Vraag Hoe installeer je de VirtIO HDD-stuurprogramma's voor KVM op Windows 7?


Ik probeer Windows 7 64-bit op KVM te installeren. Ik heb een VirtIO HDD gemaakt in virt-manager, en verbond de driver ISO van hier. De enige stuurprogramma's die ik zie voor opslag zijn voor Windows Server 2008 en 2008 R2. Ik heb de map 2K8 geprobeerd. Hij vond de chauffeur, Red Hat VirtIO SCSI controller, packaged by Canonical, Ltd maar kon de schijf niet vinden.

Er waren geen nieuwe apparaten te vinden. Controleer of de stuurprogrammabestanden correct zijn   en bevindt zich op de installatie-media van het stuurprogramma.

Screenshot of KVM HDD configuration

Screenshot of selecting a driver in the Windows 7 installer

Screenshot of Windows 7 installer error

Hoe krijg ik het Windows 7-installatieprogramma om mijn schijf te vinden?


7
2017-09-14 08:35


oorsprong
antwoorden:


U moet de juiste stuurprogramma's gebruiken voor uw besturingssysteem of, zoals u hebt ontdekt, het zal niet werken. De ISO-driver die u gebruikt, is oud. De huidige stuurprogramma's bevinden zich op https://fedoraproject.org/wiki/Windows_Virtio_Drivers. Ze zijn ondertekend door Red Hat, zodat ze zonder problemen op Windows kunnen installeren.

Je hebt de viostor-driver nodig.


1
2017-12-09 06:22gebruikte dat en de allerlaatste ISO van de gekoppelde site, nog steeds de foutmelding. Dit helpt niet. Momenteel met virtio-win-0.1.112.iso. - Wyatt8740
Dit is niet uniek voor deze zaak. Het gebeurt met mij en veel andere mensen. Het is ook niet beperkt tot nieuwe installaties. Ik probeer een bestaande afbeelding te koppelen en hetzelfde probleem doet zich voor. KVM en de 64bit-virtio-drivers zien op de een of andere manier niet oog-in-oog als het gaat om Windows 7 en hoger. - Lifeboy