Vraag Systeemvakpictogram niet weergegeven [gesloten]


Na het installeren van een nieuwe 14.04-installatie en vervolgens het installeren van google-chrome-unstable (Versie 36.0.1933.0 dev aura) van de google-repository, verschijnen noch het Google Chrome-pictogram noch het belpictogram 'Google Now' op de meldingenbalk.

In al mijn vorige installaties zou het verschijnen zodra ik Chrome voor het eerst lanceerde na de installatie. Ik heb natuurlijk geprobeerd opnieuw op te starten, opnieuw te installeren en ervoor te zorgen dat de "Ga door met het uitvoeren van achtergrond-apps wanneer Google Chrome is gesloten"instelling ingeschakeld.

Bewerken: na het installeren van Dropbox merkte ik ook dat het pictogram van de lade niet wordt weergegeven, dus ik dacht dat het een wereldwijd probleem was in plaats van specifiek voor Chrome. Uiteindelijk vond de oplossing hieronder (zie antwoord).


6
2018-04-14 17:27


oorsprong


In Chromium wordt soms het meldingspictogram weergegeven, soms niet. Ik denk (althans in mijn geval) dat het alleen verschijnt als een melding is verzonden vanuit een app. - saiarcot895
Ik ben bang dat dat niet het geval is. Ik probeerde een testmelding met pushbullet en de melding verschijnt, maar nog steeds geen pictogram in de lade. - Elad Avron
Ik heb Dropbox net ook geïnstalleerd en het systeemvakpictogram wordt ook niet weergegeven, dus het moet iets globaal zijn in plaats van specifiek voor Chrome. - Elad Avron
Technisch gezien moet 14.04 nog worden vrijgegeven, dus er is een kleine kans dat een pakket moet worden bijgewerkt. Gewoon om te controleren, dit is standaard Ubuntu 14.04 met Unity, toch? Mir is niet ingeschakeld? - saiarcot895
Ik kwam zojuist dit probleem tegen met op 14.04 (stabiele) machine --- dus het probleem is niet alleen specifiek voor ontwikkelingsversies, zoals de melding van de vraagsluiting inhoudt. Het lijkt erop dat dit probleem wordt opgelost in Chrome: code.google.com/p/chromium/issues/detail?id=374686 - ScottKu


antwoorden:


Is erin geslaagd om het op te lossen door libappindicator te installeren:

sudo apt-get install libappindicator1

Niet zeker waarom het in de eerste plaats ontbrak, maar nu werkt alles weer goed.


8
2018-04-15 10:29