Vraag is / boot-partitie nodig nadat OS is opgestart?


Ik heb een gecodeerde root-partitie (de belangrijkste harde schijf) en mijn / boot bevindt zich op een usb-drive met een bepaald gedeelte van de bits van de usb-schijf als de sleutel voor de gecodeerde partitie.

Natuurlijk moet ik deze thumb drive aangesloten hebben om op te starten in het besturingssysteem, maar mijn ik vraag me af of het OK is om te ontkoppelen / opstarten en die USB drive te verwijderen nadat het besturingssysteem is opgestart?


6
2018-04-25 21:48


oorsprong


Ik heb het USB-station ontkoppeld en verwijderd en er lijkt niets mis te gaan. Ik heb echter alleen wat systeemupdates uitgevoerd (met / boot mounted) die een nieuwe kernel hebben getrokken en ik denk dat er bijgewerkte dingen zijn in de / boot-partitie. Dus ik denk dat het afhangt van wat je doet als het een probleem is. - bwizzy


antwoorden:


Nee, /boot is niet nodig tijdens normale werking van het systeem. In feite hoeft het helemaal niet te worden gemonteerd, omdat alleen de bootloader leest /boot, niet Linux zelf. Je kan toevoegen noauto naar de /boot regel in uw /etc/fstab. Er zijn zelfs rare setups (of niet-zo-rare embedded setups, niet met Ubuntu maar dit is niet specifiek voor distributie) waarbij Linux wordt opgestart vanaf een ander besturingssysteem waar de kernel niet is opgeslagen op een plaats die toegankelijk is voor Linux.

De tijden waarop je wilt mounten /boot zijn wanneer u een upgrade van uw kernel of uw bootloader uitvoert, of de configuratie ervan verandert.


8
2018-04-25 23:20