Vraag Grafische problemen na / tijdens installatie van Ubuntu 16.04 / 16.10 met NVIDIA-graphics


Ik heb geïnstalleerd of een upgrade uitgevoerd naar Ubuntu 16.04, maar ik ondervind problemen met mijn grafische kaart.

 • Het display is leeg
 • Het display flikkert
 • Items op het scherm worden niet correct weergegeven
 • Bepaalde programma's klagen over grafische problemen
 • De computer start op naar de modus voor weinig afbeeldingen

 • Uw specifieke probleem is mogelijk niet aanwezig, maar probeer de oplossingen die in de antwoorden worden beschreven toch.

Deze vraag is erg breed, maar elk van deze kwesties heeft waarschijnlijk één oplossing.


Als u een inloglus ervaart, controleert u het laatste deel van mijn antwoord.


Als je een van de genoemde problemen ervaart en je hebt een eigen oplossing (de mijne werkte niet, of er is een snellere manier), voel je dan vrij om nog een POLITE-antwoord te plaatsen, waarin je je probleem beschrijft en hoe je het hebt opgelost.


Degenen die Ubuntu proberen te installeren, verwijzen we u naar het gedeelte getiteld: If you are unable to enter a TTY or are trying to install Ubuntu.


166
2018-04-23 00:01


oorsprong


Voor diegenen die vastzitten in de aanmeldingslus na het installeren van de nvidia-stuurprogramma ... neem eens een kijkje op askubuntu.com/a/760469 het lijkt erop dat de nvidia-stuurprogramma's nog niet compatibel zijn met de nieuwste kernelversie. U kunt ook de hier genoemde stappen proberen askubuntu.com/a/761326, als je nog steeds de nvidia-stuurprogramma's wilt installeren ... Ik heb dit niet gedaan omdat mijn flikker probleem is gestopt. - Ajinkya Patil
Mijn probleem staat niet in de lijst, maar komt zeker in aanmerking voor problemen met "NVidia & 16.04". askubuntu.com/questions/789972/... - andyczerwonka
Ik loste dit probleem met merkgebonden bestuurder, versie 304 op - valeriocomo
Door de jaren heen heb ik veel gesuggereerde oplossingen uitgeprobeerd zoals purging, grafische ppa, extra drivers etc. etc. op verschillende laptops. Voor mij heeft niets van dit alles ooit gewerkt. Met nvidia-stuurprogramma's val ik altijd terug op het downloaden en installeren van stuurprogramma's van nvidia, volgens de instructies in de werkbalk. - Eduard Drenth
Ik kan deze vraag niet beantwoorden maar het installeren van de NVIDIA-stuurprogramma's met de vlag "--no-opengl-files" heeft me geholpen - shaunakde


antwoorden:


Houd er rekening mee dat dit antwoord enigszins verouderd kan worden. Ik zal mijn best doen om het regelmatig bij te werken, maar ik kan niets garanderen. De onderstaande stuurprogramma-versie is mogelijk niet de nieuwste versie. Controleer de Launchpad-pagina om te bevestigen.

Elk van de beschreven problemen (en misschien zelfs meer) kan worden opgelost door de onderstaande stappen te volgen.


Als u Ubuntu installeert, volgt u sectie 3.


1. Zorg er eerst voor dat je een TTY kunt invoeren

druk op Ctrl+alt+F1 

Als dit u naar een zwart scherm met aanmeldprompt brengt, gaat u verder. Anders zul je waarschijnlijk moeten booten met een speciale kernelvlag. Instructies zijn hieronder.


2. Nu voor de oplossing

 1. Log in op uw account in de TTY.
 2. Rennen sudo apt-get purge nvidia-*
 3. Rennen sudo add-apt-repository ppa:graphics-drivers/ppa en dan sudo apt-get update.
 4. Rennen sudo apt-get install nvidia-375.
 5. Start opnieuw op en uw grafische probleem moet worden opgelost.

3. Als u geen TTY kunt invoeren of Ubuntu probeert te installeren

 1. Start opnieuw op in GRUB.
 2. Markeer de Ubuntu optie en druk op E.
 3. Toevoegen nouveau.modeset=0 naar het einde van de regel beginnend met linux.
 4. druk op F10 opstarten.
 5. Volg de bovenstaande instructies.
  • (Als u Ubuntu installeert, negeert u deze stap, maar volgt u de rest van de zelfstudie nadat de installatie is voltooid.)

Deze oplossing moet veel problemen verhelpen die door gebruikers worden beschreven na een upgrade naar 16.04. Als een nieuwe installatie wordt beïnvloed, is de oplossing hetzelfde.


