Vraag Hoe kan ik geneigd zijn om een ​​spiegel dicht bij me te gebruiken, of een snellere spiegel te kiezen?


Downloaden van het hoofdarchief van Ubuntu verloopt traag, zelfs als het geen releasedag is, hoe kan ik apt-get krijgen om automatisch een spiegel te gebruiken die mij na aan het hart ligt?


189
2018-04-28 23:20


oorsprong


Verwant: askubuntu.com/questions/39922/... - Jorge Castro


antwoorden:


apt-get ondersteunt nu een 'spiegel'-methode die automatisch een goede spiegel selecteert op basis van uw locatie. putting:

deb mirror://mirrors.ubuntu.com/mirrors.txt precise main restricted universe multiverse
deb mirror://mirrors.ubuntu.com/mirrors.txt precise-updates main restricted universe multiverse
deb mirror://mirrors.ubuntu.com/mirrors.txt precise-backports main restricted universe multiverse
deb mirror://mirrors.ubuntu.com/mirrors.txt precise-security main restricted universe multiverse

op de top in uw /etc/apt/sources.list bestand moet alles zijn dat nodig is om ervoor te zorgen dat het automatisch een spiegel voor u kiest op basis van uw geografische locatie.

Lucid (10.04), Maverick (10.10), Natty (11.04) en Oneiric (11.10) gebruikers kunnen vervangen precise met de juiste naam.


176
2018-04-28 23:21Gewoon om te verduidelijken, is dit in plaats daarvan van de gebruikelijke lijnen of zo goed als? - Hamish Downer
Dat werkt als je geluk hebt. Ik heb het op onze desktops nu uitgeschakeld omdat het vaak gebroken spiegels zou teruggeven (het soort dat je af en toe 403 geeft). - ℝaphink
@HamishDowner Dit is naast de regels. Aan de bovenkant van het bestand. - hexafraction
Geweldige tip. Houd er rekening mee dat u na het uitvoeren van de wijziging moet uitvoeren sudo apt-get update voordat je iets doet apt-get install om je dichtstbijzijnde spiegel te gebruiken. - Simon East
Dit werkte voor mij met de vertrouwde release (server) - Marc


Ik ben altijd gegaan met de 'selecteer de beste server' GUI-tool: vanuit Ubuntu Software Center, ga naar Bewerken -> Software Bronnen in het menu. (U kunt dit ook doen via de Voorkeuren voor Synaptic of de Update Manager.)

Onder het tabblad Ubuntu-software staat een vervolgkeuzelijst naast 'Downloaden van:' Als u 'Anders ...' selecteert, krijgt u een knop met de tekst 'Selecteer de beste server'; Als u hierop klikt, krijgt Ubuntu een aantal tests om te zien welke mirror de beste downloadsnelheid oplevert.

Ik kan niet zeggen of dit beter of slechter is dan de methode die je voor jezelf hebt gevonden. Misschien kan iemand met wat expertise over dit onderwerp opmerkingen plaatsen!


Hier zijn enkele screenshots voor de grafische methode, zoals Jorge suggereerde:

  1. Open het Ubuntu Software Center, klik op Bewerken in het algemene menu en ga naar 'Software Sources ...'

  2. Klik op het vervolgkeuzemenu naast 'Downloaden van' en selecteer 'Anders ...'

  3. Klik op Selecteer de beste server

  4. De beste server is gemarkeerd. Klik Kies Server en je bent klaar!


80
2018-04-29 04:45Is er een manier om hetzelfde te doen ?. Ik krijg elke dag verschillende beste servers. Het is handig om het beste te selecteren voordat u het gebruikt apt-get - balki
Misschien die genoemd in de post boven de mijne? Ik heb meestal gewoon "het ingesteld en het vergeten" - updates komen meestal toch vrij snel. - Sean Fitzpatrick
Zeer goed antwoord omdat het de stap-voor-stap-verklaring gebruikte. Groot pluspunt inclusief foto's. - Ade Malsasa Akbar
probeerde gewoon "beste server", het stuurde me naar ftp.utexas.edu, die prompt niet kon worden bijgewerkt in het softwarecentrum. het gebruik van de vervolgkeuzelijst was echter zeer nuttig om een ​​goede spiegel te vinden. - don bright


