Vraag Hoe installeer ik Java?


Hoe installeer ik Java, ook in mijn browser, zodat websites met Java werken?


170
2018-06-13 08:57


oorsprong
antwoorden:


Er zijn verschillende implementaties van Java. De drie meest voorkomende implementaties wanneer je erover praat voor Ubuntu zijn:

  • OpenJDK: Het primaire doel van het OpenJDK-project is om een open-source implementatie van de Java SE Platform (6 en 7). Dit is de standaardversie van Java die Ubuntu gebruikt en die het gemakkelijkst is om te gebruiken installeren.
  • Sun Java: Sun Java is de referentie-implementatie voor Java 6. Zijn ondersteuning is stopgezet in Ubuntu.
  • Oracle Java: Oracle Java is de OpenJDK Java Se Platform versie 7-implementatie van Oracle. Oracle geïntroduceerd met deze implementatie een vergunning dat voorkomt verspreiding.

Sinds Ubuntu 11.10 (Oneiric Ocelot) en vanwege licentiekwesties Ubuntu zal OCDle's JDK en niet langer distribueren JRE. Eerdere versies die op PPA's worden geleverd, hebben ook beveiligingsproblemen en worden niet aanbevolen om op een Ubuntu-systeem te worden geïnstalleerd.

Er zijn geen meer ondersteunde .deb releases van Ubuntu met verwijzing naar Sun Java of Oracle Java, ondersteunt Ubuntu officieel OpenJDK en OpenJRE-implementatie van Java, wat de basis is voor de eigen implementatie van Oracle.

OpenJRE is de officiële implementatie van Java Runtime Environment (JRE) voor uw Ubuntu-systemen en zou voldoende moeten zijn om elk Java-programma uit te voeren dat u mogelijk nodig heeft en het is opgenomen in de hoofdrepository en het is eenvoudig te installeren.

OpenJRE

Install via the Software Center

Of door een terminal te openen en te typen

sudo apt-get install openjdk-8-jre 

De openjdk-8-jre pakket bevat alleen de Java Runtime Environment. Als u Java-programma's wilt ontwikkelen, installeert u de openjdk-8-jdk pakket:

Install via the software center


Het is ook belangrijk om de wrapper te installeren voor ondersteuning van Java-toepassingen in uw webbrowser, de Iced-Tea Java Plugin.

IcedTea-plug-in

Install via the software center

Of via een terminal

sudo apt-get install icedtea-plugin

Of zoek naar icedtea-plugin in het Ubuntu Software Center.


Om ervoor te zorgen dat u de juiste versie van Java gebruikt, gebruikt u deze opdracht om uw keuze in te stellen:

sudo update-alternatives --config java

java -version zou de keuze moeten laten zien die u eerder maakte.


Als u OpenJDK-JRE 6 of OpenJDK-JDK 6 moet installeren

openjdk-6-jre (klik om te installeren) is beschikbaar voor installatie voor Ubuntu 8.04 (Hardy Heron) en hoger.

Installeer het met

sudo apt-get install openjdk-6-jre

Of als je het ontwikkelaarspakket nodig hebt, openjdk-6-jdk (klik om te installeren), installeer het met:

sudo apt-get install openjdk-6-jdk

Een versie van de icedtea-plugin (klik om te installeren) is ook beschikbaar om te installeren als u OpenJDK 6 gaat gebruiken.

Installeer het met:

sudo apt-get install icedtea6-plugin

Als u echt het Java SE-platform van Oracle wilt gebruiken, zien Hoe kan ik de eigen Java JDK 6/7/8 of JRE van Sun / Oracle installeren?.


184
2018-02-22 11:03Onder 15.04 werkt de icedtea-7-plugin niet goed met Firefox. Ik heb ontdekt dat het downloaden van een tar.gz-distributie en het handmatig symboliseren van libnpjp2.so in / usr / lib / firefox-addons / plugins ervoor zorgde dat het werkte. Merk op dat de websites ook moeten worden gemarkeerd als vertrouwd in het java-configuratiescherm (dit is op zijn beurt alleen mogelijk als u geen spaties in de volledige mapnaam van de uitgepakte jre hebt). - Thorbjørn Ravn Andersen
OpenJDK is nu openjdk-8-jre - omikad
op Ubuntu 16, Firefox 50, met Open-JDK 8 ... apt-get install icedtea-netx gevolgd door apt-get install icedtea-plugin deed het voor mij! Bedankt voor je antwoord, super behulpzaam! :) - Bane
Installeer altijd de nieuwste versie van Open JDK met behulp van sudo apt install default-jdk. Momenteel wordt versie 8 geïnstalleerd. - Gabriel Staples


Het installeren van OpenJDK is niet voldoende om Java in browsers in te schakelen. U moet ook de icedtea-7-plugin pakket:

Install via the software center

Mogelijk is een herstart van de browser vereist.