Als je daarna problemen tegenkomt, moet je een andere vraag stellen. (Raadpleeg deze vraag zodat we weten dat het geen duplicaat is.) Er zijn echter nog enkele andere kleine oplossingen die u kunt uitproberen voordat u dit doet.

 • Installeer Xorg opnieuw

  • Ga terug naar de TTY en draai sudo apt-get purge xorg-* xserver-xorg; sudo apt-get install xorg xserver-xorg; sudo dpkg-reconfigure xorg.
 • Installeer uw desktopomgeving opnieuw

  • Als het op Unity is, ren dan sudo apt-get purge ubuntu-desktop; sudo apt-get install ubuntu-desktop.
  • Als op GNOME wordt uitgevoerd sudo apt-get purge ubuntu-gnome-desktop gnome-desktop-environment; sudo apt-get install ubuntu-gnome-desktop.
  • Als op MATE wordt uitgevoerd sudo apt-get purge ubuntu-mate-desktop mate-desktop-environment; sudo apt-get install ubuntu-mate-desktop
  • Elke Ubuntu DE heeft een eigen pakketnaam. Als u KDE of iets anders hebt, moet de naam vergelijkbaar zijn met de bovenstaande.
 • Nieuwe herinstallatie
  • Het is niet de meest uitnodigende optie, maar soms is het het beste om te doen in dit soort gevallen.

Bedenk dat er een heleboel dingen fout kunnen gaan en dit is niet een gegarandeerde oplossing voor alles. Zelfs als u iets ervaart dat in de vraag wordt genoemd, werkt de oplossing mogelijk niet volledig voor u.

Dit antwoord is alleen bedoeld voor problemen met stuurprogramma's met 16.04 en nVIDIA. Uw probleem kan dieper gaan dan een slechte chauffeur.


Andere problemen na de oplossing

 • Als u in een werkend display komt, maar een login-lus tegenkomt (u logt in en keert terug naar het inlogscherm), kijk hier eens.

194
2018-04-23 00:01@XiaodongQi Heb je geprobeerd Secure Boot uit te schakelen? De andere antwoorden hier suggereren dat de login-lus wordt hersteld. - TheWanderer
Dat is heel raar. OK, dit kan je systeem nog verder breken, maar ik denk dat het de moeite waard is om te maken: sudo apt-get purge nvidia*. Geen streepje vóór de asterisk. Probeer vervolgens de rest van de stappen. - TheWanderer
Ik denk dat je het opnieuw moet installeren: / @Pavel - TheWanderer
Ha - dit hielp niet. - user3728501
Nog steeds dezelfde symptomen mee nvidia-367. - sds


Ik installeerde Ubuntu 16.04 en alles werkte goed totdat ik overschakelde naar NVIDIA-stuurprogramma. Na het opnieuw opstarten kon ik niet voorbij het inlogscherm komen. De oplossing die voor mij werkte was om schakel veilige boot uit.

Terwijl ik vast zat in de aanmeldingslus, schakelde ik over naar de console Ctl+Alt+F1, opnieuw opstarten en uitgeschakeld veilig opstarten UEFI. Nu werkt alles met een nvidia-stuurprogramma geïnstalleerd.


11
2018-04-27 20:34askubuntu.com/questions/761886/... en je zult in staat zijn om nvidia en efi te gebruiken - QkiZ
Zoals duidelijk moet zijn uit de naam, maakt het uitschakelen van een veilige boot je onveilig. - tbodt


Voor Het display is leeg & Het display flikkert

Ik kreeg hetzelfde probleem, maar nu werkt alles goed.

Hier zijn twee oplossingen voor:

 1. Gebruik NVIDIA-stuurprogrammaversie 364 van de grafische stuurprogramma's PPA (beste optie)

  • sudo add-apt-repository ppa:graphics-drivers/ppa
  • sudo apt update && sudo apt install nvidia-364
 2. Gebruik LightDM in plaats van GDM

  • sudo apt-get install lightdm
  • Kiezen lightdm als de standaard wanneer daarom wordt gevraagd.

NOTITIE Als dat niet voor u werkt, installeer dan intel-microcode (indien beschikbaar) in de app Additional Drivers voordat u de NVIDIA-driver installeert.


