Vraag Multi-Room / Multi-Zone DIY Audio Setup


Ik heb rondgekeken en geprobeerd de beste manier te vinden om een ​​multi-kamer opstelling met meerdere zones aan de relatief goedkope kant te creëren. Dit sluit een op Sonos of Squeezebox gebaseerde oplossing uit omdat ze beide te duur zijn om te implementeren.

Momenteel kijk ik naar het gebruik van een alix3d3 Hier gevonden bord omdat het POE ondersteunt en een stereo audio-uitgang heeft waardoor de noodzaak van ten minste één stekker op de uitgangsbron wordt verwijderd.

In het ideale geval zou ik graag met dit systeem willen bereiken dat er 3 zones zijn die worden bestuurd door een muziekstuk dat mijn muziek van mijn linux-server haalt. Met deze 3 zones zou ik graag een ander nummer in elke zone kunnen spelen of een enkel nummer kunnen synchroniseren in de zones die verwant zijn aan Sonos.

Ik heb gespeeld met MPD (muziekspeler daemon) die gemakkelijk kan worden geïnstalleerd met behulp van de voyager-mpd linux-installatie en het werkt goed voor één uitvoer tegelijk, maar niet voor zover ik kan zien in meerdere zones.

Is er iemand in staat geweest om zoiets te bereiken en zijn er instructies voor diy?


5
2018-01-15 17:38


oorsprong
antwoorden:


Ik heb de beste ervaringen opgedaan door een netwerk gedistribueerde audio-oplossing op basis van beide op te zetten Icecast2, en uShare (voor uPnP / DLNA-streaming).

Elke ontvanger die is aangesloten op uw LAN (via kabel of via WiFi) kan dan audio van uw server op de volgende manier ontvangen:

  • Stream een ​​afspeellijst: Combineren icecast2  Install icecast2 met ices2  Install ices2(voor ogg)

    of Ices (voor mp3)

  • Zend het geluid van uw lokale geluidskaart uit: Combineer Icecast2 met darkice  Install darkice
  • Maak uw bibliotheek toegankelijk: Rennen uShare  Install ushare voor UPnP-bestandsshares

Wanneer Icecast2 zendt audio uit elk apparaat dat in staat is om internetradiostreams in Shoutcast-formaat te ontvangen, kan afstemmen. Dit kan een oude pc, een mobiele telefoon of een speciaal internetradioapparaat zijn, om maar een paar voorbeelden te noemen. De apparaten hoeven niet compatibel te zijn met elkaar.

Een korte tutorial over het installeren van Icecast2 is te vinden hier. Sommige opmerkingen over ushare zijn te vinden in dit antwoord.

Icecast kan meer dan één stream tegelijkertijd streamen. Daarom kunt u verschillende uitzendingen op verschillende locaties selecteren.3
2018-01-15 19:27

Uiteindelijk heb ik een nieuwe vm opgestart en de Ubuntu-server geïnstalleerd en vervolgens Logitech Media Server geïnstalleerd, die een Android-app heeft om de uitvoer naar mijn squeezeslave (s) met Voyager Linux op Alix 3d3-hardware te regelen. Werkt tot nu toe redelijk goed, je hoeft alleen maar wat kabel te gebruiken en moet goed zijn om te gebruiken.


2
2018-02-04 23:15