52
2017-08-21 11:31Hoe is dit up-to-date in 2018? - Konrad Gajewski
@KonradGajewski Niet zeker, ik heb onlangs geen Java-applets gebruikt. In feite heeft Firefox 52 dat wel liet vallen ondersteuning voor Java-plug-ins en dat deed ook Chrome 45. - Lekensteyn
De afgelopen uren kon ik het niet uitvoeren onder Firefox, Chromium of Chrome. Ik heb Java laten werken in Konqueror. - Konrad Gajewski


Voor het installeren van Oracle Java 7:

sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/java
sudo apt-get update
sudo mkdir -p /usr/lib/mozilla/plugins #just in case, this will be added to the package in the next version
sudo apt-get install oracle-jdk7-installer

22
2018-03-02 14:10Nadat de installatie is voltooid en u wilt zien of deze is geslaagd, kunt u de volgende opdracht uitvoeren: java -version (zien webupd8.org/2012/01/... ) - rubo77


Installeren van OpenJDK - aanbevolen

De eenvoudigste manier om Java te installeren op Ubuntu is om te gebruiken OpenJDK. Dit werkt prima voor de meeste mensen. Om het te installeren, klikt u op de kleine knop met het Ubuntu-logo erop, zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding.

enter image description here

Nadat u het Dash Home hebt geopend, moet u typen Terminal. Klik op het pictogram dat is omcirkeld in de onderstaande schermafbeelding.

enter image description here

Dit opent de Terminal, wat de Ubuntu-versie is van de Windows Command-prompt, hoewel de Terminal nog veel meer functies heeft. Kopieer en plak nu de volgende opdracht in het Terminal-venster. Je moet gebruiken ControleVerschuivingV om tekst in de terminal te plakken.

sudo apt-get install -y openjdk-7-jre openjdk-7-jdk

U moet uw wachtwoord invoeren om deze opdracht te gebruiken. Hoewel het niet wordt weergegeven in de terminal, wordt het nog steeds ingevoerd wanneer u het typt. Na het uitvoeren van deze opdracht, wordt u ingesteld om Java-toepassingen uit te voeren en te ontwikkelen.

Installatie van Oracle Java

OpenJDK werkt voor de meeste mensen goed, maar als je Minecraft speelt, wil je in plaats daarvan Oracle Java gebruiken. Om Oracle Java te installeren, voert u de onderstaande opdracht één voor één uit in de Terminal.

sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/java
sudo apt-get update
sudo apt-get install oracle-java7-installer

Hiermee wordt Java gedownload van de website van Oracle en voor u geïnstalleerd.


17
2018-04-07 13:56-1 voor 3 belangrijke redenen: 1 - JDK en JRE alleen zijn niet genoeg om Java in webbrowsers in te schakelen. Je hebt nog steeds nodig icedtea-plugin pakket (icedtea6-plugin of icedtea7-plugin, degene die overeenkomt met je java); 2 - JDK bevat al de JRE, dus beide hoeven niet te worden geïnstalleerd. Kies JRE voor gewone gebruikers (zoals de OP) of JDK voor java-ontwikkelaars. 3 - Omdat u de moeite had om mooie schermafbeeldingen te posten, waarom suggereert u de terminalroute? Software Center is in dit geval veel vriendelijker en aan te bevelen - MestreLion


Open je terminal met Ctrl+alt+T en:

Nu zal dit de l installerennieuwste Java-versie 

sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/java
sudo apt-get update
sudo apt-get install oracle-java7-installer

12
2018-06-13 14:24Heel erg bedankt ... maar ik probeerde de laatste zin "sudo update-alternatives --config java" zegt: "Er is maar één alternatief in link group java (het verstrekken van / usr / bin / java): / usr / lib / jvm / java-7-oracle / jre / bin / java Niets om te configureren. " Hoe dit moet controleren of het in gebruik is ??? - Septrba
@Septrba U hebt slechts één "ene" Java-versie geïnstalleerd, er kan er maar één in gebruik zijn en deze is degene die u hebt geïnstalleerd. Als u er meer dan een had geïnstalleerd, zou het een lijst maken en laten zien welke in gebruik is. Waarschijnlijk had ik dat niet aan mijn antwoord moeten toevoegen, omdat het waarschijnlijk meer verwarrend dan nuttig was. : P - pileofrocks


Oracle Java 8 is zojuist uitgebracht (stabiel). Om het in Ubuntu te installeren, kunt u de WebUpd8 Java PPA gebruiken:

sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/java
sudo apt-get update
sudo apt-get install oracle-java8-installer

De PPA zelf biedt geen Oracle Java 8 binaries (dat is niet toegestaan ​​door de Oracle Java-licentie). In plaats daarvan wordt een installatieprogramma gebruikt dat Oracle Java 8 automatisch downloadt en installeert. Met deze PPA ontvangt u ook automatische Java 8-updates.

Meer informatie en enkele tips voor het gebruiken / verder configureren van Oracle Java 8 @ WebUpd8 is aanwezig Installeer Oracle Java 8 in Ubuntu via PPA Repository [JDK 8].


10
2018-04-07 13:55

Helaas wordt Oracle Java vanwege problemen met zijn licentie niet langer gedistribueerd binnen de officiële Ubuntu-repositories. Je hebt twee hoofdopties: probeer OpenJDK - een open source-vervanging voor Oracle Java - of ga door met de "handmatige" installatie (wat precies was wat je probeerde te doen). Beide opties worden beschreven op de helpwiki: https://help.ubuntu.com/community/Java. Deze pagina bevat ook enkele andere alternatieven die, afhankelijk van uw behoeften, wellicht meer geschikt zijn.

Gewoon een kanttekening: meestal moet u, met Ubuntu, geen software downloaden van internet, maar eerder het Ubuntu Software Center gebruiken. De software die u daar aantreft, is gegarandeerd stabiel, veilig en om de standaardconventies van het systeem te respecteren. Oracle Java is slechts een uitzondering op deze regel.


5