Vraag Standaard schermvergroter?


Ik probeer een Ubuntu-laptop te krijgen die functioneel is voor een slechtziende vriend. Haar beperking is zodanig dat een vergrootglas het probleem zou oplossen. Ik heb Kmag uitgeprobeerd (het is de enige treffer bij het zoeken naar het softwarecentrum voor "vergrootglas"), maar het lijkt vreemd dat de Ubuntu geen standaard heeft. Dus ik ga ervan uit dat ik iets voor de hand lig.


35
2017-07-17 19:50


oorsprong


Ik ben zelf visueel gehandicapt. Ik heb de hele tijd een vergrootglas op volledig scherm nodig om met elke distributie (of windows / mac) te kunnen werken. Een zeer goede vergrotende ervaring kan worden bereikt met Compiz Manager zoals Mitch zei. Jammer dat de nieuwere desktopomgevingen dit lijken te vergeten toen ze Compiz volledig afhandelden. Zo kom ik nooit meer terug naar linux! Tenzij er een beter alternatief komt ... maar nog steeds geen geluk. Ik begrijp uw probleem, geen enkele voorgestelde vergrootglas is goed genoeg in vergelijking met Windows 7 of 8's ingebouwde vergrootglas ...
Ik kan niet spreken met de kwaliteit van Windows's ingebouwde vergrootglas, maar compiz wordt nog steeds gebruikt in de standaard Unity-desktop vanaf Ubuntu 12.10. - nelsonda


antwoorden:


Om het vergrootglas in Ubuntu te gebruiken, kunt u dit doen met behulp van CompizConfig Settings Manager. Als u het niet hebt geïnstalleerd, kunt u dit doen vanuit het Ubuntu Software Center.

Of druk gewoon op Ctrl+alt+T op je toetsenbord om Terminal te openen. Wanneer het opent, voert u de onderstaande opdracht uit.

sudo apt-get install compizconfig-settings-manager

U kunt ook Synaptic Package Manager gebruiken

Nadat u het programma hebt aangeroepen, kijkt u onder Toegankelijkheid voor vergrootglas en klikt u erop om het te configureren.

enter image description here

enter image description here

Of je kunt het proberen Virtueel vergrootglas 3.5


23
2017-07-17 19:56In Ubuntu 14.04 is de opdracht om het programma aan te roepen ccsm. - Ben
er is alleen "Enhanced Zoom Desktop" standaard compiz-plugins-default, als je "Vergrootglas" wilt, moet je het installeren compiz-plugins(voorheen compiz-plugins-extra) - adrenochrome
Wat is Button4 en Button5? - AlikElzin-kilaka
Button4 is het scrollwiel omhoog en Button5 is het scrollwiel omlaag. - AlikElzin-kilaka


Ik vond een eenvoudige oplossing die heel goed voor me werkt. ik installeerde xzoom van de standaard repositories.

Het gebruik is heel eenvoudig en precies wat ik wilde:

 • begin xzoom.
 • plaats het raam waar het je niet stoort.
 • "sleep" met uw muiscursor vanuit het venster naar de plek op het scherm dat u wilt vergroten.

xzoom example

Aanvullende opmerking: ik ben op Ubuntu 14.04 en vóór het ontdekken xzoom, Ik probeerde de benaderingen voorgesteld in de geaccepteerde oplossing. Mijn ervaringen:

 • In ccsm Ik heb de "Vergrootglas" niet gevonden. Onder "Toegankelijkheid" heb ik een "Verbeterde Desktopzoom", maar het is mij niet echt duidelijk hoe het werkt en ik vind het niet prettig om hiervoor een globale snelkoppeling in te schakelen.
 • De Virtueel vergrootglas bevindt zich niet in de repository's en de gedownloade versie bevalt mij niet libgdk_pixbuf-2.0.so.0 (in het begin vond ik mijn geïnstalleerd niet libgdk_pixbuf-2.0.so; vaststelling LD_LIBRARY_PATH blijkt dat het geen 64-bits uitvoerbaar bestand is ...).

25
2017-10-10 17:24Dit is perfect, dank je! Ik gebruik dit voor het doen van wat werk op pixelniveau en het is een geweldige spanningshulp voor de nek. - Lenar Hoyt
@mcb: Hetzelfde voor mij, voornamelijk voor het controleren van anti-aliasing-kwaliteit enz. BTW: U kunt de vergroting ook regelen, bijvoorbeeld xzoom -mag 4. - bluenote10
@ bluenote10: om de "Vergrootglas" in te schakelen onder ccsm/ "Toegankelijkheid", u moet het pakket installeren compiz-plugins (voorheen compiz-plugins-extra) - adrenochrome


Ik ben visueel gehandicapt (ik heb kegeldystrofie en dus is mijn centrale visie verdwenen en moet ik absoluut op volledig scherm zoomen om een ​​computer te gebruiken). Dit was mijn oplossing:

Allereerst moet je Unity verwijderen en de Cinnamon-desktop installeren; het is toch een veel betere interface IMNSHO:

http://cinnamon.linuxmint.com/

Als je dat eenmaal hebt geïnstalleerd, kun je Tobias Quinn's uitstekende gnome-shell-mousewheel-zoomlens installeren:

https://launchpad.net/~tobias-quinn/+archive/gsmz

Dit biedt Compiz-achtige muiswielzoomfunctionaliteit met kaneel.

Een ander alternatief is om Linux Mint te gebruiken, dit is een op Ubuntu gebaseerde distro met standaard ingebouwde kaneel.

Als u voor deze optie kiest, hoeft u alleen de Tobias Quinn PPA toe te voegen en het pakket met gnome-shell-mousewheel-zoom te installeren.

