Vraag Formaat van partities veranderen met Gparted


Ik probeer partities van mijn schijf te verkleinen met Gparted. Ik heb een dual-boot met Windows 10 (ik zou het willen behouden, ook al gebruik ik het momenteel niet) en Ubuntu.

Windows-partitie: 173 Gio

Ubuntu's partitie: 56 Gio

Ik wil mijn Ubuntu's partitie uitbreiden om ongeveer 100 Gio toe te voegen.

Gparted screenshot

Wanneer ik de Windows-partitie probeer te verplaatsen / van grootte te veranderen, zijn min size en max size gelijk ...

Heb je een oplossing?

Bedankt


0
2017-08-14 11:56


oorsprong


Mogelijk duplicaat van Hoe mijn root (/) partitie uitbreiden? - abu_bua
Mogelijk duplicaat van Hoe wijzig ik de grootte van partities? - karel


antwoorden:


De afbeelding toont uitroeptekens naast de Windows NTFS-partitie. U kunt dubbelklikken op de partitie om meer informatie over de partitie en het probleem te bekijken. Dit wordt meestal veroorzaakt doordat een NTFS-bestandssysteem in een inconsistente staat wordt achtergelaten als het niet correct wordt afgesloten.

Probeer in Windows op te starten en sluit Windows volledig af (niet in slaapstand) en probeer opnieuw GParted te gebruiken.


0
2017-08-14 22:12Ja, het werkt! Bedankt - P. Steffen
Maar nu kan ik de Ubuntu-partitie aan de linkerkant niet uitbreiden ... en ik kan de niet toegewezen ruimte (verkregen na het verkleinen van de Windows-partitie) aan de rechterkant van de Ubuntu-partitie niet verplaatsen ... Heb je een idee? Bedankt - P. Steffen
Partities die in gebruik zijn (geïdentificeerd door het slotsymbool) zijn beperkt tot slechts een paar bewerkingsacties voor partities. Om volledige toegang te hebben tot alle acties moet de partitie worden gedeactiveerd. De beste manier om dit te doen is om op te starten van live media die GParted bevatten, zoals GParted Live. - Curtis Gedak