Vraag Hoe schakel ik over van LightDM naar GDM?


Hoe schakel ik van de standaard display-manager (Lightdm) naar de oudere display-manager (GDM)?


43
2018-06-17 21:21


oorsprong
antwoorden:


Het overstappen van LightDM naar de "oudere" GDM is erg eenvoudig en hoeft niet eens een terminal te openen.

Notitie:

 • Als u dit wilt / wilt doen vanuit een terminal (bijvoorbeeld herstelconsole), scrolt u dan onder de schermafbeeldingen voor een how-to.
 • Ook, de "nieuwe" GDM wordt hier niet behandeld omdat het niet officieel beschikbaar is voor 12.04 en de niet-officiële pakketten werken niet voor de meeste gebruikers.

Schakel eenvoudig over op GDM met het Software Center

 1. Open het Software Center, typ "gdm" in het zoekvak en klik op Installeren zoals hieronder getoond, of klik op deze knop: gdm  Install gdm

  enter image description here

 2. Nadat u uw wachtwoord hebt ingevoerd, krijgt u het onderstaande configuratiescherm. Verandering lightdm naar gdm en klik op Vooruit:

  enter image description here

 3. Start uw computer opnieuw op en u zou nu het "oude" GDM-inlogscherm moeten hebben; merk op dat je nog steeds kunt kiezen uit elke beschikbare sessie, inclusief Ubuntu (3D), Ubuntu 2D, Gnome, Gnome Classic, etc.

  enter image description here


Schakel over naar GDM via de terminal

 1. Open een terminal met Ctrl+alt+T als u zich op het bureaublad bevindt en niet in de herstelconsole.

 2. Type sudo apt-get install gdmen vervolgens uw wachtwoord wanneer daarom wordt gevraagd of wordt uitgevoerd sudo dpkg-reconfigure gdm vervolgens sudo service lightdm stop, voor het geval dat gdm al is geïnstalleerd.

 3. Een dialoogvenster "Pakketconfiguratie" wordt weergegeven; klik op OK om door te gaan naar het onderstaande scherm. Gebruik de pijltjestoetsen om te selecteren gdm in plaats van lightdm, druk op Tab om naar OK te gaan en druk op Enter.

  enter image description here

 4. Start de computer opnieuw op (u kunt dit doen met sudo reboot als in de herstelconsole).


38
2017-07-02 02:09BERICHT dat Mateo dat zei het werkt niet voor 12.04 - dat is mijn ervaring. Ron - Ron Belcher
Het spijt me? Deze screenshots zijn gemaakt op 12.04. Stock gdm werkt perfect. Alles wat Mateo deed was de installatiekoppeling met één klik toevoegen ... - ish
In Ubuntu 16.04 moet je typen als je van lightdm naar gdm wilt overschakelen dpkg-reconfigure lightdm om de dialoog te openen. - Sina
Gewoon een waarschuwing met betrekking tot de terminalinstructies voor Ubuntu 16.04: toen ik dat deed sudo service lightdm stop het sloot mijn window manager en vervolgens mijn computer af. Zorg dat je alles hebt opgeslagen! :) Ook kon ik "gnome display manager" niet vinden in het softwarecentrum. - rmin
In vergelijking met tientallen anderen die dit niet deden, werkte dit ook voor 17.10, heel erg bedankt! - Tomáš Votruba


Deze werken niet voor mij voor nieuwere versies van gdm. Ik moest gebruiken gdm3 in plaats van gdm

sudo dpkg-reconfigure gdm3


13
2018-04-19 15:48

Gnome-display-manager is niet kapot in 12.04 (of in ieder geval werkt het goed voor mij), Het is niet nodig om de machine opnieuw op te starten. U hebt de juiste opdrachten uitgevoerd, maar misschien probeert u het op deze manier, misschien wilt u het ook sudo apt-get install gdm gewoon om ervoor te zorgen dat je de werkende versie hebt.

ik rende sudo dpkg-reconfigure gdm dan sudo service lightdm stop

Hierna moet je op alt + f2 drukken en inloggen via de opdrachtregel. Dan kun je beginnen sudo service gdm start scheidbaar.


2
2018-06-18 05:57

bovendien wat luis alvez hierboven schreef, voor systemd managed systemen (bijvoorbeeld 15.10):

systemctl service stop lightdm
systemctl service start gdm

in plaats van

sudo service lightdm stop

1
2017-12-27 10:48