Vraag Ik heb een hardwaredetectieprobleem, naar welke logboeken moet ik kijken?


Ik probeer een vraag te stellen over hoe mijn hardware werkt, maar ik weet niet welke informatie ik moet toevoegen om hulp te krijgen, wat moet ik doen?

Gerelateerd als u geen toegang heeft tot een GUI:


171
2017-11-19 12:49


oorsprong


Draadloos specifiek: askubuntu.com/questions/425155/... - Wilf


antwoorden:


De belangrijkste informatie die u kunt geven, is wat u heeft gedaan, wat jij verwacht om te gebeuren, en wat jij waarnemen is gebeurd.

Deze vraag is een bijzonder mooi voorbeeld van een hardwaredetectieprobleem met een USB-apparaat.

Andere voorbeelden hiervan zijn:

Ik heb Ubuntu 10.04 Desktop op mijn Dell Optiwatever 312-laptop geïnstalleerd. Wanneer   Ik log in, mijn draadloze kaart is niet zichtbaar in het pop-upmenu Network Manager,   hoewel het bekabelde netwerk daar verschijnt.

of

Ik heb de Ubuntu 10.04 Netbook-editie op mijn System76-laptop. Wanneer ik mijn stekker steek   hoofdtelefoon in de aansluiting, het geluid komt uit de hoofdtelefoon maar ook   de luidsprekers uit.

of

Ik gebruik Ubuntu 10.04. Ik heb het programma "Extra stuurprogramma's" gebruikt om het te installeren   huidige nVidia-stuurprogramma's voor mijn GeForce FX 5200. Nu wanneer ik opstart, stopt het systeem   met een zwart scherm nadat de opstartpauze van Ubuntu is voltooid.

Na deze algemene probleembeschrijving is de vraag welke andere informatie interessant is, afhankelijk van het soort hardware waarmee u problemen ondervindt en welke problemen u ondervindt.

In het algemeen:

 • sudo lspci -nn toont alle PCI-apparaten in uw systeem. Dit omvat alle uitbreidingskaarten (videokaarten, WiFi, enz.) In uw systeem, ongeacht of de kernel daarvoor een stuurprogramma heeft. Deze informatie is handig als u niet precies weet welke hardware u hebt.
 • lsusb zal een lijst maken van alle USB-apparaten die op uw systeem zijn aangesloten. Nogmaals, dit is handig als je niet precies weet welke hardware je hebt. Het is ook handig om te controleren of het apparaat correct is aangesloten!
 • /var/log/udev en /var/log/dmesg zal informatie hebben over welke apparaten de kernel heeft gedetecteerd. Deze logs zijn over het algemeen erg groot - tenzij je weet welke delen van het log interessant zijn, is het geen goed idee om deze in je vraag op te nemen, hoewel een link ernaar nuttig kan zijn (je kunt gebruiken http://paste.ubuntu.com voor grote logs)
 • sudo lshw --class X pr sudo lshw -C X kan ook een beetje waardevolle hardware-informatie geven over de opgegeven klasse X - voorbeelden van klassen zijn onder meer cdrom, communication, core, cpu, display, isa, medium, memory, multimedia, network, pci, scsi, serial, storage en usb - zo kun je bijvoorbeeld gebruiken sudo lshw -C network om informatie weer te geven over de netwerkkaarten die de computer kan detecteren.

Voor Video problemen:

 • /var/log/Xorg.0.log is het X-server logbestand. Dit is handig voor alle videoproblemen. Dit bestand kan lang worden, dus voel je vrij om het gewoon aan te trekken http://paste.ubuntu.com. Zorg ervoor dat u een link naar uw "plak" geeft, zodat we deze kunnen vinden wanneer dat nodig is.
 • LIBGL_DEBUG=verbose glxinfo toont informatie over 3D-versnellingsondersteuning, handig voor problemen met 3D- of bureaubladeffecten.
 • lspci -nn | grep VGAtoont alle videokaarten in uw systeem, handig als u niet zeker weet welk type videokaart u heeft.
 • /usr/lib/nux/unity_support_test -p moet worden gebruikt voor compiz en andere compatibiliteitsproblemen met Unity.

Voor audio problemen:

 • cat /proc/asound/cards toont de audioapparaten die zijn gedetecteerd. U moet dit opnemen.
 • cat /proc/asound/card0/codec#0 bevat informatie over de eerste geluidskaart, inclusief informatie over de daaraan gekoppelde ingangs- / uitgangspoorten. Als u een probleem hebt met het aansluiten van een microfoon, headsets of externe luidsprekers, neemt u dit op. U kunt ook meer dan één geluidsapparaat hebben. In dat geval zullen er meer dan één zijn /proc/asound/card??? directory.
 • wiki: Geluidsproblemen oplossen

143
2017-11-20 05:53+1 voor de openingszin, hoe vaak stel ik dezelfde drie vragen aan mijn klanten .... - ecoologic


Notitie: Als u een bekabelde verbinding hebt, overweeg dan om alles in één draadloos script uit te voeren dit antwoord, het doet al het zware werk voor jou!


