Vraag Hoe "Tekstselectie" inschakelen bij opstarten in Okular?


In KDE's PDF-reader "Okular" is bij het opstarten de tekstselectie ingesteld op "Een rechthoek tekenen rond de tekst / afbeeldingen die moeten worden gekopieerd". Ik wil het standaard instellen als 'Tekstselectie'.

Hoe doe je dit?


6
2018-02-26 16:18


oorsprong
antwoorden:


Dit las ik van de officiële documentatie Okular, ik hoop dat dit het antwoord is op je vraag

Gereedschap !    Tekstselectiegereedschap (Ctrl + 4) De muis werkt als een hulpmiddel voor tekstselectie. In die modus met de linkermuisknop klikken en slepen   geeft de mogelijkheid om de tekst van het document te selecteren. En dan gewoon   klik met de rechter muisknop om naar het klembord te kopiëren of te spreken   de huidige selectie.

Het handboek van Okular. Albert Astals Cid, Pino Toscano


7
2018-03-15 00:38

Met KDE / Plasma-specifieke applicaties kan de gebruiker de beschikbare opties op de werkbalk bewerken:

Klik met de rechtermuisknop op de werkbalk of op Instellingen: werkbalken configureren - wijzigen onder de werkbalk: Hoofdwerkbalk <okular_part>, filter dan de beschikbare acties door op "Tekst" te zoeken en voeg deze toe aan de huidige acties aan de rechterkant.

enter image description here

(Vermijd "Selectiehulpmiddelen" in de lijst met huidige acties, want het kan een beetje verwarrend zijn: alleen die knop laat zien welk selectiegereedschap is geselecteerd , daarom is het handig wanneer er geen knoppen voor specifieke selectietools op de werkbalk staan; maar als de knop van een selectiegereedschap in de werkbalk staat, ziet u de naam er twee keer verschijnen - een keer op de knop, eenmaal op de knop "Selectiehulpmiddelen".)


0
2018-06-28 12:44