De geografische locatie geeft niet altijd de beste spiegel. Ik woon bijvoorbeeld in BC Canada, en de meesten in deze provincie zouden een spiegel moeten vinden in BC, Californië of een andere staat in de Pacific, misschien zelfs in Arizona.

Hier in het noorden heeft mijn ISP (in tegenstelling tot het telefoonbedrijf) slechts één glasvezellijn uit deze stad en gaat deze rechtstreeks naar Calgary (1000 kilometer ten oosten van hier), waar een NEX wordt aangesloten die wordt gedeeld met de lijn naar ucalgary, waar ze heb een mooie debian en ubuntu en wie-weet-wat-anders spiegel. Het lijkt erop dat de universiteit dezelfde ISP heeft als ik, en dus worden de overdrachtsnelheden gemeten in megabytes per seconde, in tegenstelling tot de 50-100 kilobytes per seconde die ik krijg van een standaardspiegel.

Zo. Ik raad aan om je lokale internetnetwerktopologie te kennen. Mooie dingen zoals netwerkuitwisseling kunnen zorgen voor een snelle verbinding met specifieke plaatsen. Logeren op het netwerk van je ISP kan sommige snelheidsbeperkingen negeren die je anders tegen de buitenwereld zou kunnen hebben.

Dankzij het bericht over de GUI-tool om dit te veranderen, vond ik die mirror en stelde ik hem in als standaard. Goede show voor dit onderwerp!


13
2018-01-31 05:55Is het ubuntu-archives.mirror.nexicom.net waar je naar verwijst? - lrkwz


Voor een snelle upgrade heb ik de alternatieve CD gedownload met behulp van torrents. Na de upgrade op deze manier, eindigde ik nog steeds met een systeem dat nog steeds niet alle updates bevat (waarschijnlijk nadat de ISO was ingepakt).

Na een snelle zoektocht kwam ik op de lijst met mirrors op Launchpad. Zoek naar jouw land en test een aantal. Ik woon in Nederland en heb slechts 75kB / s snelheid, veel lager dan mijn gebruikelijke snelheid. De spiegel ubuntu.mirror.cambrium.nl werkte niet voor mij, maar ubuntu.mirror.astratoip.net deed dat wel. Vervang de spiegel overeenkomstig en voer de onderstaande opdrachten uit:

sudo sed 's@archive.ubuntu.com@ubuntu.mirror.atratoip.net@' -i /etc/apt/sources.list
sudo apt-get update

Vervangen archive.ubuntu.com door je huidige spiegel.


11
2018-04-29 06:11

Een tip voor gebruikers van Kubuntu 12.04...

Van Muon Software Center:

  • Instellingen> Softwarebronnen configureren

Dan op het Kubuntu-softwaretab:

  • Selecteer 'Overig' in de vervolgkeuzelijst 'Downloaden van:'
  • Klik op de knop "Select Best Server" - dit zal alle servers in de lijst pingen

Hiermee wordt de server met de snelste ping geselecteerd (de snelste server op dat moment)

Ik ben in het VK, maar mijn snelste server is "server voor Nepal". - ongeveer 10 keer sneller dan wat ik kreeg met de standaardserver voor VK!


7
2018-05-01 21:26

Hier is een Python-script dat ik heb geschreven en een lijst met mirrors retourneert met de laagste latency voor een bepaald land.

Het script biedt ook informatie over bandbreedte en status die is overgenomen van de startpagina's van de mirrors en genereert een nieuw sources.list bestand met een spiegel gekozen uit de lijst.


6
2018-06-10 23:46