Vraag Een alternatief voor Microsoft OneNote in Ubuntu? [duplicaat]


Na een grote migratie van Windows naar Ubuntu 12.0.4 Lts, heb ik ontdekt dat ik vrijwel alles kan vinden waar ik mee heb gewerkt in Windows 7. Het LibreOffice-pakket is een all-out pakket dat gemakkelijk aan alle vereisten kan voldoen en kan voldoen behoeften, maar er ontbreekt één ding in de vergelijking en dat is een toepassing die OneNote-bestanden kan openen met .one-extensie in Ubuntu en Kubuntu (Debian). Het is een enorm gat om elke dag over te treuren omdat mijn studenten hun huiswerk maken in OneNote Notebooks, ik moet elke keer naar Windows overschakelen, wat hetzelfde is als teruggaan naar een vervallen rommelauto na het kopen van een Mercedes S500 en rijden het voor een tijdje. het is zo dramatisch verdrietig. wat moet ik doen?


6
2018-06-02 22:04


oorsprong
antwoorden:


Kijk hier eens even naar artikel. Hoewel er geen 100% vervanging is voor de onenote-functionaliteit, zult u merken dat er enkele indrukwekkende apps zijn. tl; dr Dit is de lijst:

 • Mand is software voor het maken van notities met een aantal functies voor het maken van notities en het organiseren van gegevens.
 • Zim Wiki - een Desktop Wiki, is een geweldige tool om aantekeningen te maken. Het gedraagt ​​zich niet zoals elke traditionele software die notities maakt of Microsoft OneNote. Het werkt eerder als een wiki.
 • robbedoes is een coole noot met software die standaard is geïnstalleerd in veel Linux-distributies.
 • Kersenboom is een platformonafhankelijke hiërarchische notitiesoftware.
 • MyNotex is een aankomende notitie met software in Linux die een aantal functies ondersteunt die ideaal zijn voor het maken van aantekeningen.
 • KeepNote is ontworpen als een algemene notitie met software die op veel verschillende manieren kan worden gebruikt, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker.
 • TuxCards is een andere notitie met software die behoorlijk indrukwekkend is.
 • kjots is een goede noot om software mee te nemen. Onlangs is het grofweg herschreven met behulp van Qt 4-bibliotheken. Het is heel snel om op te starten in GNOME, hoewel het in wezen een KDE-toepassing is.
 • RedNotebook is meer een persoonlijk dagboek en een dagboek dan een software voor het maken van aantekeningen.
 • Een eenvoudige notitie die software gebruikt die voornamelijk is geschreven voor GNOME / Gtk-2, GJots2 is vrij slank in functies.
 • Weet het is software voor het maken van notities, bestemd voor mensen die tekstfragmenten als notities willen opslaan.
 • NoteCase is een hiërarchische notitiemanager (Outliner). Het ondersteunt het bewerken van rijke tekst en het invoegen van afbeeldingen.
 • Wixi - Dit is een multi-platform wiki-applicatie voor de desktop. Het is geschreven in python / wxpython en gebruikt txt2tags om tekst naar vele andere formaten te genereren. Het doel is om een ​​eenvoudige wiki-tool rond de txt2tags-documentgenerator te bieden en ook multi-platform te zijn.
 • memoranda - Dit is een gratis persoonlijk dagboek en planningstool. Het kan echter worden gebruikt om aantekeningen te maken. Het bevat een notitietabblad met een ingebouwde rich-text-editor. U kunt ook afbeeldingen invoegen en verschillende tekststijlen gebruiken.

Als geen van deze uw behoeften dekt, is er de laatste mogelijkheid om onenote te installeren en te gebruiken via wijn. Ik heb verslagen van succes voor de versie van 2007 gelezen, maar ik heb geen idee hoe de nieuwere versies in dat opzicht het doen.


4
2018-06-02 23:36

Dit is de oplossing die ik tot nu toe gebruik. Het is niet perfect, maar het laat me de meeste dingen in OneNote van ubuntu bekijken.

Ik heb een Microsoft Live-account en ik heb al mijn OneNote-notebooks op mijn skydrive. U kunt inloggen op live.com en uw skydrive bekijken en uw OneNote-notitieblokken openen.

Als u het werk van uw leerling wilt beoordelen, moet u deze eerst naar uw skydrive verplaatsen en afhankelijk van uw opslagruimte is deze mogelijk beperkt.

Het enige probleem met het gebruik van de webinterface is dat ik niet zeker weet of het mogelijk is om een ​​bestand op een pagina in te voegen of gebruik te maken van de 2013-functie waarmee je een Excel-bestand kunt invoegen en elk blad als afbeelding kunt laten weergeven. kan dan klikken om te bewerken. De afbeeldingen worden nog steeds weergegeven in de OneNote-webinterface, maar u kunt ze niet bewerken.

Zolang u geen bestanden / objecten invoegt ... is de webinterface OK voor het bekijken en toevoegen van nieuwe notities en afbeeldingen.

Zoeken is niet zo goed als alleen maar één sectie per keer te doorzoeken in plaats van alle notebooks.


3
2017-09-16 15:26

Gebruik evernote door de nevernote-client te installeren. Beste beschikbaar. Ze ondersteunen alles behalve Ubuntu en daarom gebruik je de nevernote-client.

Anders is de webclient zo geavanceerd, dat het beter is dan veel van de concurrenten-apps.


2
2018-06-03 00:07