Vraag Hoe kan ik software verwijderen?


Er zijn verschillende manieren om op Ubuntu te installeren. Wat zijn de verschillende manieren om items te verwijderen?

Welke manieren werken altijd? Hoe weet ik zeker dat iets is verwijderd?


169
2017-08-05 14:20


oorsprong
antwoorden:


Als de toepassing is geïnstalleerd via de pakketbeheerder, hoeft u alleen maar te draaien

sudo apt-get remove <application_name>

Dat zou altijd moeten werken. Als de terminal niet is wat je thee roert, kun je openen Systeem → Beheer → Synaptic Package Manager, zoek naar het pakket dat u wilt verwijderen, klik op het selectievakje ernaast en selecteer "markeren voor verwijdering". Zodra u op "Toepassen" klikt, moet het pakket worden verwijderd. Er is natuurlijk ook het Ubuntu Software Center. Het is vrijwel hetzelfde als Synaptic. Zoek gewoon naar de naam van de toepassing en klik op de knop "Verwijderen".

Soms kunnen applicaties worden opgesplitst in meerdere pakketten (veel games hebben bijvoorbeeld een apart pakket voor hun muziek). Om ervoor te zorgen dat u alle gerelateerde pakketten EN configuratiebestanden verwijdert, kunt u typen

sudo apt-get purge <package-name>

of - in Synaptic - "mark voor volledige verwijdering" in plaats van alleen "markeer voor verwijdering".

Voor toepassingen die handmatig zijn gecompileerd en geïnstalleerd, is er niet altijd een manier om ze te verwijderen. Het beste wat u kunt doen, is het README / INSTALL-bestand raadplegen dat bij het bronpakket hoort - als er een bestaat.


191
2017-08-05 14:24Moet je in een specifieke map zijn? Om een ​​of andere reden kan het mijn pakket niet vinden. - Goldname
Ubuntu 16.04 heeft geen System -> Administration of Synaptic standaard geïnstalleerd. - Dan Dascalescu


 • Het softwarecentrum: zoek het pakket, klik op verwijderen

  enter image description here

 • Synaptic Install synaptic: hetzelfde

  enter image description here


 • apt-get:

  sudo apt-get remove <package> && sudo apt-get autoremove
  
 • aanleg:

  sudo aptitude remove <package>
  

Het is belangrijk om te weten dat wanneer u dingen installeert, deze vaak afhankelijk zijn van andere pakketten. Wanneer je afvuurt apt-get remove <package> het verwijdert de automatisch geïnstalleerde applicaties niet standaard. Dit is vaak veiliger (als je tijdelijk iets verwijdert als ubuntu-desktop), maar dit kan betekenen dat je uiteindelijk een lading cruft hebt.

aanleg zullen automatisch dingen verwijderen (evenals een mooie interactieve opdrachtregelinterface hebben)

U kunt ook zoeken naar cruft in synaptische vorm met behulp van het "lokale of verouderde" filter onder de statussectie.


57
2017-08-05 14:46de apt-get-versie kan korter en eenvoudiger zijn: sudo apt-get autoremove <package> - DJCrashdummy
+1 voor autoremove lijkt het erop dat ook de afhankelijkheden worden verwijderd die samen met het oorspronkelijke programma zijn geïnstalleerd? leuk om te voorkomen dat dingen volproppen. - anon58192932


Hier is een overzicht van de mogelijke manieren:

Als het pakket is geïnstalleerd via een pakketbeheerder, kunt u het verwijderen met een van de hulpprogramma's die bij dit doel zijn geleverd:

 • dpkg --remove: de meest eenvoudige opdrachtregelhulpprogramma. Voorkomen.
 • apt-get remove of aptitude remove: dit zijn de standaard opdrachtregelprogramma's. Aptitude heeft iets de voorkeur: het is een beetje meer geavanceerd. Bijvoorbeeld, het kan een logbestand bijhouden van alle pakketbewerkingen.
 • synaptic: GUI-tool toegankelijk via het GUI-menu onder "Systeem / Beheer". Ondersteunt alle functies, een heel mooi programma in het algemeen.
 • software center: nog leukere GUI dan synaptic. Dit is een betere, bijgewerkte versie van het oude "Programma's toevoegen / verwijderen"

Al deze krijgen de klus geklaard. U kunt beginnen met het meest gebruikersvriendelijke (Software Center) en doorgaan met aptitude, als u bepaalde functies nodig hebt of zeer vaak programma's installeert of verwijdert.

