Vraag Accidentaly verwijderde ubuntu van GRUB. Hoe krijg ik het terug?


Ik heb grub-customizer gebruikt om een ​​aantal oude items te verwijderen, maar ik heb een fout gemaakt en nu zijn er alleen nog maar Windows in GRUB.

Ik probeerde via de commandoregel van grub in ubuntu op te starten, maar ik weet niet hoe ik daar iets moet doen. Gewoon een keer booten zou genoeg zijn, of, indien mogelijk, het repareren van de lijst daar in de opdrachtregel.


5
2017-07-30 13:21


oorsprong
antwoorden:


Hoewel de vraag niet identiek is, is het antwoord hetzelfde als deze AU-vraag

Samenvattend: start op vanuit een LiveCD en maak je GRUB opnieuw volgens beide gekoppelde antwoorden.


4
2017-07-30 13:38

Je Grub is er nog steeds. U wilt opstarten in Ubuntu en vervolgens Grub Customizer uitvoeren en ten minste één kernel markeren om in het menu Grub te verschijnen.

Mag ik voorstellen dat je inderdaad een live-CD uitvoert en door het bestandssysteem bladert om te booten / grub / grub.cfg? U hoeft dit bestand niet te bewerken. Zoek echter het deel van het bestand dat Grub gebruikt om Ubuntu op te starten. Kopieer het en gebruik een deel ervan als opdrachten bij de Grub-opdrachtprompt om in die kernelafbeelding te laden. De belangrijkste regel is de regel die begint met linux / boot / vmlinuz ... Mogelijk moet u elk van de regels in dat deel van het menu-item een ​​voor een uitvoeren in de volgorde waarin ze worden weergegeven.

Vriendelijke groeten.


0
2017-07-30 13:55