7
2018-04-24 21:24Dus je had een login-loop? Er zijn vijf 'problemen' in de vraag. - TheWanderer
ik had allebei Het display is leeg en het display flikkert - Independent Peculiar
Ah. Dat zou je waarschijnlijk in het antwoord moeten plaatsen;). - TheWanderer
Hallo - ik probeerde 361, 364 en 367 zonder succes. Probeerde ook lightdm opnieuw te configureren, geen resultaten. Ik kan nog steeds niet van het scheuren af ​​tijdens het scrollen of het bekijken van video's / films. Enige oplossing om fatsoenlijke graphics te hebben, is om alleen intel te gebruiken via prime-select. Ik zou graag elke andere oplossing proberen als er iets anders is dat ik vergeet - pandaadb
Ik deed het precies, nu kan ik helemaal niet inloggen op ubuntu. - atilkan


Ik heb een upgrade uitgevoerd van Ubuntu GNOME 15.10 naar 16.04 en werd geconfronteerd met een zwart scherm. Gebruik makend van systemctl status en door logboeken te graven, merkte ik dat de eigen NVidia-stuurprogramma's kapot waren.

Doorspoelen nvidia-* en opnieuw installeren gdm bracht me naar de lage grafische modus, maar het opnieuw installeren van de NVidia-stuurprogramma's bracht het zwarte scherm terug. Het bleek dat Secure Boot in de BIOS-instellingen op "Windows" was ingesteld. Ik heb dit gewijzigd in 'Overig' en mijn probleem is opgelost.

Voordat ik de Secure Boot-optie had gevonden, had ik geprobeerd om te zuiveren en opnieuw te installeren nvidia-*, xorg*, xserver-xorg, ubuntu-gnome-desktop, gnome-desktop-environment. Ik weet niet zeker of dit hielp of niet, maar het lijkt het beste om het in te voeren. Ook had de upgrade-tool gezegd dat het Secure Boot moest uitschakelen om te slagen, maar dat het daarna weer zou worden ingeschakeld. Dat is wat me ertoe bracht om het te gaan zoeken.


6
2018-04-27 01:03gebruik gewoon nvidia-driverversie 364 - Independent Peculiar


Ik controleerde het X11-logbestand op /var/log/Xorg.0.log voor (EE) foutmeldingen:

root@computer:/var/log# grep EE Xorg.0.log
  (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[  156.124] (EE) No devices detected.
[  156.127] (EE) no screens found(EE) 

dus de grafische kaart werd niet gedetecteerd door de nouveau-driver.

het controleren van de geïnstalleerde kaart met lspci gaf het volgende resultaat:

root@computer:/usr/share/X11/xorg.conf.d$ lspci | grep NVIDIA 
02:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GT218 [GeForce 210]  (rev a2)
02:00.1 Audio device: NVIDIA Corporation High Definition Audio Controller (rev a1)

Met dit type grafische kaart hebben de antwoorden die aanbevelen om de hier gegeven NVIDIA-stuurprogramma's te installeren mij niet geholpen, aangezien de nieuwste NVIDIA-driver mijn kaart niet ondersteunt.

Daarom vond ik na wat zoeken op internet de suggestie om het X11-systeem een ​​beetje te helpen door de details van de kaart in een bestand op te geven

/usr/share/X11/xorg.conf.d/20-nouveau-conf en gebruik de info van de opdracht lspci:

# lspci | grep NVIDIA 
# 02:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GT218 [GeForce 210] (rev a2)
Section "Device"
  Identifier "NvidiaGraphics"
  Driver   "nouveau"
  VendorName "NVIDIA Corporation"
  BusID  "PCI:2:0:0"  
EndSection

Nu werken de dingen zoals verwacht en er verschijnen geen (EE) foutregels in het logbestand.


4
2017-08-11 14:58

Voor degenen die de gids volgen, maar het probleem nog steeds verschijnt, heeft het misschien iets met de bestuurder zelf te maken.

Sommige GPU's van de NVIDIA spelen niet goed met de nieuwste driver. Als u vermoedt dat u het slachtoffer van dat probleem bent, kunt u mijn gids hieronder volgen.


Hieronder staan ​​alleen de antwoorden voor de kopie van mijn eigen vraag hier.


Ik heb het gedaan!! Het was een probleem met de bestuurder zelf!

Probleem : My Card (NVIDIA GTX980M) werkt niet goed met het nieuwe, eigen NVIDIA Linux-stuurprogramma. Oplossing : Gebruik het oude stuurprogramma dat mijn grafische kaart ondersteunt.


Kortom, na een tijdje op het internet te hebben geluisterd, zeiden sommige mensen dat ik misschien kan proberen om stabiel te gebruiken nvidia-352 in plaats van nieuwe stuurprogramma's.

Echter, bij het kijken naar apt-cache search nvidia-352, Ik heb dat ontdekt nvidia-352 is slechts een overgangsstuurprogramma voor nvidia-361 grafische driver.

