Vraag Hoe voeg je een nieuw vensterbeheer toe aan het gdm-menu?


Dus ik had problemen met het vinden van een definitief antwoord over hoe dit te doen. Ik heb een vensterbeheerder gecompileerd en geïnstalleerd die niet beschikbaar is in de opslagplaatsen van het ubuntu-pakket en nu probeer ik deze toe te voegen aan het menu met gdm-opties. Wat is de "Ubuntu" manier om dit te doen? Ik weet zeker dat er een 'meest correcte' benadering moet zijn. Heeft iemand aanwijzingen of links naar websites? Ik heb een paar antwoorden gezien in de ubuntu-forums, maar niemand had echt een duidelijke, "Dit is de juiste manier om het te doen" dat ik vond.


7
2017-09-23 19:00


oorsprong
antwoorden:


Met het gdm optiemenu, bedoelt u de lijst onderaan het inlogscherm?

Zo ja, dan is, voor zover ik weet, de "juiste aanpak" voor het toevoegen van een windowmanager aan de lijst met sessie-opties die aan de gebruiker wordt getoond bij het inloggen, om een ​​.desktop-bestand toe te voegen aan / usr / share / xsessions. Neem daar een bestaand .desktop-bestand als startpunt (laten we zeggen, gnome.desktop) en wijzig velden zoals Exec, TryExec, Icon die past bij uw nieuwe WM.

Omdat dit zo vanzelfsprekend is (bedoel ik bedekte in de tutorials van vele WM's die ik heb geprobeerd toe te voegen), ik denk dat ik je vraag niet goed heb begrepen. Kunt u bevestigen of u dit hebt geprobeerd?


6
2017-09-24 09:23Dit is precies wat ik zocht. Ik weet niet hoe ik het misschien gemist heb. Bedankt! - gabe.