Canonical heeft gebruikers met een visuele beperking achtergelaten en hun acties zijn op zijn zachtst gezegd verwerpelijk en beschamend. Elke andere maker van het besturingssysteem biedt kwaliteits-zoomfunctieondersteuning op volledig scherm voor visueel gehandicapte gebruikers, maar sinds de komst van Unity geven de acties van de ontwikkelaars van Ubuntu aan dat ze niet langer om die gebruikers geven. Ik blijf op Ubuntu gebaseerde distributies gebruiken, maar Unity staat nu permanent in mijn lijst zonder vliegverbod.


5
2018-04-16 18:02

Letterlijk heeft elk systeem dat is uitgerust met UNIX X11 meestal een aantal hulpmiddelen, waaronder een vergrootglas hulpprogramma in kwestie. Tegenwoordig zien de meeste van hen er nogal oud uit, maar ze doen in ieder geval waar ze voor bedoeld waren. Hier is het:

$ which xmag
/usr/bin/xmag

$ man xmag | egrep -A1 '(NAME|AUTHOR)'
NAME
    xmag - magnify parts of the screen
--
AUTHORS
    Dave Sternlicht and Davor Matic, MIT X Consortium.

4
2017-09-11 10:44

Ik ben niet op de hoogte van een standaard schermvergroter in Ubuntu.

In veel toepassingen die u kunt houden Ctrl scroll vervolgens met de middelste muisknop om in het scherm te zoomen.

Ik heb je vraag geactualiseerd, omdat ik ook graag een beter alternatief voor Kmag zou willen kennen en ik ben er zeker van dat veel andere gebruikers dat ook zouden doen, vooral in vergelijkbare situaties als je vriend.


1
2017-07-17 20:04

Dit is misschien niet het antwoord dat je wilt, maar je weet dus dat er ook een gnome-shell vergrootglas is waarvoor je de gnome-shell moet installeren en de eenheid in Ubuntu moet verwijderen.

Ik heb een how-to geschreven gnome installeren 3.10 op ubuntu op mijn blog, wat handig kan zijn als u geïnteresseerd bent om dit uit te proberen. GNOME Shell 3.10 vergrootglas heeft focus en caret tracking en mousetracking waarvan ik denk dat die niet door velen wordt aangeboden.

De caret- en focustracking-instellingen worden echter nog steeds beheerd via gsettings in het geval u een van beide wilt uitschakelen en niet kunt achterhalen waar u dat moet doen. Bovendien kan de vergrote weergave op dit moment geen geschaald niveau van vergroting bieden, dus verwacht dat grotere vergrotingsniveaus tot een lagere grafische kwaliteit leiden, totdat deze is verbeterd.

Meer informatie daarover staat in een andere post Schaalvergroting van GNOME Shell wat voor u van nut kan zijn. Het legt ook uit hoe je de bureaubladweergave via gsettings zonder enig vergrootglas kunt schalen.


1
2018-01-15 00:21

Voor mij is Virtual Magnifying Glass het beste voor draagbare computers.

http://sourceforge.net/projects/magnifier/

Ja, zoals gemeld in een vorige post, is er een specifiek probleem met Ubuntu LTS 14.04 Trusty 64 bit (geen probleem met oudere 64-bits versies van Ubuntu, ook niet met 32-bits versies). Als u geen zin heeft om de bron van VMG te compileren, kunt u de inhoud van de i586.rpm van de 3.2.1-1-versie handmatig installeren. Het uitvoerbare bestand van de toepassing was "vergrootglas" in plaats van "vmg" en het werkt onder Trusty 64 bit. Vergeleken met de nieuwste versies van VMG, verlies je de directe controle over de zoomfactor met het muiswiel in het vergrote venster, meer niet, en deze oudere versie van VMG is nog steeds de beste inmho.


0
2018-04-23 12:08

Voor Ubuntu 16.04


druk op Ctrl + alt + T

De terminal wordt geopend, typ

sudo apt install compizconfig-settings-manager

Ga naar het Ubuntu-pictogram in de linkerbovenhoek van het bureaublad

enter image description here

Klik erop en typ compiz

enter image description here

Klik op het compizicoon dat in het venster verschijnt

Het volgende venster wordt geopend:

enter image description here

Klik op OK

Ga naar Accebility -> Verbeterde Zoom Desktop -> Vink het vakje aan

enter image description here

Klik op Verbeterde Zoom Desktop

enter image description here

Klik op de Inzoom Sleutel -> Uitgeschakeld

enter image description here

Vink het vakje Ingeschakeld aan

enter image description here

Klik op Grab Key Combination

enter image description here

Druk samen

Ctrl + F7

enter image description here

Klik op OK

enter image description here

Klik op Uitzoomcode -> Uitgeschakeld

enter image description here

Schakel het selectievakje Ingeschakeld in

enter image description here

Klik op Grab Key Combination

enter image description here

Druk samen

Ctrl + F6

enter image description here

Klik op OK

enter image description here

Doe het raam dicht

enter image description here

Van nu af aan

om in te zoomen, druk op

Ctrl + F7

en om uit te zoomen, drukt u op

Ctrl + F6


0
2018-06-24 06:31Ik heb compiz uitgebreid en heb je bovenstaande screenshots doorgenomen. Mijn ploegcombinatie is Shift + F1 voor inzoomen en verschuif F2 om uit te zoomen. Klikte ok zoals hierboven, maar er gebeurt niets wanneer ik de toetscombo gebruik. - a coder


Er is nog een antwoord op de pers Print Screen en om uw image viewer te gebruiken. Het belangrijkste voordeel is in een gebruikelijke, schone interface.

enter image description here


0
2017-07-20 10:13