Vraag GNOME-sleutel onthoudt auth niet voor autosshfs


Ik run Ubuntu 11.10 en gebruik autosshfs, een SSHFS automount per gebruiker met behulp van de SSH-configuratie en -sleutels van de gebruiker. Dit werkt goed, behalve dat Gnome Keyring de verificatie niet onthoudt en voortdurend vraagt ​​om het wachtwoord voor de sleutel bij het opnieuw inleggen (na ssh-time-out).

Mijn RSA-sleutels bevinden zich binnenin ~/.ssh met de zeer beperkende 0400 toestemmingen. Ik heb de privésleutels aan de sleutelring toegevoegd ssh-add en de openbare sleutels voor authenticated_keys. Ik kan bevestigen dat ze in de keyring zitten sinds ze verschijnen als ik ren ssh-add -l.

Snip van auth.log het lijkt hierop:

Oct 5 14:01:34 flax sudo:   root : TTY=unknown ; PWD=/ ; USER=oddy ; COMMAND=/bin/bash -c \/usr\/local\/sbin\/autosshfs-ssh remotehost\.com;
Oct 5 14:13:45 flax sudo:   oddy : TTY=pts/0 ; PWD=/home/oddy ; USER=root ; COMMAND=/bin/cat /var/log/auth.log
Oct 5 14:14:51 sudo: last message repeated 2 times
Oct 5 14:17:01 flax CRON[5862]: pam_unix(cron:session): session opened for user root by (uid=0)
Oct 5 14:17:01 flax CRON[5862]: pam_unix(cron:session): session closed for user root
Oct 5 14:36:36 flax login[1309]: pam_unix(login:session): session opened for user oddy by LOGIN(uid=0)
Oct 5 14:38:11 flax login[1309]: pam_unix(login:session): session closed for user oddy

Ik kan daar niets vinden dat suggereert dat het faalt. SSH: ing naar de remote host via console vraagt ​​niet om een ​​wachtwoord, dus de sleutelhanger werkt voor die specifieke sleutel, alleen niet samen met autosshfs.

Om het even welke ideeën?


0
2017-10-05 13:36


oorsprong
antwoorden:


Merk op dat autosshfs gebruikt keychain om de omgevingsvariabelen s.t. ssh kan het vinden ssh-agent en de authenticatie socket. Als je het nog niet verteld hebt keychain om de sleutel te beheren die u wilt gebruiken sshfs het zal je wachtwoordzin vragen. Controleer de uitvoer van keychain -q --eval, wat is wat autosshfs zal rennen.

Nog enkele tips voor foutopsporing van problemen die ik eerder heb laten vallen:

 • Ik neem je aan .ssh/config geeft aan welke sleutel moet worden gebruikt voor de externe host?
 • Heb je sleutels erin? .ssh niet toegevoegd aan de sleutelhanger die SSH mogelijk kan bieden (en daarom vraag je om te ontgrendelen)?
 • Hebt u dezelfde hostnaam gebruikt toen u probeerde in te loggen op de shell die u gebruikt met autosshfs (u gebruikt bijvoorbeeld en alias voor autosshfs en probeerde de volledige hostnaam in de shell)?
 • Heb je dat geverifieerd ssh-agent draaide nog steeds en had je sleutels nog steeds geladen op het moment dat autosshfs faalde / om de wachtwoordzin vroeg?

1
2018-01-11 02:05