Vraag Desktop 14.04 is vastgelopen tijdens de installatie


screenshot:

screenshot

Zowel van USB als CD zit het vast op dit scherm. Het reageert kort op toetsenbordinvoer voordat het helemaal niet reageert.

Ik heb het uitgevoerd met acpi = uit en nomodeset met dezelfde resultaten.

Ik gebruik een HP Compaq Elite 8100.


5
2018-03-15 21:10


oorsprong


Mogelijk fout # 1427860 - bain


antwoorden:


De relevante fout hier is:

"A TPM error (7) occurred attempting to read a pcr value"

Er lijkt een incompatibiliteit te bestaan ​​met een TPM (Trusted Platform Module) beveiligingschip die uw machine heeft. Probeer door het BIOS te zoeken naar een optie om het uit te schakelen. Als u rondg zoekt naar deze fout, ziet u ook mensen die rond dit probleem werken inschakelen de chip wanneer deze eerder was uitgeschakeld.

Als dat niet helpt, kijk eens naar deze gerelateerde vraag. Het lijkt erop dat de boot slechts een paar minuten blijft hangen. U kunt dus nog steeds het probleem opstarten en installeren en repareren zoals beschreven in de gekoppelde vraag.


4
2018-03-16 19:51Bedankt voor de reactie. Ik kon de TPM-instellingen echter niet vinden in de BIOS. - Anastasia
@Anastasia, hoe zit het met het tweede deel van mijn antwoord? - mniess
Ik heb er snel naar gekeken en het leek erop dat het van toepassing is op een reeds geïnstalleerde Ubuntu en dat het ook een aantal bestanden betrof ... Ik had daar niet al te veel vertrouwen in, omdat ik een newbie ben voor Linux, dus ik deed het niet probeer het. Mijn boot hing ook voor een langere tijd, ongeveer 10-15 minuten voordat ik mijn pc uitschakelde. - Anastasia


Een alternatieve oplossing was om 12.04 te installeren met behulp van acpi = off en nomodeset, en vervolgens bij te werken naar 14.04 via Software Updater.


1
2017-11-26 21:28