Vraag Eenvoudige afbeeldingseditor?


Ik wil iets dat lijkt op 'preview' in macs. Bijvoorbeeld: ik wil een afbeeldingseditor die ALLEEN eenvoudige aanpassingen doet, zoals het verhogen / verlagen van contrast, verzadiging, belichting, kleurtinten .... roteren, verticaal kantelen, horizontaal omkeren, zwart en wit maken, formaat of formaat wijzigen, bijsnijden.

DAT IS HET. Ik weet dat Gimp al die dingen kan doen, maar het is een beetje overdreven. Ik wil gewoon met de rechtermuisknop op een afbeelding klikken, deze openen met dit magische programma dat ik net heb beschreven, een paar snelle aanpassingen doen en vervolgens opslaan en afsluiten. Niets bijzonders.

Weet iemand van zoiets als dit? Btw ik gebruik ubuntu 12.04 :) Het schommelt en ik ben blij dat ik overgestapt ben van mac, ik hoef alleen maar dit ene stuk software te vervangen.


178
2017-07-16 23:22


oorsprong


Dit is een goede samenvatting van al dit soort software die beschikbaar is onder Ubuntu upubuntu.com/2011/03/... - user827992
Ik denk dat gThamb zo eenvoudig te gebruiken is en aan al mijn eisen voldoet. Het lijkt op ACDSee op Windows. Het beste inderdaad!
mogelijk duplicaat van Is er een programma zoals Microsoft Paint? - αғsнιη
@KasiyA Ik zou het liever achterstevoren doen. De andere dupe hiervan. - Lucio
@KasiyA Geen van beide is een dupe van de andere - deze vraag vraagt ​​om een ​​beeldeditor die meestal een kijker is en geen tekenhulpmiddelen meer biedt. - Eliah Kagan


antwoorden:


Pinta

Een heel eenvoudige afbeeldingseditor.
Pinta is een teken- / bewerkingsprogramma gemodelleerd op Paint.NET. Het doel is om een ​​vereenvoudigd alternatief te bieden voor GIMP voor incidentele gebruikers.

Kenmerken

Dit zijn de kenmerken volgens hun website -

enter image description here 

Sommige van hun functies zijn: Aanpassingen (Autoniveau, Zwart en Wit, Sepia, ...) - Effecten (bewegingsonscherpte, Gloed, Verdraaien, ...) - Meerdere lagen - Onbeperkt ongedaan maken / opnieuw uitvoeren - Tekengereedschappen (penseel, potlood, vormen, ... )

Een ander kenmerk van Pinta is dat je later een werk wilt continueren en alle lagen intact houdt (zodat je ze later kunt verwijderen), zodat je het bestand in .ora-indeling kunt opslaan. Het bewaart elke bewerking die u hebt gemaakt, zodat u de wijzigingen ongedaan kunt maken.

Installatie

Voor Ubuntu-versies tot 12.04 je moet een PPA toevoegen om dit te installeren en het bijgewerkt te houden.


De PPA toevoegen
Voor Ubuntu Maverick, Natty & Oneiric
sudo add-apt-repository ppa:pinta-maintainers/pinta-stable/ubuntu

Nadat u de bovenstaande PPA hebt geïnstalleerd, moet u uw systeem bijwerken met hun pakketlijsten. Voer de volgende opdracht uit:
sudo apt-get update

Zodra u een PPA-installatie hebt met Pinta erop en uw pakketlijst hebt bijgewerkt, bent u nu klaar om Pinta te installeren.

Voor Ubuntu Precise
sudo add-apt-repository ppa:pinta-maintainers/pinta-stable

Voor Ubuntu Trusty (14.04)
Zoek naar Pinta in het Ubuntu Software Center en installeer het, of installeer Pinta anders vanaf de terminal met behulp van de opdracht:

sudo apt-get install pinta

Nadat u de bovenstaande PPA hebt geïnstalleerd, moet u uw systeem bijwerken met hun pakketlijsten. Voer de volgende opdracht uit:
sudo apt-get update

Zodra u een PPA-installatie hebt met Pinta erop en uw pakketlijst hebt bijgewerkt, bent u nu klaar om Pinta te installeren.

Pinta installeren via de terminal
Nadat de PPA is ingesteld (zie hierboven), kunt u Pinta installeren.

Je kunt Pinta eenvoudig vanuit de terminal installeren met deze opdracht:
sudo apt-get install pinta

Pinta installeren via het Ubuntu Software Center
Zodra u de instellingen van de PPA hebt ingesteld en uw systeem hebt bijgewerkt met hun pakketlijst, kunnen we nu Pinta installeren via het Ubuntu Software Center:

  • Start het Ubuntu Software Center
  • Zoeken naar "pinta"
  • Klik op de knop 'Installeren' om Pinta te installeren.

Als het eenmaal is geïnstalleerd, kunt u nu Pinta gebruiken. Navigeren naar: Menu > Graphics > Pinta 

screenshots

enter image description here 

enter image description here 

enter image description here 

Hoop dat je het leuk vindt.


