Vraag Wat is het verschil tussen Google Chrome en / of Chromium? Wat zijn de voordelen / nadelen voor elk?


Ik heb Google Chrome in Windows gebruikt en gebruik nu Chromium in Ubuntu. Is er enig verschil met de twee programma's? Wat zijn de voor- en nadelen van elk programma? Welke lijkt beter?


229
2017-10-12 01:51


oorsprong
antwoorden:


Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen Google Chrome en Chromium. Ten eerste is Google Chrome een commercieel closed-sourceproduct gemaakt door Google dat gebaseerd is op de open source Chromium-project.

Chrome is niet beschikbaar in de standaard Ubuntu-bibliotheken omdat dit geen open source is, maar Google wel Chrome beschikbaar via hun eigen repository van derden. Chrome wordt rechtstreeks door Google bijgewerkt, omdat ze de volledige repository uitvoeren en Chrome volgens hun planning bijwerken. Omdat het niet herdistribueerbaar en open source hoeft te zijn, bevat Chrome dingen die we niet uit de verpakking kunnen verzenden in Ubuntu, zoals Flash en H264-ondersteuning (Zie de Ubuntu belofte). U kunt deze ondersteuning echter met een paar pakketten installeren (zie hieronder).

chromium, zijnde open source, is beschikbaar in de Ubuntu-repositories. Dit wordt onderhouden door Ubuntu-ontwikkelaars en doorloopt onze Stabiele release-update werkwijze. Chromium heeft een releaseproces uitzondering, waarmee het team een ​​Chromium-build kan uploaden zodra een nieuwe upstream-release is gemaakt.

Er zijn echt geen echte "releases" gemaakt van Chromium, dus Ubuntu-ontwikkelaars baseren hun build op welke stabiele versie van Chromium waarvan de stabiele Chrome-build is gebaseerd. Fabien Tassin heeft een blogpost over dit proces dat veel gedetailleerder ingaat.

De volgende pakketten in Ubuntu installeren de codecs en functies in Chromium die u in Chrome kunt vinden:

Het hangt er echt van af wat je wilt. Als u erop vertrouwt dat Google uw computer niet kapot maakt en het gemak van Chrome leuk vindt, kunt u dat gebruiken; als u een open-sourcebrowser wilt die de basis vormt van Chrome die peer-reviewed is door Ubuntu-ontwikkelaars en geen bronnen van derden nodig heeft, wilt u Chromium.

Deze Wikipedia-pagina schetst enkele van de verschillen in beveiliging / gebruik-tracking tussen de twee browsers.


230
2017-10-12 02:13

De officiële Chromium Wiki biedt een gedetailleerde lijst over de verschillen tussen Google Chrome en Chromium. Het geeft niet de verschillen weer van de bron van vanille versus die verschillen die specifiek zijn voor Chromium-pakketten geleverd door Ubuntu.


37
2017-10-16 18:15

Google Chrome is gebaseerd op chromium, de Open Source-webbrowser. Ik heb ze allebei gebruikt en ze zijn voor 99,99% vergelijkbaar. Ik heb er uiteindelijk voor gekozen Chromium te gebruiken omdat het open source is. U kunt nog steeds alle extensies voor Chrome gebruiken en ook uw bladwijzers (en andere dingen) synchroniseren met een Gmail-account.

Als je naar Wikipedia kijkt, zegt het dat de verschillen zijn dat Chrome Adobe Flash Player vooraf geïnstalleerd heeft (niet open source software) en Chromium niet. Maar je kunt het later nog steeds heel gemakkelijk installeren. Dat Chrome het mechanisme voor automatisch bijwerken heeft, maar met behulp van Ubuntu hebt u automatische updates (en u kunt ook de Chromium-repository toevoegen). Ook dat Chrome heeft Google's merk en Chromium niet (kan me niet schelen) en ze zeggen iets over de kleuren van het logo (niet erg intelligente reacties). Ten slotte zeggen ze dat Chrome doorklikbare licentievoorwaarden en gebruiksregistratie hanteert. Dit laatste dat ik bijna zeker weet, is optioneel.

Gebruik Chromium!


13
2017-10-12 02:17

Er kunnen extra verschillen zijn, maar de grootste is dat Chrome geen FOSS is, maar Chromium wel. Chromium mist ook de ingebouwde flash-plug-in, hoewel ik begrijp dat het zonder problemen de normale plug-in (ffmpeg) zal oppikken.


8
2017-10-12 01:58Chromium heeft mogelijk niet de ingebouwde Flash / PDF, maar omdat ze uit NPAPI lopen, als je ze uittreksel uit Chrome, zal Chromium ze graag gebruiken na een beetje configureren. (In Windows doet dit er niet toe a geheel veel, maar terwijl Flash stopt met hun Linux-build om 11.2, slaagde Google erin om Adobe te overtuigen bijgewerkte versies met Chrome te verpakken.) Maar goed, het is geen enorm punt, maar ik vond het het vermelden waard, omdat geen van de antwoorden het noemde. - JamesTheAwesomeDude


chromium is de bloedstollende ontwikkeling van het project. Het is de browser en wat de huidige status ook is. We krijgen meestal een paar Chromium-builds per dag.

Google Chrome is gewoon een re-branding van Chromium, maar is iets meer klaar voor publieke consumptie.


