. Op het scherm Voorbereiding om Ubuntu te installeren, let op de beschikbaarheid van de volgende componenten

  Beschikbare opties moeten de staat van uw systeem nauwkeurig weergeven

  • (Als er een netwerk beschikbaar is) Download updates tijdens het installeren van Ubuntu
  • (Als op een 'laptop') is aangesloten op een voedingsbron
  • Installeer software van derden ... optie beschikbaar. Als u wilt dat het systeem draagbaar is tussen computers, alstublieft vermijden software van derden, met name eigen stuurprogramma's voor grafische afbeeldingen en wifi.
 7. Klik op de knop Doorgaan

  Het scherm 'Installatietype' wordt weergegeven

 8. Selecteer Wis schijf en installeer Ubuntu

  Het installatiescherm wordt uitgebreid met coderings- en LVM-opties

  Wacht even! Weet je zeker dat dit is wat je wilt? Misschien wil je iets op de schijf houden? In dat geval moet u de installatie stoppen en de belangrijke gegevens naar een andere schijf kopiëren. Misschien wilt u een ander alternatief selecteren.

 9. Klik op de knop Doorgaan (als er maar één harde schijf in het systeem is, zou de knop 'Nu installeren' moeten zijn)

  Het dialoogvenster Wijzigingen schrijven verschijnt

 10. Klik op Doorgaan

  Als er maar één harde schijf is, springt het installatieprogramma naar "Waar zijn u?' scherm. Anders wordt het scherm 'Installatietype' weergegeven

 11. Als er maar één harde schijf is, sla dan een paar stappen over op 'Waar ben je?' scherm. Controleer anders op het scherm 'Installatietype' of de drive geselecteerd in de lijst Selecteer schijf overeenkomt met de schijf op de kaart (bijvoorbeeld / dev / sda). Als u de interne schijf (schijven) hebt verwijderd, mag er slechts één station zijn dat beschikbaar is als doelwit, uw externe schijf.

  Het geselecteerde station wordt weergegeven op het diagram

 12. Controleer of de volledige schijfruimte is toegewezen

  Er is volledige schijfruimte toegewezen voor installatie

 13. Klik op de knop Nu installeren

  Het 'Waar ben je?' scherm wordt weergegeven

 14. Als uw systeem is verbonden met het netwerk, let er dan op dat de vooraf geselecteerde tijdzone overeenkomt met uw tijdzone en de stad aangegeven in het tekstvak

  De weergegeven tijdzone en stad komen overeen met uw tijdzone en de belangrijkste stad in uw regio

 15. Selecteer uw tijdzone en klik op de knop Doorgaan

  • Het scherm 'Toetsenbordindeling' verschijnt
  • Het voorgestelde toetsenbord komt overeen met uw toetsenbord
 16. Selecteer uw toetsenbordindeling en klik op Doorgaan

  De 'Wie ben jij?' scherm verschijnt

 17. Voer uw eerste gebruikersgegevens en wachtwoord in. admin kan niet worden gebruikt - het is een toegewijde Linux-gebruiker

  Naam, gebruikersnaam en wachtwoord worden geaccepteerd. Aanmeldingsopties en versleutelingskeuzes voor de thuismap weergegeven

  Doorgaan-knop is beschikbaar

 18. Druk op Doorgaan

  • De dia 'Welkom bij Ubuntu' wordt weergegeven
  • De diavoorstelling is volledig in uw taal
 19. Wacht tot het installatieprogramma is voltooid

  Het dialoogvenster 'Installatie voltooid' wordt weergegeven

 20. Klik op de knop Nu opnieuw starten

  GUI is uitgeschakeld, een prompt voor het verwijderen van media en druk op Enter verschijnt

 21. Verwijder de schijf en druk op Enter

  Het apparaat is opnieuw opgestart

 22. Laat de machine opnieuw opstarten

  Het systeem wordt correct opgestart en wordt geladen in Ubuntu met de gebruikersnaam die u hebt geselecteerd

 23. Schakel de computer uit, koppel de externe schijven los en ontkoppel deze van het elektriciteitsnet. Sluit de interne schijf (en) opnieuw aan (en / of sluit deze aan)

  • Als de externe schijf een HDD of SSD is, is deze nu gereed voor gebruik.

  • Als de externe schijf een USB-pendrive of een geheugenkaart is, is het een goed idee om het systeem aan te passen slijtage verminderen. Zie de volgende link,

   help.ubuntu.com/community/Installation/UEFI-and-BIOS#Final_system_tweaks

  • Als u een draagbaar systeem wilt (dat op de meeste computers werkt), zou u twee keer moeten nadenken over eigen stuurprogramma's (meestal voor afbeeldingen en wifi). Het klassieke advies is om te voorkomen dat er eigen stuurprogramma's worden geïnstalleerd, maar dit betekent dat computers met bepaalde hardware niet goed (of helemaal niet) zullen werken.

