Vraag Hoe een Windows .iso op een USB-apparaat branden? [duplicaat]


Deze vraag heeft hier al een antwoord:

Ik wil een Windows ISO naar een USB-apparaat branden in Ubuntu. Hoe doe ik dit?

Ik weet hoe ik een Ubuntu ISO op een USB-apparaat moet branden, maar met een Windows ISO is dat niet hetzelfde.


197
2017-09-01 10:47


oorsprong


askubuntu.com/questions/289559 - gliptak
U vindt hier de beste antwoorden met behulp van de opdrachtregel serverfault. - erik
Waarom is dit gemarkeerd als duplicaat? De gekoppelde vraag is bijna 2 jaar nieuwer dan deze. - jazzpi
@jazzpi En hij maakte het ook specifiek voor Windows onder het voorwendsel dat iemand in de "Antwoorden" NTFS vermeldt ... - Lilian A. Moraru


antwoorden:


UNetbootin zou moeten werken: http://unetbootin.sourceforge.net/

Of u kunt een stukje na beetje proberen:

 1. Plaats het USB-apparaat en open Schijfhulpprogramma (in 10.10 en ouder, Systeem -> Beheer -> Schijfhulpprogramma).
 2. Selecteer het USB-apparaat in de lijst links van het programma en ontdek waar het is gemount: /dev/sd[1 letter][optionally 1 number]. Bijvoorbeeld, /dev/sdc of /dev/sdc1.
 3. Zorg ervoor dat het USB-apparaat niet is gemonteerd (niet veilig verwijderd, maar niet gemonteerd) Als het is aangekoppeld, kunt u het ontkoppelen:

  sudo umount /dev/sd[1 letter][optionally 1 number]
  
 4. Ervan uitgaande dat het .iso-bestand zich in uw thuismap bevindt, opent u de terminal en schrijft u:

  sudo dd bs=4M if=[ur .iso] of=/dev/sd[that 1 letter]
  

  Voorbeeld:

  sudo dd bs=4M if=windows7.iso of=/dev/sdc
  

En wacht tot het klaar is. (De "bs = 4M" - bit is optioneel, maakt het alleen sneller.)


229
2017-09-07 17:12Een andere manier om te detecteren welke driver het is: ik schrijf "sudo dd if = kubuntu.iso of = / dev / sd" en druk een paar keer op Tab voor het inbrengen van de USB, dan plaats ik de USB-stick en druk nog een keer op Tab , en detecteer welke is toegevoegd, bijvoorbeeld sdc en sdc1 verschenen, dan voeg ik c aan het einde toe en druk op enter. - Lilian A. Moraru
@ LilianA.Moraru UNetbootin allows you to create bootable Live USB drives for Ubuntu, Fedora, and other **Linux distributions** without burning a CD.. Is het je ooit gelukt om er een Windows USB mee te maken? - Cornelius
Vanaf 2015 mogen Debian en Unetbootin niet samen worden gebruikt bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=775689 Hoe de dd-oplossing werkt, probeer ik nog steeds te achterhalen.
Als u een langzame USB-schijf hebt, kunt u de huidige status controleren van dd door het een USR1 kill-msg te sturen: sudo kill -USR1 $(pidof dd) van een andere terminal. Het zal dan zijn status in zijn eigen terminal afdrukken. - Mitja
werkt helemaal niet - Pavel


 1. Plaats het USB-apparaat en voer dan gparted uit.

 2. Selecteer het USB-apparaat in de lijst in de rechterbovenhoek van het venster met de GPart en detecteren waar het is gemount: /dev/sd[1 letter] (de mijne was /dev/sdc).

 3. Zorg ervoor dat het USB-apparaat niet is bevestigd (klik met de rechtermuisknop en selecteer ontkoppelen). Vergeet niet om het te formatteren naar NTFS in GParted.
 4. sudo dd if=[PATH TO YOUR .iso FILE] of=/dev/sd[THAT 1 LETTER]

  In mijn geval: sudo dd if=/home/downloads/windows7.iso of=/dev/sdc

U moet dd uitvoeren als su of sudo. Het is de moeite waard te vermelden dat gparted su ook vereist, maar zal meestal gksudo gebruiken om om het wachtwoord te vragen.