Merk op dat deze bewerkingen het grootste deel van het programma verwijderen en soms "configuratiebestanden" achterlaten op locaties zoals aus / etc / apache2. De meeste software heeft daar geen configuratiebestanden; sommige serversoftware ("daemons") doen dit. In alle gevallen, maar in enkele gevallen, zal het bewaren van deze configuratiebestanden geen kwaad. Als u alles, inclusief configuratiebestanden, wilt verwijderen, kunt u de bewerking "opschonen" gebruiken. Voor aptitude is de opdrachtregel "aptitude purge". (Tommy's uitleg hierboven van "purge" is niet correct. De "verwijder" -bewerking verwijdert, net als "purge", alle afhankelijkheden die met het originele programma zijn ingetrokken.)

Als het programma aangeeft dat het pakket is verwijderd, kunt u er zeker van zijn dat de bestanden verdwenen zijn. Soms worden pakketten die zijn geïnstalleerd als een kwestie van afhankelijkheid niet onmiddellijk verwijderd. Ze worden uiteindelijk verwijderd bij een volgende run.

Wat betreft software die is geïnstalleerd vanaf andere kanalen (meestal gecompileerd vanaf de bron), bent u meestal gedwongen om de handmatig geïnstalleerde bestanden te verwijderen. Ze bevinden zich vaak ergens in /usr/local. Sommige software biedt snelkoppelingen zoals "make uninstall". Reken er echter niet op. Vaker wel dan niet, is de schoonste oplossing om de versie te gebruiken die door de opslagplaatsen van Ubuntu wordt verstrekt, die schoon kan desinstalled.


11
2017-08-05 14:51

GUI-methoden

Ubuntu-software

De gemakkelijkste manier is om te gebruiken Ubuntu-software (of Ubuntu Software Center in releases ouder dan Ubuntu 16.04LTS). Open Ubuntu-software, Klik op de Installed Selecteer de app die u wilt verwijderen en klik op Remove knop.

Uninstall Apps using Software

Uninstall Apps using Software Center

Unity Dash

Ubuntu 12.10 bracht Eenheid 6, die het Voorbeeld voorzien zijn van. Dus, van Ubuntu 12.10 verder kunt u gewoon met de rechtermuisknop op (bijna) elk app-pictogram klikken Unity Dash en klik op Verwijderen.

Unity Dash Uninstall Apps from Unity Dash

Synaptic

Synaptic is een geavanceerd hulpmiddel voor pakketbeheer en geeft u meer controle dan andere GUI-methoden zoals Ubuntu Software, Unity Dash, enz. Het was eigenlijk de standaard app-manager voor Ubuntu 10.04. Klik hier om Synaptic te installeren:
Install via Ubuntu Software

Of voer dit in Terminal:

sudo apt install synaptic

Als u apps via Synaptic wilt verwijderen, markeert u de pakketten die moeten worden verwijderd en drukt u op de Apply knop:

Uninstall Apps using Synaptic


Opdrachtregelmethoden

Dit zijn voor de commandolijn-fans die er zijn. Ze zijn vrij eenvoudig, maar bieden meer geavanceerde besturing en zijn lichtgewicht.

geneigd

apt (nieuwere en vereenvoudigde apt-get) is de meest gebruikte opdrachtregelhulpprogramma voor pakketbeheer. Gebruik de volgende opdracht om een ​​app te verwijderen:

sudo apt remove <app_name>

Vergeet niet om te vervangen <app_name> met de pakketnaam van de app die u wilt verwijderen.

aanleg

aptitude is niet echt een commandoregel-tool, het heeft een interactief karakter ncurses gebaseerde GUI. Het volgende commando kan echter worden gebruikt:

sudo aptitude remove <app_name>

breuk

Ubuntu 16.04LTS en nieuwer heeft ondersteuning voor snap-pakketten, maar kan ook via Ubuntu 14.04LTS worden geïnstalleerd via updates. Om een ​​snelle app te verwijderen, probeer je:

snap remove <app_name>

en als dat niet werkt:

sudo snap remove <app_name>

Merk op dat alle bovenstaande methoden alleen werken op normaal geïnstalleerde apps, d.w.z. via pakketbeheer (Ubuntu Software, Synaptic, apt, snap, etc.) en niet op software die handmatig is geïnstalleerd met behulp van enkele basisscripts of door rechtstreeks naar thuis te kopiëren. Hoewel de bovenstaande methoden er heel anders uitzien, gebruiken ze allemaal dezelfde APT- of Snappy-pakketbeheerder als backend eronder. Er zijn veel meer methoden voor het installeren / de-installeren van apps, maar die met APT of Snappy zijn de aanbevolen en populairste methoden.