   In Ubuntu 18.04.1 LTS kunt u een nvidia-stuurprogramma installeren dat ervoor zorgt dat uw computer met een krachtige nvidia-kaart de volledige kracht van die kaart gebruikt. Het systeem zal nog steeds een Intel- of Radeon-stuurprogramma selecteren als het wordt opgestart op een computer met dergelijke afbeeldingen. Maar er zullen problemen zijn met nvidia-chips, die geen werk doen met de geïnstalleerde eigen driver. Zie deze link,

   Nvidia-stuurprogramma's installeren Volledig installeer USB-flashstation


15
2017-12-11 21:45Bedankt voor het duidelijke, stap voor stap. Dit is precies wat ik deed op een desktopcomputer. Ik krijg nog steeds de foutmelding als ik probeer te booten als volgt _Error: bestand '/boot/grub/i386-pc/normal.mod' niet gevonden. De reddingsmodus openen ... _ Als niet alle opstartbestanden naar de USB HDD zijn geschreven, kan ik me niet voorstellen waar ze anders naartoe zouden zijn geschreven, aangezien het enige andere aangesloten opslagapparaat de USB-sleutel was om Ubuntu te installeren. - John
@John, zie mijn reactie op de oorspronkelijke vraag (een paar minuten voor deze opmerking geschreven). - sudodus
Bedankt voor de details, inclusief uw opmerkingen onder de vraag. Het werkt nu. Ik veegde de schijf af, installeerde hem opnieuw en moest de optie in de bios van een computer inschakelen om 'oude stijl' op te starten. - John
@John, ik ben blij dat ik je kan helpen om het te laten werken. En bedankt voor het delen van uw oplossing :-) - sudodus
@sudodus Heilige moly! +1 van mij ook voor jou! ;-) - Fabby


Ik deed het met behulp van de volgende methode:

 • Plaats een live-CD en sluit de USB-sleutel aan.

 • kiezen Installeer Ubuntu.

 • Chose gevorderd bij het selecteren van schijfpartitie.

 • Kies uw USB-sleutelpartitie als doelwit.

 • WAARSCHUWING: kies uw USB-partitie voor de GRUB-bootloader.

Na het installatieproces start je op op je USB-sleutel, niet op je harde schijf.


14
2017-07-11 16:30Ubuntu 10.10 loopt vast voordat de installatie is voltooid. IMHO Ubuntu heeft een aantal zeer grote bugs met betrekking tot USB-installatie. - iugamarian
Ik heb het gehaald met 10.04 & 10.10. Is je livecd goed? - teo96
Ik heb in het verleden live-usb-flashstations gemaakt met de tool usb-disk-creator. Vervolgens startte het op en deed het een 'volledig normale installatie' van dat flashstation # 1 naar een tweede flashstation. Hetzelfde als je zou doen met een echte harde schijf. Nooit echt een probleem gehad anders dan om in de gaten te houden waar de grub wordt geïnstalleerd. - dr_willis
Ik sluit af wat Bubblegum zei. Ive deed de normale installaties op flash drives alsof het harde schijven waren voor de laatste paar releases zonder echte problemen, andere dan ZEER zeker te maken dat grub op de flash drive installeert en niet op de harde schijf. - dr_willis
Werkt niet. Ik probeerde dit op een grotere verscheidenheid van manieren met behulp van Ubuntu Mate. Het installatieprogramma FAALT. - Regis May


1) Universeel USB-installatieprogramma:

Universal USB Installer is een Live Linux USB Creator waarmee u kunt kiezen uit een selectie van Linux-distributies om op uw USB-flashdrive te plaatsen. Het Universal USB Installer is gemakkelijk te gebruiken. Kies gewoon een Live Linux-distributie, het ISO-bestand, uw Flash Drive en klik op Installeren. Andere functies zijn onder meer; Persistentie (indien beschikbaar) en de mogelijkheid om de flashdrive in vet32 te formatteren (aanbevolen) om een ​​schone installatie te garanderen. Na voltooiing zou je een opstartbare USB Flash Drive klaar moeten hebben met je geselecteerde Linux-versie geïnstalleerd.