Dit betekent dat u op een blijvende liveboot USB kunt vergrendelen naar het opstartprogramma voor velddiagnostiek.


53
2018-06-14 14:00+1 Iets aan het veranderen dit laat me ook mijn DIY OS opstarten. - imallett
werkte niet voor mij alleen met behulp van / dev / sdc [letter], ook nodig om de partitie te specificeren, zoals / dev / sdb1 voor dd om te kopiëren. echter, usb opstarten werkt niet - n3rd
@HertzelGuinness, Waarom hou je van ubuntu in plaats van de vele andere distro's? - Pacerier
Waarom formatteer je het naar NTFS? Wanneer je naar het block-apparaat ddt, wordt alle opmaak die je daar hebt weggevaagd ... - TJ Ellis
De directe dd-kopie uitvoeren (op Ubuntu 14.04) met een Win10 iso was een kleine verrassing voor mij, omdat het een UDF-bestandssysteem op de flits creëerde (ik verwachtte dat het het iso-bestandssysteem zou zijn). Het is echter niet op mijn Lenovo P50 opgestart (maar ik moet toegeven dat ik mogelijk te beperkende opstartinstellingen in het BIOS heb :)) Win2b gebruiken met Dit artikel uiteindelijk deed de truc. - tlwhitec


Als u opstart met UEFI (niet BIOS of UEFI met BIOS-compatibiliteitsmodus (a.k.a. CSM)) heeft u alleen GParted en een bestandsbeheerder nodig.

De ISO moet worden geconfigureerd voor het opstarten van UEFI, anders werkt dit niet. Ik heb dit met succes gedaan met zowel Windows 8.1 als Ubuntu 14.04, maar ik kan niet instaan ​​voor een ander besturingssysteem. (Edit: ik probeerde dit gewoon met Windows 10 zonder succes. Weet niet waarom, maar WinUSB werkte dus ik heb het niet verder onderzocht.)

Dit is wat ik doe om een ​​opstartbaar USB-station te maken voor UEFI-firmware:

 1. Maak een GPT-partitietabel op uw USB-station. In GParted, kies "Device" en vervolgens "Create partition table ...". Kies gpt in de vervolgkeuzelijst.
 2. Formatteer een partitie op het USB-station naar FAT32 GParted gebruiken. Alle UEFI-compatibele firmwares moeten FAT12, FAT16 en FAT32 ondersteunen, dus dit zou goed moeten zijn, maar NTFS werkt niet.
 3. Monteer de USB-drive zoals je elke andere externe opslag zou doen, zodat je toegang kunt krijgen tot het bestandssysteem op de partitie die je hebt gemaakt.
 4. Monteer de ISO die u aan het USB-station wilt toevoegen, zodat u toegang hebt tot de daarin aanwezige bestanden.
 5. Nu, wanneer u toegang hebt tot zowel de ISO- als de USB-drive als bestandssystemen in uw bestandsbeheerder (Nautilus of wat dan ook), kopieer en plak alle bestanden in de ISO naar de USB-drive.
 6. Voeg de 'boot'-vlag toe aan de partitie je hebt de bestanden gemaakt en toegevoegd. In GParted klikt u met de rechtermuisknop op de partitie, kiest u 'vlaggen beheren' en vinkt u de optie 'boot' aan.

(Tijdens het testen van dit kon ik de USB-drive niet meer aankoppelen na het instellen van de boot-vlag. Ik weet niet waarom, maar GParted kon het nog steeds zien en het eindresultaat was nog steeds een opstartbare USB-drive, dus ik denk dat het niet werkt echt van belang.)

 1. Start je computer opnieuw op en kies ervoor om van de USB-drive te booten.

Nogmaals: houd er rekening mee dat om dit te laten werken, de firmware van uw computer UEFI-compatibel moet zijn en de ISO gereed moet zijn voor het opstarten van UEFI.

Als u een EFI-directory vindt in de ISO, is dat meestal een goed teken.

