Vraag Hoe maak ik screenshots van delen van het scherm?


Op Mac OS X is er een handige toetscombinatie voor het maken van een screenshot van een willekeurige rechthoekige sectie van het scherm (Command-Shift-4).

Is er iets vergelijkbaars (misschien Compiz-plugin) voor Ubuntu / Gnome?


39
2017-12-01 03:55


oorsprong


Ahja's antwoord zou de geaccepteerde moeten zijn - vivoconunxino


antwoorden:


Luik is een goede screenshot-tool met deze functie, onder andere.


18
2017-12-01 04:35het is traag ... 5CM beter - madzohan
Gebruik Shift + PrintScreen (zien een antwoord hieronder). - Alexander Pozdneev


druk op verschuiving + printScr

en vervolgens een klik om het gebied te selecteren waarvan u een screenshot wilt

Het is mogelijk dat de toetscombinatie verschuiving+PrntScreen misschien niet de kortere weg om dit te doen, dan -


85
2017-08-20 11:00Shift + PrtSc neemt onmiddellijk een screenshot van de hele desktop. Ik kan niet klikken op slepen om een ​​gebied te selecteren. - Alaa Ali
Ga naar instellingen> Toetsenbord> Snelkoppelingen (tabblad)> schermafbeeldingen> screenshot van een gebied. Controleer of shift + PrntScr de snelkoppeling is, zo niet ingesteld om de snelkoppeling of een andere toetscombinatie te zijn. Dit moet werken, zo niet, meld alsjeblieft ... ik zal mijn antwoord dan aanpassen om de veranderingen te omvatten. - AJha
Major EDITS naar mijn antwoord. hoop dat het voldoet aan uw behoeften - AJha
Dat is het meest ontzagwekkende wat ik deze maand over Ubuntu heb gehoord. - Bombe
geweldige oplossing, shift + imprPant werkte prima in mijn geval - vivoconunxino


Als u GIMP gebruikt voor het bewerken van afbeeldingen, zal File - Acquire - Screenshot - Selecteer een regio om te grijpen het gewenste effect hebben.


4
2017-12-01 16:50+1 Voor mij zijn de menu-opties file - create - screenshot. Maar bedankt! Ik kende deze truc niet. - David Oneill
Sorry daarvoor. De specifieke menu-opties zijn afhankelijk van de versie van GIMP die wordt gebruikt. Raar maar waar! - CentaurusA


Heb je de Compiz screenshot-optie geprobeerd?
Schakel screenshot in uw ccsm in en gebruik vervolgens Super Key (de Windows-toets) + sleep om een ​​screenshot te krijgen van welk gedeelte op uw bureaublad dan ook. De opnames worden opgeslagen op het bureaublad (/ home // Desktop) of waar u ook kiest wanneer u de Compiz-tool inschakelt.


4
2017-12-01 07:27De plug-in voor het screenshot is vooraf geïnstalleerd in compiz, je vindt het misschien in de compiz config settings manager. - crodjer
Ik denk dat je de sleutel bent vergeten om ingedrukt te houden terwijl je sleept. - Firefeather
druk op de Windows-toets: P, ik heb getypt <Winkey> maar het is geformatteerd als een tag :) - crodjer
Uitgezonderd dat het gedeeltelijk is verbroken in Unity omdat het een blauwe overlay legt over de opgenomen afbeelding. - Charles Kane
@CharlesKane als het je niet stoort om een ​​extra stap te doen, kun je de blauwe overlay snel repareren in GIMP. Open de screenshot in GIMP, ga naar het menu kleuren -> Auto en selecteer 'Witbalans'. Het probleem is opgelost. Ik heb de GIMP-versie 2.8 gebruikt. - Vladimir S.


Alt + PrtScrn pakt alleen het actieve venster. Niet precies de box die je hebt aangevraagd, maar handig als je alleen de app wilt pakken die je gebruikt.


3
2017-12-01 05:33

gebruik Taksi ...

Taksi is scherm / video-opname met een twist. Het is ontworpen om live video van je 3D-gebaseerde games en andere 3d-applicaties vast te leggen. Taksi kan zelfs real-time compressie uitvoeren naar populaire video-indelingen zoals xvid, divx, enz. - of deze ongecomprimeerd opslaan. het maakt ook screenshots ..


2
2017-12-01 06:13

Voor 14.04:

  • ga naar Systeeminstellingen
  • kies de knop Toetsenbord, het tabblad Snelkoppelingen
  • kies 'Aangepaste snelkoppelingen'
  • klik op de knop +
  • naam: 'Screenshot of selection', Command: 'gnome-screenshot -a -c'
  • klik op toepassen
  • klik op het woord 'Uitgeschakeld' om de snelkoppeling te veranderen wat je maar wilt - ik hou van CTRL-SHIFT-minus

Nu, als ik op de snelkoppeling klik, verandert de cursor in een grote +. Selecteer een gebied en het screenshot wordt opgeslagen op het klembord.


1
2017-08-12 11:11

je zou een toetscombinatie kunnen 'in kaart brengen' om een ​​gnoom te maken - screenshot - w om een ​​venster of gnoom te pakken-screenshot -i voor interactieve opties.

en van coure grijpt de toets PrintScreen alles. :)

Iemand anders heeft misschien een betere manier.


0
2017-12-01 04:01

In KDE gebruik ik graag KSnapshot. Het is veel eenvoudiger en sneller dan Shutter, dus het is handig in die gevallen waarin je niets hoeft te bewerken (waarvoor Shutter veel krachtiger is!).

enter image description here


0
2017-08-20 09:29