Echter, gebaseerd op mijn vorige test, nvidia-361 tot de nieuwste (nvidia-370 op het moment van schrijven) is de bron van mijn probleem.

Dus ik moet de exacte downloaden nvidia-352 in plaats van overgang nvidia-361.


Als je hetzelfde probleem hebt als het mijne, dan zijn hieronder de stappen over hoe ik het heb opgelost.

Stappen:

 1. Verwijder al uw huidige problematische NVIDIA-stuurprogramma's.

  sudo apt-get purge nvidia-* libcuda-* 
  

  .

 2. Maak een tijdelijke map om op te slaan nvidia-352 vereiste bestanden

  cd ~/Desktop
  mkdir nvidia-352
  cd nvidia-352
  

  .

 3. Download de vereiste bestanden voor nvidia-352 grafische driver.

  wget https://launchpad.net/ubuntu/+archive/primary/+files/libcuda1-352_352.63-0ubuntu3_amd64.deb
  wget https://launchpad.net/ubuntu/+archive/primary/+files/nvidia-libopencl1-352_352.63-0ubuntu3_amd64.deb
  wget https://launchpad.net/ubuntu/+archive/primary/+files/nvidia-opencl-icd-352_352.63-0ubuntu3_amd64.deb
  wget https://launchpad.net/ubuntu/+archive/primary/+files/nvidia-352_352.63-0ubuntu3_amd64.deb
  

  Bewerk 1:

  Als je problemen hebt met downloaden nvidia-352_352.63-0ubuntu3_amd64.deb van de bovenstaande link (is bij mij opgekomen), je kunt het ook downloaden van verschillende bronnen.

  Hier is een alternatieve link voor dat bestand:

  http://mirrors.mit.edu/ubuntu/pool/restricted/n/nvidia-graphics-drivers-352/nvidia-352_352.63-0ubuntu0.15.10.1_amd64.deb
  

  Bewerk 2:

  De bovenstaande links zijn voor 64-bit NVIDIA-stuurprogramma's, voor diegenen die op zoek zijn naar 32-bit kijk dan op onderstaande link:

  https://launchpad.net/ubuntu/+source/nvidia-graphics-drivers-352
  

  De stappen zijn precies hetzelfde, alleen u moet een ander bestand downloaden dat uw 32-bit-installatie ondersteunt.

  .

 4. Installeer alle debbs-bestanden.

  sudo dpkg -i *.deb
  

  .

 5. reboot

  .


Voila! Als je op je bureaublad hebt geboot zonder een enkele crash, dan heb je dit grafische probleem met succes opgelost!

Genieten! : D


4
2017-08-29 17:04

Na anderhalve dag met dit probleem te hebben geworsteld, werd het uiteindelijk opgelost door veilig opstarten in Bios-instellingen uit te schakelen. tijdens de installatie van het stuurprogramma werd ik gevraagd om het veilig opstarten uit te schakelen en dat deed ik, maar op een of andere manier, misschien omdat Windows ook is geïnstalleerd, was dit tijdens de installatie niet uitgeschakeld. rebooten en op F2 drukken (op Asus) Ik kwam in Bios, beveiliging en vervolgens beveiligde opstart. opnieuw opgestart en voila! Hoewel dit specifiek kan zijn voor bepaalde biosversies of dual-boot-systemen, heeft niemand deze oplossing hier eerder gepost.


1
2017-08-30 11:55

Elke dag controleer ik op updates en download ze met behulp van Software Updater. Maar afgelopen nacht vroeg Ubuntu me om een ​​gedeeltelijke download (zei: iets dat niet correct is geïnstalleerd - zoiets), dus ik volg Gedeeltelijke download werkwijze. Aan het einde van het downloadproces werd gevraagd om opnieuw op te starten, dus ik start Ubuntu opnieuw op. Na opnieuw opstarten, de opstart logo en login venster zijn aan lage resolutie, login lus en geen internetverbinding (wifi + ethernet, beide heb ik geprobeerd)! Dus ik kan niet eens inloggen!

ik gebruik Ubuntu 16.04.2 LTS in ASUS X556UQ laptop.

Na een lang experiment (proberen hierboven en andere oplossingen van Google), merk ik dat het probleem zich voor het laatst voordoet Linux Kernel 4.8.0-42 met Nvidia 378 bestuurder! Dus ik downgraden naar Nvidia 370 bestuurder met TTY (Ctrl + alt + F1) en start Ubuntu opnieuw met behulp van Linux Kernel 4.8.0-41 (Gebruik van het grub-menu) en alle problemen opgelost!


0
2018-03-16 15:01