2) UNetbootin:

Met UNetbootin kun je opstartbare Live USB-drives maken voor Ubuntu, Fedora en andere Linux-distributies zonder een CD te branden. Het draait op Windows, Linux en Mac OS X. U kunt UNetboot een van de vele distributies laten downloaden die u out-of-the-box hebt ondersteund, of u kunt uw eigen Linux ISO-bestand leveren als u er al een hebt gedownload of uw voorkeursdistributie staat niet op de lijst.

3) LinuxLive USB Creator:

LiLi maakt een draagbare, opstartbare en gevirtualiseerde USB-stick met Linux. Ben je ziek van het opnieuw opstarten van je pc om Linux te proberen? Niet nodig met LiLi. Het heeft een ingebouwde virtualisatiefunctie waarmee u uw Linux in Windows kunt uitvoeren, gewoon uit de doos.

Alle drie de bovenstaande programma's stellen u in staat elk Linux-besturingssysteem te installeren op een flashstation, maar de persistentiefunctie (waarmee u eventuele wijzigingen in een LiveOS-installatie permanent kunt opslaan om te gebruiken zelfs na opnieuw opstarten) is alleen beschikbaar voor Ubuntu en zijn vele andere smaken. 


13
2017-12-11 19:58Goede post! Ik denk dat hij meer vroeg om een ​​volledige installatie. Zo niet, dan raakt je vraag in zijn bericht dood: P - zkriesse
Zijn die methoden CLI? Wat zijn de installatieopdrachten voor die programma's? - Ciro Santilli 新疆改造中心 六四事件 法轮功
Noch Universal USB Installer noch LinuxLive USB Creator draaien op Ubuntu. - Luís de Sousa


De enige manier waarop ik het heb kunnen doen, is

 • om de CD iso te branden,
 • ontkoppel mijn harde schijf (verwijder kabel (s) fysiek) en
 • installeer op de USB.

Niet erg elegant, maar het werkt.


9
2017-08-08 13:46Dat is ... behoorlijk radicaal. - badp
Heb je geprobeerd de alternatieve cd te gebruiken (niet de desktop-cd)? Ik heb tijdens de installatie gezien dat alternerend werk voor veel dingen beter is. - iugamarian
U hoeft uw harde schijf niet los te koppelen. Je moet alleen voorzichtig zijn met partities en de geavanceerde partitioner gebruiken. Gebruik de juiste drive en stel de bootloader in die moet worden geïnstalleerd op / dev / sdb of welk blokapparaat dan ook dat uw flashstation is (gebruik geen van zijn partities of start niet op). Vervolgens kunt u opstarten door uw BIOS te gebruiken om de MBR van de flashdrive te gebruiken (aangenomen dat uw BIOS-rechten dat ondersteunen) - hexafraction
Kan dat niet doen omdat ik mijn laptop moet ontleden en dan de installatie opnieuw moet proberen. Dus: is er een andere manier? - Regis May


Dat kan, ja.

Dit proces gaat ervan uit dat je van een live-cd installeert. Hoewel een live usb ook prima zou moeten werken, is de cd-optie in theorie het veiligst, omdat er tijdens de partitionering geen mogelijkheid is om de cd te overschrijven.

Ik raad je aan om eerst te beginnen met het uitschakelen van je interne HDD in je BIOS, omdat dit ervoor zorgt dat je interne partities niet per ongeluk worden overschreven. De partitioneringsstap van de Ubuntu-installatie zal ook veel eenvoudiger zijn, omdat alleen de USB-drive wordt gedetecteerd. Met andere woorden, het is het beste om van de USB-schijf het enige opslagapparaat te maken dat op de machine aanwezig is tijdens de installatie.

Start vervolgens de live-cd op en start de installatie zoals gewoonlijk. Zorg ervoor dat u "gehele schijf gebruiken" kiest als u alle andere opslagapparaten hebt uitgeschakeld, anders moet u handmatig partitioneren. Maak in het laatste geval een ext4-partitie op de USB-stick (maak een partitietabel als er geen is) en, indien nodig, een SWAP-partitie als u zware applicaties wilt uitvoeren. Stel het koppelpunt in op /. raak de andere opslagapparaten en hun partities niet aan!

Wanneer de setup naar de locatie van de bootloader vraagt, kiest u de apparaatnaam van uw USB-station. Dit kan zijn /dev/sda, /dev/sdb, enzovoort, maar kies geen partitie (bijv. /dev/sda1).

Wacht tot de installatie is voltooid en start de computer vervolgens opnieuw op. Zorg ervoor dat uw machine start vanaf de USB-stick. Dit kan worden gedaan via het opstartmenu (meestal esc of een functietoets) of via de bios, waarbij de opstartvolgorde kan worden gewijzigd.

Als alles goed ging, zou Ubuntu van de USB-stick moeten opstarten. Als GRUB verschijnt, kies dan de eerste optie.

