Vraag Instrueer Ubuntu om vanaf RAM op te starten naar RAM met unetbootin


ik heb gebruikt UNetbootin om een ​​installeerbare / live opstartbare flashdrive van Ubuntu 12.04 te maken. Dit heeft echter niet het normale Ubuntu-opstartmenu behouden, waardoor ik geavanceerde opties kan invoeren. Het heeft een eigen menu dat ik kan kiezen uit voorgedefinieerde keuzes zoals "Ubuntu installeren" en "Probeer Ubuntu zonder te installeren". Wat ik zou willen is om te kunnen booten vanaf de USB-flashdrive, maar het vervolgens van de computer te kunnen verwijderen zodra het bureaublad is geladen. De laptop waar ik dit op wil gebruiken heeft geen optisch (CD / DVD) station - en ik heb ook geen USB-versie beschikbaar.

Wat moet ik op de flashdrive wijzigen om een ​​optie toe te voegen aan "Probeer Ubuntu (RAM)" die de parameter TORAM = yes doorgeeft aan de initrd-opties? Zijn hun andere dingen die ik ook moet aanraken / veranderen? Is het zelfs mogelijk? Ik ben niet beperkt tot versie 12.04 als dat een verschil maakt.

Bonus: ik vermoed dat het antwoord ook andere opties zoals acpi = uit zou toestaan, maar als het anders is, zou ik ook graag dat antwoord willen hebben.


6
2017-09-29 17:25


oorsprong


Probeer je misschien een netwerk boot? Gewoon een idee.


antwoorden:


ik raakte tab en vervangen quiet splash met toram. Gebruik niet TORAM=yes, gebruik gewoon toram. Dit werkte voor zowel Ubuntu als Mint, hoewel sommige versies van Mint nodig waren toram -- toram. Ik hoop dat dit helpt, want ik ben bezig met enkele wijzigingen in deze zin.

Voorbeeld van mijn modded syslinux.cfg:

initrd=/ubninit file=/cdrom/preseed/linuxmint.seed boot=casper toram --

Je mag tussen alle andere vlaggen toevoegen toram en --, maar Onthoud dat sommige uw systeem kunnen laten crashen.


6
2017-11-28 22:07Wauw. Meer dan twee jaar later krijgt dit eindelijk een antwoord dat werkt. Ik ben verbluft. Dank je! - Goyuix


Om een ​​opstartparameter toe te voegen, druk op F6 of om het handmatig te typen naar beneden dan omhoog 


2
2017-09-29 17:47U kunt de opstartparameters toevoegen aan syslinux/menu.cfg
F6 werkt niet in het UNetbootin-menu. Ik kan op het tabblad drukken om de opdrachtregel te bewerken, maar het toevoegen van TORAM = Ja staat me nog steeds niet toe om de USB-flashdrive te verwijderen na het opstarten. Hetzelfde geldt voor het toevoegen van het bestand syslinux.cfg aan de root van de flashdrive. - Goyuix
wiki.ubuntu.com/BootToRAM (Misschien wilt u dit eerst formatteren)