168
2017-07-17 07:28Ik heb Pinta's "Crop" -functie niet gevonden om te werken. Ik selecteer een regio van een jpg-foto en de "Uitsnijden-selectie" produceert ongeveer de helft van het geselecteerde gebied. Geen idee waarom. - Carl Witthoft
Afbeeldingen verbroken :( - Yagel
pinta is leuk, maar al die mono-afhankelijkheden ... Shotwell wordt geleverd met Ubuntu en heeft een werkende bijsnijdfunctie, maar niet veel meer - Alecz
Pinta is software met fouten. - niry
In 2016 denk ik dat dit het antwoord was, maar niet meer. Pinta krijgt geen nieuwe releases en is onbruikbaar op een 4K-computer. Het is ook erg buggy. - Bufke


Shotwell heeft een enkele fotoweergave waarmee u het meeste kunt doen, zo niet alles wat u vraagt. Shotwell heeft natuurlijk het voordeel dat het standaard wordt opgenomen in de moderne Ubuntu, dus er is niets te installeren.

Om toegang te krijgen tot de Shotwell-viewer zonder de hoofd Shotwell-app afzonderlijk te starten, klik met de rechtermuisknop de foto en uit de Openen met menu selecteren Shotwell Photo Viewer:

Right click, Open With -> Shotwell Photo Viewer

(U kunt de Shotwell-viewer het standaardprogramma maken om foto's te openen door te selecteren eigenschappen uit het rechtsklikmenu en rommelen in de Openen met tab daar.)

Van de Shotwell-viewer kunt u roteren, bijsnijden, manipuleren kleurniveaus, etc.en sla het bestand gewoon op als u klaar bent. U kunt de hulpprogramma's onderaan dit venster bekijken:

Shotwell Photo Viewer

Terwijl Shotwell meestal niet-destructief is (in de zin dat alle bewerkingen die je uitvoert op foto's alleen worden opgeslagen in een fotobestand als je het exporteert), slaat het opslaan van de viewer inderdaad de wijzigingen in het bestand op.

Volledige openbaarmaking: ik werk bij Yorba, maar niet bij Shotwell.


49
2017-07-17 00:24Een ding dat je niet lijkt te doen met Shotwell is verkleinen beelden, wat een nogal flagrante omissie-IMHO lijkt. - Martin Tournoij
Ik heb Shotwell uitgebreid gebruikt en ik vind de rotzooi ervan. Roteert zelfs afbeeldingen niet goed om zelfs door andere beeldsoftware te worden herkend - Rexford
@Rexford, misschien raak je alleen bugs aan in je andere beeldsoftware. Shotwell naar behoren handelt het EXIF-rotatieveld af en gebruikt het in plaats van elke pixel / buffermanipulatie tijdens het roteren. - chazomaticus
Ubuntu-installatie: $ sudo add-apt-repository ppa: yg-jensge / shotwell $ sudo apt-get update $ sudo apt-get install shotwell - 88mary256
Shotwell kan een deel van de afbeelding niet verwijderen / vervagen / kleuren - Anwar


ik zou proberen Pinta (het zit in de repos), omdat het eenvoudig is en alle noodzakelijke basisaanpassingen heeft om te doen met contrast, helderheid, enz., en zelfs de functionaliteit van de lagen heeft. Het is ideaal voor snel bijsnijden, verkleinen of rode ogen corrigeren. De versie in de repos is 1.1, maar je kunt een ppa gebruiken van de ontwikkelaars als u een recentere versie wilt hebben, raadpleegt u de opmerkingen op de site over het al dan niet gebruiken van de ppa. De standaardversie is echter prima en is erg handig voor snelle correcties. Zoals u in de onderstaande schermafbeelding kunt zien, is de interface eenvoudig te navigeren en eenvoudig en intuïtief in gebruik.

enter image description here


16
2017-07-17 00:25opent zelfs geen pgm-bestanden .... - Mehdi


Je houdt misschien van gThumb. Het kan alles doen wat je noemde en weinig anders.


10
2017-07-16 23:42Dit zou verreweg het geaccepteerde antwoord moeten zijn. - niry


gThumb

GThumb is echt een mooie image viewer met eenvoudige bewerkingshulpmiddelen zoals:

  • Gewas
  • Draaien
  • vereffenen
  • Verander het contrast
  • Focus wijzigen
  • Verander kleuren
  • Pas basiseffecten toe (grijswaarden, negatief, etc.)

Installatie:

sudo apt-get install -y gthumb

screenshots:

Screenshot 1 Screenshot 2

Klik om ze in hoge kwaliteit te bekijken


7
2017-10-30 21:54

Ik was gewoon op zoek naar iets soortgelijks. Ik heb een aantal kandidaten gevonden op Wikipedia, en ik sta op het punt wat uit te zoeken.

Een paar die ik tot nu toe heb gevonden zijn: Shotwell, fotoxxen de al genoemde gThumb. Ik weet nog niet welke in de Ubuntu-repository zijn.

EDIT: Ik gebruik Shotwell nu al heel lang en merk dat het het meeste doet wat ik wil, heel snel en gemakkelijk. Wanneer dit niet het geval is, kan het een volledige editor zoals GIMP direct snel openen om de taak uit te voeren.

Ik vind het vooral leuk dat het formaat van afbeeldingen eenvoudig kan worden aangepast, iets wat ik veel doe.


3
2017-07-17 00:13pinta gooit 'niet-afgehandelde uitzondering' op 14.04 wanneer wordt geprobeerd de afbeelding bij te snijden. :) Sluiter stopt gewoon het hele systeem. Alleen harde reset van de knop helpt. Alleen Shotwell werkt voor mij. De sluiter was extreem cool. - Sergey
@Sergey: Ik gebruik nog steeds Shotwell na al die jaren, en als ik meer nodig heb, gebruik ik Gimp. Ik ben nu behoorlijk vertrouwd met Gimp, dus ook al is het overdreven, ik vind het leuk omdat het zo ongeveer alles doet. - Marty Fried