Voer ten slotte de volgende opdracht uit vanaf uw nieuw geïnstalleerde Ubuntu-desktop:

sudo chmod -x /etc/grub.d/30_os-prober

Dit zorgt ervoor dat update-grub geen andere besturingssystemen detecteert die aanwezig kunnen zijn op het systeem, omdat ze niet van belang zijn voor de installatie van het Ubuntu USB-station. Ook wanneer u uw USB-station opstart vanaf een vreemde computer, worden de besturingssystemen op de interne schijf opgenomen in GRUB wanneer er een kernel / grub-update plaatsvindt. Dit is ongewenst.

Zorg er ook voor dat u uw interne opslagapparaten uit uw BIOS terugzet.


7
2017-08-28 05:28Dit ziet er veelbelovend uit, bedankt. Ik zal dit uitproberen. Een kleine opmerking, u plaatst de swappartitie op de USB-stick. Is dit tegenwoordig nog steeds een probleem? Ik herinner me dat niet zo lang geleden mensen zeiden dat de levensduur van flash-opslag ernstig is verminderd bij het draaien van een swap-partitie / paginabestand (vanwege het aantal lees / schrijf-berichten). - efdee
Aan de hand van je tips heb ik Ubuntu op mijn USB-stick geïnstalleerd, maar het kan niet opstarten. Wanneer ik de USB-stick echter als harde schijf in VirtualBox gebruik, komt het goed. Enig idee wat het probleem zou kunnen zijn? - efdee
Blijkbaar kan ik er vanaf booten, alleen niet vanaf de USB3-connector. Het werkt prima wanneer ik de stick op een USB2-connector steek. Ik ga ervan uit dat mijn BIOS native ondersteuning biedt voor USB2 maar niet voor USB3 en daarom heeft Linux (of grub, ik weet het niet?) Een extra USB3-stuurprogramma nodig. - efdee
Ik hou van de sudo chmod -x /etc/grub.d/30_os-prober om de redenen die je noemde. - Elder Geek


Het proces van het uitvoeren van een volledige installatie van Ubuntu op een USB-flashstation is identiek aan het installeren van Ubuntu op een harde schijf, behalve de installatie van de GRUB-bootloader. Alle stappen die moeten worden gevolgd in het Ubuntu-installatieprogramma zijn identiek, behalve voor het installeren van de GRUB-bootloader. Het installeren van de GRUB-bootloader op de USB-flashdrive zal de bestaande GRUB-bootloader op de harde schijf vervangen wat je niet wilt doen, tenzij u eerst de kabels naar uw harde schijf (s) ontkoppelt voor u start het Ubuntu-installatieprogramma om een ​​volledige installatie van Ubuntu op een USB-flashstation uit te voeren. Dus ontkoppel eerst de harde schijven, dan kun je Ubuntu op een USB-stick installeren.

U kunt ook een volledige installatie van Ubuntu op een USB-flashstation uitvoeren zonder eerst de kabels van de interne harde schijf los te koppelen door de Iets anders optie in de Installatie type scherm van het Ubuntu-installatieprogramma. U hoeft slechts een single te maken / partitie (rootpartitie), geen swappartitie en de installatie van de grub-bootloader naar de USB-flashdrive wijzigen. Controleer uw keuzes voor partitionering nog eens dat alles dat wordt gewijzigd alleen op de USB-flashdrive wordt gewijzigd en klik vervolgens op Installeer nu knop in de rechter benedenhoek.

Aanvullende informatie over een volledige installatie van Ubuntu op een USB-stick.

 • Ik raad aan dat de USB-flashdrive ten minste 16 GB is.
 • Een USB 3.0-flashstation is een stuk sneller dan een USB 2.0-flashstation.
 • Een swappartitie zal noodzakelijke lees- / schrijfbewerkingen naar de USB-flashdrive veroorzaken, wat het besturingssysteem zal vertragen en de levensduur van de USB-drive zal verkorten. Dus selecteer de handmatige partitioneringsoptie in het Ubuntu-installatieprogramma en maak alleen een single / partitie (rootpartitie) zonder een swappartitie. Wijzig de installatie van de grub-bootloader in de USB-flashdrive voordat u op klikt Installeer nu knop in de rechter benedenhoek.
 • Het voordeel van het gebruik van een USB-stick ligt in de draagbaarheid en niet in de prestaties. De prestaties van een volledige installatie van Ubuntu op een USB-flashdrive van 16 GB lijken niet op wat u zou krijgen als Ubuntu wordt uitgevoerd in een virtuele-machinetoepassing zoals VirtualBox.