6
2017-10-12 01:56

Er is nog een groot verschil dat chroom is met het volgen van het gebruik, zoals het plaatsen van links van wikipedia:

Chromium-momentopnamen lijken in essentie op de nieuwste versies van Google Chrome, afgezien van het weglaten van bepaalde Google-toevoegingen, waaronder het meest merkbaar: merknaam van Google, mechanisme voor automatische updates, doorklikbare licentievoorwaarden, gebruikssporen, een ingebouwde PDF-viewer en bundeling van de Adobe Flash Player.


6
2018-02-04 17:55

Google Chrome is het eindproduct dat is ontworpen voor dagelijks gebruik. Chromium is een opensourceproject om de code te ontwikkelen die Google Chrome uitvoert.

Eén ding om op te merken, Google Chrome-releases die via Google officieel zijn verkregen, moeten stabiel zijn, terwijl de code van het Chromium-project hypermodern is en waarschijnlijk bugs bevat.

Als je een browse-ervaring wilt die niet bezaaid is met bugs, ga dan voor Google Chrome. Als je geniet van het vastlopen van de browser en het gebruik van Flash-geheugen en CPU-gebruik door het dak, heb je de bloedverontrustende ongeteste code direct van het chromiumproject nodig.

Eindelijk moeten we begrijpen dat het Chrome, Chromium / Firefox / Google waarschijnlijk niet uitmaakt welke webbrowser je gebruikt. Google wil dit internetecosysteem laten groeien en dat is waar hun geld is.


4
2017-07-28 03:31LOL bij laatste paragraaf. - Smile.Hunter


Ik weet niet waarom mensen de ongeïnformeerde antwoorden plaatsen. Chrome-bèta, kanarie en dev zijn de 'bleeding edge'-versies van chrome. Aan het einde van het proces, d.w.z. nadat een stabiele chroomstal is vrijgegeven, krijgt u een chroomopbouw.

Als Chrome-build de nieuwste en beste is, is Google Chrome de langzaamste browser die er is. Concurrenten zouden alles uitlokken waar chroom uit bestaat.

Bovendien missen individuen met chroom nieuwe plug-ins, zoals Google Cloud Print, Chrome PDF-reader, enz.

Persoonlijk houd ik me aan Chrome, ik heb chromium geprobeerd, maar binnen de dag verwijderd.


3
2018-01-22 21:31Wat zijn uw bronnen voor de bewering dat Chrome dev / canary nieuwer is dan Chromium? Van de Chromium-downloadpagina het beweert dat Chromium rechtstreeks op de stam is gebaseerd. De versie is 39.x, terwijl de huidige versie van Canary 38.x is. - Michael Martin-Smucker


Wat mij meer interesseert, is het EULA en privacy problemen met betrekking tot de twee browsers. Lees dit artikel dat (een beetje) van de problemen raakt:

http://www.techdrivein.com/2010/05/why-cant-we-all-use-chromium-instead-of.html

Dus ik ben veranderd van G-Chrome naar Firefox en terug naar Chromium.


3
2018-02-26 13:21

Chrome blokken extensies buiten de Chrome Web Store; Chromium doet dat niet.

Chrome omvat bijhouden functies zoals RLZ; chromium doet niet.

De EULA van Chrome omvatte het volgende:

u geeft Google een eeuwigdurende, onherroepelijke, wereldwijde, royaltyvrije en   niet-exclusieve licentie om te reproduceren, aan te passen, te wijzigen, te vertalen, te publiceren,   publiekelijk uitvoeren, publiekelijk weergeven en distribueren van inhoud die u   verzenden, plaatsen of weergeven op of via de Services.

Dit is geweest gecorrigeerd, wat dat ook betekent. Of dit punt van belang is, is discutabel; ten slotte, als je niets te verbergen hebt...

Ten slotte bevat Chromium geen gesloten broncode zoals Chrome, waardoor de community deze kan beoordelen. Dit, samen met het feit dat Chromium minder complex is omdat het geen spullen als flash en pdf-reader bevat, maakt het, op zijn minst theoretisch, veiliger.

Voor de geïnteresseerde lezer is er ook een officiële blogpost over de relatie tussen Google Chrome, Chromium en Google.


3
2018-01-04 20:48

Allereerst is Chromium eigendom van de community. Chrome is eigendom van Google, dus Google kan er alles mee doen.

Chromium is Free / Libre Open Source Software (FLOSS). Dat betekent dat als je genoeg programmeervaardigheden hebt, je de broncode kunt zien en wijzigen en er uiteindelijk een Closed source (= CS) -software van kunt maken (zoals de Torch Browser op Windows).

Google heeft de OS-code al gemaakt en aangepast met CS van derden, met een eigen code, en heeft de CS-software Chrome uitgebracht. Een deel van de toegevoegde code bestaat uit PDF-lezer, Flash-speler (die wordt bijgewerkt, maar de Linux-versie wordt niet meer bijgewerkt) en tracking (dus Google en de NSA zullen alles weten).

Op Ubuntu, Chrome release = Chromium-release, omdat het Ubuntu-team daar zorg voor heeft gedragen (zodra een Chrome-update is uitgebracht, wordt een Ubuntu's Chromium-update uitgegeven, gebaseerd op dezelfde broncode, maar natuurlijk zonder de code van Google) .

Ik hoop dat dit alles heeft uitgelegd.

De keuze is aan jou: Chromium's veiligheid of De uitgebreide functionaliteit van Chrome. (of Firefox of een andere browser ... Er zijn veel browsers in deze wereld ... Of neem zelfs de broncode van Chromium en maak je eigen browser)


3
2018-02-19 16:26