Vraag Juiste grootte voor / root-partitie


Ik sta op het punt mijn systeem opnieuw te installeren. Ik hou ervan om een ​​aparte / home en / root partities te houden. Ik gebruik nu (K) Ubuntu voor ongeveer een jaar en mijn / partitie (bijna 36 Gb) klom nooit meer dan ~ 13 Gb gebruikte ruimte.

Wat zou je zeggen is de juiste maximale grootte waar men een / partitie op zou moeten instellen?


7
2017-07-24 20:53


oorsprong


Wat je ook nodig hebt, er is echt geen vaste grootte, geen vuistregel. 36 GB is zoals je zegt meer dan genoeg, ik zou gewoon weggaan zoals het is. - Uri Herrera
Bedoelde u te zeggen / in plaats van / systeem, dat geen deel uitmaakt van het standaard bestandssysteem? - psusi
Ja dat heb ik gedaan, ik ga het nu aanpassen, dus het is niet verwarrend. - Gabriel
gist.github.com/3278585 - chrisjlee


antwoorden:


Het is niet mogelijk om een ​​antwoord met een specifieke grootte te geven omdat het varieert tussen smaak, behoefte, systeem, opstelling en dergelijke.

Als u / en / home hebt op dezelfde partitie of op afzonderlijke partities. Voor iemand met een standaardinstallatie waar ze op dezelfde partitie thuis kwamen / wonen, willen ze misschien een groter formaat, terwijl je ze in je geval op afzonderlijke partities hebt zodat je de systeempartitie niet zo groot hoeft te hebben.

Iemand met een grote harde schijf kan genereuzer zijn bij partitioneren, terwijl iemand met een kleine solid-state schijf kan kiezen voor een kleinere systeempartitie.

Er is geen optimaal cijfer, dus aangezien 36 gigabyte goed voor je lijkt te werken, vind ik dat je dat moet blijven gebruiken.


4
2017-07-24 21:13

Ten eerste is er geen / systeempartitie. Het ding waar je naar verwijst wordt beter aangeroepen als de root directory /, waar de "root" van het bestandssysteem wordt gehouden. Zoals je al hebt gezien, kun je de grootte van / behoorlijk beperken door een aparte / home-partitie te behouden.

Ik heb 15gb voor de meeste installaties voldoende gevonden. Je zou lager kunnen gaan, maar de uitdaging waar ik het vaakst mee geconfronteerd ben, is dat de geschikte archieven ruimte innemen tijdens het upgraden. Als u veel "grote" software installeert, of dingen op andere plaatsen bewaart, zoals / var (webserverbestanden of databases voor bijvoorbeeld), kunt u / var ook op een afzonderlijke partitie bewaren, of de grootte naar behoren vergroten.


2
2017-07-24 21:17