Vraag HP QuickTouch mediasleutels werkten samen met LiveCD maar niet na installatie


De 'aanraakgevoelige toetsen', waarmee het volume en media werden beheerd, werkten uitstekend uit toen ik Ubuntu op een LiveCD draaide, maar na de installatie reageren ze totaal niet meer.

  • HP Pavilion dv9740us met dual-boot Vista Ultimate en Ubuntu 10.10
  • Intel Core 2 Duo T5450 / 1,67 GHz
  • NVIDIA GeForce 8600M GS @ 512 MB
  • 3G DDR2 RAM,

6
2018-02-12 06:12


oorsprong


Deze vraag lijkt te zijn opgegeven als u een soortgelijk probleem ondervindt stel een nieuwe vraag met details die betrekking hebben op uw probleem. Als je denkt dat deze vraag is niet in de steek gelaten, markeer de vraag die dat verklaart. :) - RolandiXor♦


antwoorden:


Ik kan een oplossing bieden voor dit probleem. Start Windows (van stick, van disk, wat dan ook) en zorg ervoor dat dit Windows de juiste heeft geïnstalleerd HP Quicklaunch Button-stuurprogramma (vind het hier). Nadat u Windows hebt gestart, gebruikt u de aanraakknoppen. Als de knoppen werken, kunt u uw laptop opnieuw opstarten en ubuntu opstarten. Het zou moeten werken, dat deed het voor mij.

Hoewel het slechts een tijdelijke oplossing is, hoop ik dat het helpt.


1
2018-04-19 20:11

Hoogstwaarschijnlijk was dit omdat er een bepaald stuurprogramma in gebruik was vanwege de installatie van Windows / Vista. Tijdens uw LiveCD-gebruik gebruikt het de momenteel geladen schijven van de hoofdinstallatie I.E. Windows en het gebruikt die. Als je het goed installeert, gaat dat allemaal weg. Hoogstwaarschijnlijk heb je een eigen stuurprogramma of stuurprogramma ('s) nodig als ze al bestaan, en ik weet zeker dat ze dat wel doen.


-2
2017-07-19 23:36Dit is niet correct. De LiveCD laadt geen stuurprogramma's van uw Windows-partities en ze zouden hoe dan ook nutteloos zijn voor de Linux-kernel. Een mogelijke oorzaak is dat de geïnstalleerde kernel verschilt van de kernel op de LiveCD ( ubuntuforums.org/archive/index.php/t-1669646.html ) maar ik weet nog niet waarom. - Adrian