5
2017-09-11 08:26hoe maak ik het compatibel met de BIOS-modus? - Red Dirt
Wat je ook probeert te doen met "maak het compatibel met de BIOS-modus" op je hardware met EFI, GPT of rEFInd kun je waarschijnlijk vinden hoe het moet in de antwoorden van Rod Smith die ook de ontwikkelaar van rEFInd is. Voordat u grote wijzigingen aanbrengt, moet u proberen het oorspronkelijke USB-apparaat op een andere computer op te starten om te voorkomen dat er een opstartprobleem optreedt door de excentriciteiten van de hardware van een enkele computer. - karel
Ter informatie: ik heb persoonlijk nooit problemen gehad met het installeren van de grub-bootloader op een flashstation en de MBR intact laten op de harde schijf. - Elder Geek
Waarom is het nu zo gecompliceerd? Het was heel gemakkelijk jaren geleden. Voor zover ik begrijp als ik refind op een USB-stick wil installeren, moet ik een handmatige installatie uitvoeren. Ik ben in de war dat dit op de een of andere manier niet geautomatiseerd is, op de een of andere manier op de een of andere manier geautomatiseerd in standaard installatietools in Ubiquity of iets dergelijks. - Regis May
Een van de oorzaken van de complicaties is het dubbel opstarten met Ubuntu en Windows. Windows blijft de spelregels veranderen met elke nieuwe release en soms zelfs met Windows Updates binnen dezelfde release, en de standaard grub-bootloader moet regelmatig worden bijgewerkt om gelijke tred te houden met deze wijzigingen. - karel


mkusb

Getest op Ubuntu 16.10 host, 16.04 USB, Lenovo Thinkpad T430.

Eerder vermeld bij: https://askubuntu.com/a/848561/52975 maar hier zijn meer details.

Alleen beschikbaar via PPA momenteel:

sudo add-apt-repository universe
sudo add-apt-repository ppa:mkusb/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install mkusb
dus

en ik heb de GUI-versie geprobeerd. Meer informatie op: Hoe maak je een blijvende live Ubuntu USB met meer dan 4GB

Ik kon NVIDIA-stuurprogramma's echter niet succesvol installeren, bugrapport: https://bugs.launchpad.net/mkusb/+bug/1672184

qemu

Getest op Ubuntu 14.04.

Download de Ubuntu ISO.

Vind uw USB met:

sudo lsblk
sudo fdisk -l

Zeg dat het zo is /dev/sdX. Meestal zal het zijn /dev/sdb: sda is de belangrijkste harde schijf, en sdb de eerste USB. Nu:

sudo apt-get install qemu
# Remove any existing boot sector, that causes installation problems.
sudo dd if=/dev/zero of=/dev/sdX count=16
sudo qemu-system-x86_64 -boot d -enable-kvm -hda /dev/sdX -m 512 \
  -cdrom ./Downloads/ubuntu-14.04.2-desktop-amd64.iso

Voer vanuit de emulator een normale Ubuntu-installatie uit die de oude schijf wist.

Installatie duurde iets langer dan op een harde schijf, maar werkte.

Ik heb getest met:

 • sluit de USB op een computer aan en start ermee op
 • maak een bestand aan in mijn homedirectory
 • reboot

Het gemaakte bestand was er nog steeds.


4
2017-11-12 12:21@JustinMT: kunnen we dit een beetje bespreken voordat de bewerking wordt samengevoegd? Ik ben geen expert, maar weet u zeker dat dit niet werkt op UEFI-systemen? Waarom? Wat zou in plaats daarvan werken? - Ciro Santilli 新疆改造中心 六四事件 法轮功


Dingen zijn veranderd sinds 2011, Nvidia drivers zijn niet langer nodig voor Unity en onbeperkte persistentie met behulp van casper-rw / home-rw partities is mogelijk, (maar niet met recente Ubuntu syslinux type boots, (SDC, Unetbootin, Roofis, Universal, enz.) ).

Mkusb is een installatieprogramma dat aan alle vereisten van de ops voldoet (als Nvidia-stuurprogramma's alleen nodig waren voor Unity).

De gebruiker krijgt de keuze uit instellingsopties en kan het percentage ruimte selecteren dat wordt gebruikt voor de permanente partities; mkusb zal dan de resterende schijfruimte beschikbaar maken voor Linux of Windows als opslag. https://help.ubuntu.com/community/mkusb .

Als de gebruiker Nvidia-stuurprogramma's nodig heeft, is een volledige installatie vereist omdat deze stuurprogramma's vóór het persistentie laden tijdens het opstarten


3
2018-01-04 15:56