Om te zien of u momenteel UEFI-boot gebruikt, voert u uit sudo efibootmgr -v in een terminal. Als het een aantal opstartopties bevat, bent u klaar om te gaan. Als je de BIOS-compatibiliteitsmodus gebruikt, zie je zoiets als dit:

Fatal: Couldn't open either sysfs or procfs directories for accessing EFI variables.
Try 'modprobe efivars' as root.

Lees dit uitstekende essay over dit onderwerp voor meer informatie over UEFI: https://www.happyassassin.net/2014/01/25/uefi-boot-how-does-that-actually-work-then/

Ook denk ik niet dat Ubuntu werkt met Secure Boot ingeschakeld, dus je moet dit uitschakelen om UEFI-bootgebruik met Ubuntu te kunnen gebruiken.


17
2018-04-15 08:25Moet USB ook geen GPT-partitietabel hebben? - VRR
Ah, ja dat zou je waarschijnlijk wel moeten doen. Blijkbaar ondersteunt mijn firmware ook msdos partitietabellen, en daarom had ik dat probleem niet. Dat is misschien niet het geval voor iedereen. Alle UEFI-compatibele firmwares moeten GPT-partitietabellen ondersteunen, dus als u GPT gebruikt, zou de USB-drive met nog meer firmware moeten werken. Ik zal mijn antwoord updaten. - Lars Nyström
Het lijkt erop dat ik de schijf niet in Ubuntu kan aankoppelen als deze een GPT gebruikt en ook de opstartvlag heeft ingesteld. Het werkte toen het nog steeds een msdos-partitietabel gebruikte, wat raar is. Hoe dan ook, hoewel ik het niet kon aankoppelen, werd het door mijn firmware als een opstartbaar apparaat gedetecteerd en werkte het net zo goed. - Lars Nyström
Hm, probeer gewoon GPT FAT32 in te stellen zonder vlaggen te raken. Het zou dan moeten opstarten en ook moeten opstarten. - VRR
Ik heb geen tijd om dit meer te testen, maar mijn antwoord werkt voor mij en zou voor iedereen met UEFI moeten opstarten (wat nu de meeste mensen zouden moeten zijn) dus ik laat dit hier nu gewoon achter. Voel je vrij om mijn antwoord te bewerken als je denkt dat er iets mis is. - Lars Nyström


Als u Ubuntu gebruikt om Windows ISO naar USB te branden, zou u dit kunnen gebruiken WinUSB. Unetbootin werkt niet met Windows ISO's. Het ondersteunt alleen Linux-distributies.

Het installeren van WinUSB op de huidige Ubuntu-versies is echter geen gemakkelijke taak. Meer dan dat WinUSB oudere GRUB-afhankelijkheden heeft die van invloed kunnen zijn op je bootloader-instellingen, dus je kunt eindigen met een niet-opstartbare Ubuntu. Nou, dat zou niet zo'n groot probleem moeten zijn als je een Windows USB zou maken om van Ubuntu af te komen. Maar dat is niet gegarandeerd een van beide.

Momenteel zijn er twee methoden voor het opstarten van een besturingssysteem. EFI-laden en MBR-laden. Welke voor u geschikt is, hangt af van de pc / moederbordmogelijkheden. De methode voor het maken van een opstartbare USB voor elk van de bovengenoemde opstartmethoden wordt beschreven Hoe kan ik een opstartbare USB-stick van Windows met Ubuntu maken?

WinUSB kan alleen een MBR opstartbaar USB-station maken.


14
2018-04-24 17:47Uw installatieroutine mislukt. - empedokles
dit werkt niet meer :( * niet voor mij tenminste - moldovean


Je kunt gebruiken WinUSB voor het branden van windows iso om te pendrive.
Aanvullende details en Ubuntu-pakketten zijn te vinden hier

Opmerking: -Je hebt minimaal 4 GB pendrive nodig om te branden windows 7 iso


8
2018-06-15 08:02WinUSB is verouderd en heeft verschillende problemen, kijk maar naar WoeUSB opvolger / vork - Frank Nocke
Dat werkte echt voor mij met Windows 7. Het dd tool is blijkbaar geen geldig opstartsysteem aan het maken. De WoeUSB doet wat magie om de thumb drive opstartbaar te maken. (Idid niet proberen de oude WinUSB-tool, alleen de nieuwere versie die nog steeds actief is in 2018.) - Alexis Wilke


Er is een tool genaamd multisystem die een opstartbaar USB-station kunnen maken en er verschillende besturingssystemen van opstarten, waaronder Windows XP, Vista en Seven ondersteunde (de pagina's van het programma zijn alleen in het Frans, het programma zelf is gelokaliseerd). Ik kon de WinXP install ISO vanaf een USB-flashdisk gebruiken met behulp van deze tool.

