Vraag X start niet bij het opstarten


Ik heb mijn nieuwe computer vandaag met 11.10 geïnstalleerd (i5-2500K, ASUS P8Z68-V LX, met behulp van de ingebouwde grafische processor). Na het updaten ging alles goed, maar toen probeerde ik naar de StandBy-modus te gaan. Dit heeft de computer gecrasht, dus moest ik deze opnieuw instellen. Nu komt de display-manager niet meer op de boot. Ik moet inloggen op een shell en typen sudo service lightdm restart. Daarna komt de login normaal op.

De Xorg.0.log zegt dat er geen monitoren zijn gevonden

Ik heb de standaard weergavebeheerder niet gewijzigd in gdm en vervolgens niet terug. /etc/X11/default-display-manager zegt "/usr/sbin/lightdm"

bij voorbaat bedankt


5
2017-11-28 16:07


oorsprong


Hallo, ben je getest met het opnieuw installeren van de x? - Christian Vielma
na 'sudo aptitude reinstall xorg' kwam de login direct na het opnieuw opstarten, maar toen moest ik mijn wachtwoord twee keer invoeren. toen ik probeerde om de computer uit te zetten bevroor. bij de volgende keer opstarten, hetzelfde als hiervoor. vandaag heb ik de kernel bijgewerkt. nu toont slechts één display iets. Ik heb hetzelfde probleem op mijn andere pc. hetzelfde moederbord, dezelfde cpu maar er is een amd radeon hd 6870 geïnstalleerd. het xorg-logboek meldt iets over het missen van fglrx maar ik gebruik de radeon-driver en na het opnieuw opstarten van lightdm wordt de login geleverd. - Ewald
Nu probeerde ik zelf de intel driver van 'intellinuxgraphics.org' te compileren. bij de volgende start verscheen de login. na het opnieuw opstarten deed het niet meer. -> hetzelfde als voorheen. de '/var/log/Xorg.0.log': pastebin.com/RfUUFQvR  Ik heb een Intel X25-M SSD op mijn computer. Het opstarten duurt slechts enkele seconden. Zou het probleem te maken kunnen hebben met tegenstrijdige opstartprocessen? - Ewald


antwoorden:


Meestal wordt dit soort problemen veroorzaakt door een slecht gedrag van xrandr of een slechte configuratie van X of een slechte configuratie van de lokale scripts zoals de scripts die u in uw persoonlijke map hebt verborgen ~.

Probeer het te onderzoeken xrandr, ik weet dat dit waarschijnlijk geen volledig antwoord is, maar verwacht geen problemen zoals deze op te lossen met een tip of een truc in 1 rij code, vooral met stuurprogramma's zoals die van Intel die niet zo beroemd zijn om hun prestaties en betrouwbaarheid.

Wat ik kan zeggen is dat als je X correct is geïnstalleerd zijn eigen configuratie voornamelijk wordt beheerd via xrandr en na xrandr komen de bestanden onder /etc/ en de lokale scripts in je thuismap.


1
2017-11-30 09:31