5
2018-01-02 12:32

sudo apt-get purge <package_name>

sudo aptitude purge <package_name>

Wanneer je zuivert, aptitude verwijdert het pakket en de bijbehorende afhankelijkheden.


2
2017-08-20 17:28

Wat zijn de verschillende manieren om items of pakketten te verwijderen?

opdrachtregelprogramma's,

 • aanleg

  Standaard was aptitude niet geïnstalleerd op uw Ubuntu-systeem. Voer daarom dit commando uit (sudo apt-get install aptitude) om het te installeren.

  Als u een pakket via aptitude wilt verwijderen, voert u (sudo aptitude purge package)

 • apt-get

  sudo apt-get purge package
  
 • dpkg

  sudo dpkg -P package
  

GUI-tools,

 • Software-center

 • Synaptic-pakketbeheerder

Welke manieren werken altijd?

Alle bovengenoemde manieren zullen werken voor het verwijderen van een pakket.

Hoe weet ik zeker dat iets is verwijderd?

U kunt controleren of een pakket succesvol is verwijderd of niet door het uit te voeren apt-cache policy package opdracht,

Voorbeeld:

avi @ avi-Lenovo-IdeaPad-Z500: ~ $ sudo apt-cache-beleid vlc
vlc:
  Geïnstalleerd: 2.0.8 + git20131210 + r49167 + 13 + 8 ~ ubuntu13.10.1
  Kandidaat: 2.0.8 + git20131210 + r49167 + 13 + 8 ~ ubuntu13.10.1
  Versie tabel:
 *** 2.0.8 + git20131210 + r49167 + 13 + 8 ~ ubuntu13.10.1 0
        500 http://ppa.launchpad.net/videolan/stable-daily/ubuntu/ saucy / main amd64 pakketten
        100 / var / lib / dpkg / status
     2.0.8-1 0
        500 http://mirror.sov.uk.goscomb.net/ubuntu/ saucy / universe amd64-pakketten
        500 http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ saucy / universe amd64-pakketten

In het bovenstaande, tijdens het hardlopen apt-cache policy op vlc pacakage toont het Geïnstalleerde veld als,

Installed: 2.0.8+git20131210+r49167+13+8~ubuntu13.10.1
   
avi @ avi-Lenovo-IdeaPad-Z500: ~ $ sudo apt-cache-beleid chromium-browser
chromium-browser:
  Geïnstalleerd: (geen)
  Kandidaat: 32.0.1700.102-0ubuntu0.13.10.1 ~ 20140128.970.1
  Versie tabel:
     32.0.1700.102-0ubuntu0.13.10.1 ~ 20140128.970.1 0
        500 http://mirror.sov.uk.goscomb.net/ubuntu/ saucy-updates / universe amd64-pakketten
        500 http://mirror.sov.uk.goscomb.net/ubuntu/ saucy-security / universe amd64-pakketten
     29.0.1547.65-0ubuntu2 0
        500 http://mirror.sov.uk.goscomb.net/ubuntu/ saucy / universe amd64-pakketten
        500 http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ saucy / universe amd64-pakketten

Maar over hardlopen apt-cache policy chromium-browser, het geïnstalleerde veld wordt weergegeven none. Dat betekent dat het pakket niet is geïnstalleerd.

Installed: (none)

2
2018-02-05 13:47

Om het pakket te vinden dat u wilt verwijderen, gebruikt u

dpkg --list

Kopieer de pakketnaam en gebruik vervolgens de opdracht

sudo apt-get purge <paste copied package name>

Voer vervolgens uw wachtwoord in.


2
2018-02-19 12:16

In bepaalde gevallen zijn er enkele afhankelijkheden die overblijven, zelfs na het geven van de commando's die de andere antwoorden hebben vermeld. Als in deze scenario was de OP geïnstalleerd CCSM (Compiz Configuration Setting Manager) maar alleen verwijderen CCSM verwijdert niet de volledige afhankelijkheden die nodig waren tijdens het installeren en laat een aantal pakketten achter die niet meer worden gebruikt zoals compiz-core, compiz-gnome, compiz-plugins, compiz-plugins-default, libcompizconfig0, python-compizconfig enz.

Gebruik makend van sudo apt-get autoremove of sudo aptitude autoremove verwijdert al dergelijke ongebruikte afhankelijkheden in al dergelijke gevallen.

BEWERK: Mine was een uitbreiding op een bestaand antwoord van Oli.


1
2018-01-16 06:05