Draadloze kaarten

Draadloze verbindingsproblemen worden gelukkig steeds zeldzamer bij elke Ubuntu-release. Er doen zich echter nog steeds problemen voor.

De volgende informatie helpt bij het diagnosticeren van problemen met draadloze verbindingen bij vragen op Ask Ubuntu. U kunt een terminal openen door op te raken Ctrl-alt-T en typ een van deze opdrachten in en bewerk vervolgens uw vraag om de informatie toe te voegen.

Hoe de kernel uw netwerkkaarten herkent

sudo lshw -class network

Details van uw USB draadloze kaart

lsusb

Dit kan een lange lijst opleveren, afhankelijk van het aantal USB-apparaten dat is aangesloten. Als u twijfelt, post dan de volledige lijst.

Details van uw PCI draadloze kaart

lspci

Dit kan een lange lijst opleveren, afhankelijk van het aantal PCI-apparaten. Als u twijfelt, post dan de volledige lijst.

Hoe om te zien of een draadloze kaart soft-geblokkeerd of hard-geblokkeerd is:

rfkill list all

Fouten tijdens het verbinden

Vaak kunt u nuttige fouten zien door naar uw kernellogboeken te kijken.

Als u probeert verbinding te maken via netwerkbeheerder, kunt u zien welke fouten worden veroorzaakt door te kijken naar dmesg

Voorgestelde procedure - type dmesg, probeer vervolgens verbinding te maken en typ vervolgens dmesg nog een keer. De nieuwe uitvoer die wordt weergegeven, moet een indicatie geven van de fout.

Een andere bruikbare output is dmesg | grep -i firmware - als u enkele fouten in de uitvoer ziet, kan dit aangeven dat u enkele firmware moet installeren - meestal een pakket uit de repository.

ndiswrapper

Zoeken op Google levert soms resultaten op die suggereren dat NDISWrapper wordt gebruikt. Dit is een oude techniek waarbij het verkrijgen van een Windows XP-stuurprogramma kan worden gemaakt om te werken in Ubuntu.

Over het algemeen moet dit worden vermeden in de huidige versies van Ubuntu omdat de stuurprogramma's in de kernel minder compatibiliteitsproblemen hebben.

Als u draadloze problemen heeft, plaats dan de resultaten van de vier bovenstaande opdrachtregelitems in uw vraag VOORDAT u NDISWrapper probeert.


56
2017-09-15 13:21

Zien https://wiki.ubuntu.com/DebuggingHardwareDetection

https://wiki.ubuntu.com/DebuggingProcedures is meestal een goed startpunt als u wilt weten welke informatie nuttig is voor een foutenrapport.


19
2017-11-19 18:33

Deze kunnen nuttig zijn (afhankelijk van het type hardware):

dmesg
lspci
lsusb

14
2017-11-19 13:08lscpu ook - :) er zijn veel meer commando's ... - dschinn1001


De volgende logboeken bevatten details over hardware zoals deze werd gezien door verschillende systeemservices (kernel, udev, enz.) Tijdens het opstarten:

/var/log/udev
/var/log/dmesg

9
2017-11-20 01:29

Een van de meest nuttige dingen die u kunt doen bij het beschrijven van een hardwareprobleem, is beschrijven wat u hebt gedaan, wat de verbinding is die u gebruikt.

Bijvoorbeeld:

"Ik heb een monitor aangesloten en mijn bureaublad ging niet automatisch verder."

 • Vertel ons welke poort uw monitor gebruikt (bijvoorbeeld vga of hdmi).
 • Heb je meldingen ontvangen wanneer je deze hebt aangesloten?
 • Heb je ervoor gezorgd dat de verbinding die je gebruikt de juiste is?

Dit soort informatie lijkt heel eenvoudig, maar het kan helpen om vast te stellen waar veelvoorkomende problemen vandaan komen, of dat je vraag mogelijk buiten het onderwerp valt.


7
2017-09-27 18:21

Voer deze volgende commandoregel-tool uit:

cat /var/log/Xorg.0.log
  lspci
  dmesg
  lsusb


5
2017-11-19 13:41

Een algemene probleemoplossende hint 

Ik heb gemerkt dat ik vaak gegevens verzamel om een ​​probleem te diagnosticeren door:

Eerst het probleem identificeren - wat heb ik gedaan, wat verwachtte ik en wat leek er te gebeuren? Kan ik het probleem herhalen?

Vervolgens wordt het probleem veroorzaakt en worden de logboeken van het systeem weergegeven in omgekeerde volgorde van de wijzigingstijd:
ls -lrt /var/log,
tail -n 25 op recentelijk gewijzigde logbestanden (voor redelijke waarden van 25), en
dmesg.
Lezen, afvragen, denken, raden, testen, herhalen als dat nodig is


2
2017-12-08 02:01