Merk op dat de Windows-CD een is installeren CD, geen bruikbare "live" -distributie.


7
2017-09-07 15:49

Het is heel simpel... We gaan stap voor stap: power iso gebruiken:

 1. Download en installeer power iso.
 2. Open kracht iso.
 3. Klik op gereedschappen en maak vervolgens een opstartbaar USB-station.
 4. Het kan rennen vragen als beheerder. maak het dan als admin.
 5. Blader nu door het bronbeeldbestand.
 6. Selecteer de USB-stick van de bestemming en klik vervolgens op Start.
 7. gedaan. uw opstartbare USB is gereed voor het installeren van een besturingssysteem vanaf een opstartbare USB.

OPMERKING: pendrive moet 4 GB of meer zijn.


6
2017-11-07 16:21Power ISO is ook beschikbaar voor Ubuntu? Dat wist ik niet! - dotslash
De PowerISO voor Linux heeft geen GUI-versie, alleen een opdrachtregelhulpprogramma. - Patrick


Probeer vanuit Windows unetbootin te gebruiken en vanuit een linux distro gebruik je deze opdracht in terminal (dit werkte voor mij, maar je verliest de inhoud van de flash drive, dus maak een kopie):

sudo dd if=<ISO_FILE> of=/dev/sd<FLASH_DRIVE_ID>

6
2018-04-24 17:42Waar <FLASH_DRIVE_ID> een kleine letter is zoals b, c, d, etc. maar hoe weten we welke? - user68186
het is voor het branden van een Windows ISO. om sommige redenen wanneer ik het lanceer om te formatteren in Launch. Ik kreeg een zwart scherm. werkt niet - user3091970


Ik weet dat die vraag een beetje achterhaald is, maar omwille van de volledigheid voeg ik een link toe aan een moderne standaard Ubuntu GUI-toepassing voor het branden van iso op een flashstation: Disk Creator.


2
2018-06-03 11:22Werkt alleen met Linux ISO! - Cornelius
Het lijkt erop dat deze enge vraag nooit verouderd raakt. :-( Waarom heeft Debian geen standaardpakket om een ​​Windows ISO te schrijven? .. Je weet nooit hoeveel virussen je kunt installeren bij het proberen van verschillende opstartbare USB-writers .Ik heb de code geschreven.Het is heel eenvoudig.Waarom niet iedereen een standaardschrijver levert ? - Brian Haak


Ubuntu kan .iso-bestanden van nautilus in Natty koppelen.

Heb je geprobeerd de inhoud van de .iso naar de gewenste USB-drive te kopiëren?

Vanaf dat punt zou je je pc zonder problemen moeten kunnen opstarten vanaf de USB.

Als dat niet werkt, kunt u het gebruiken UNetbootin om de .iso naar disk te kopiëren / branden.

Deze blogpost Beschrijft hoe dat moet.


-3
2017-09-01 12:43Alleen het kopiëren van de bestanden zal definitief werkt niet; bootloader-code is ook nodig. -1 voor verkeerde informatie. (Unetbootin zou met veel opstartbare CD's moeten werken, aangezien het de bestanden kopieert en maakt de USB-drive bootbaar; niet zeker van een ramen opstartbare CD) - Piskvor
De opmerking van Piskvor is alleen van toepassing op opstarten met BIOS. Als u UEFI-opstart gebruikt, werkt het kopiëren van de bestanden mogelijk net zo lang als het station een FAT32-partitie is met de opstartvlag en de ISO de bestanden bevat die nodig zijn voor het opstarten van UEFI. - Lars Nyström