Vraag Hoe een "op nul gezet USB-flashstation" te herstellen?


Ik heb een probleem met een USB-flashstation dat waarschijnlijk is beschadigd.

De fout die ik kreeg van Thunar (of Nautilus) was zoiets als 'Input / output error'. Eerst rende ik weg lsblk commando om uit te vinden in welk station op het systeem mijn pen drive was. De output die ik kreeg was: / dev / sda1.

Dus probeerde ik de pen drive te herstellen (de gegevens die erop stonden deden er niet toe) met behulp van de volgende opdracht: sudo fsck / dev / sda1, maar het werkte niet.

Omdat dit niet werkte, besloot ik om de USB-drive opnieuw in te stellen sudo dd if = / dev / zero of = / dev / sda opdracht en maak vervolgens de gegevenspartitie opnieuw aansudo mkfs.msdos -I -f 2 / dev / sda1.

Het probleem is opgetreden toen ik probeerde het commando te gebruiken sudo dd if = / dev / zero of = / dev / sda, omdat er een fout is teruggekomen die lijkt op die van bestandsverkenners (invoer / uitvoerfout). Daarna kan ik de schijf op mijn pc niet meer openen of zelfs een lijst ervan maken. Het verschijnt zelfs niet met de lsblk opdracht.

Is er een manier om de flashdrive te herstellen? Zelfs als het nodig is om zijn firmware opnieuw te schrijven, of iets als ...


0
2017-09-08 15:56


oorsprong


Deze link kan u helpen het probleem te analyseren en als u geluk heeft, moet u het opnieuw laten werken: Kan mijn USB-schijf niet formatteren. Ik heb het al geprobeerd met mkdosfs en gparted - sudodus


antwoorden:


Ik had een tijd dat Ubuntu een flashstation had beschadigd, waarschijnlijk toen ik probeerde hem te hernoemen. Op dat moment nam ik de flashdrive naar een Windows-systeem en formatteerde het vervolgens. De vorige gegevens waren verloren.


0
2017-09-08 17:09