Vraag Draadloos is uitgeschakeld door hardwareschakelaar (wubi) op ​​een Toshiba Tecra S1


Ik gebruik toshiba tecra s1 en het heeft een probleem in ubuntu 12.04 Ik installeerde ubuntu met wubi, maar het zegt dat draadloos is uitgeschakeld door hardware-switch en ik heb geprobeerd om de vliegtuigmodus uit te schakelen en #rfkill allemaal te deblokkeren en fn-toetsen werken niet, help mij


0
2017-07-30 10:20


oorsprong


Heb je "$ sudo rfkill unblock all" geprobeerd? probeer het om meer dan 3 keer in de terminal te typen. - Suhaib


antwoorden:


Heb je de BIOS-instellingen gecontroleerd?

Ik heb iets soortgelijks meegemaakt met een Dell-laptop die ik zojuist van een vriend had gekocht en die zich heel wat moeite had getroost om uit te zoeken wat het probleem was. Het had Windows 7, wat toen nog een eerste ervaring voor me was en ik dacht dat het misschien iets te maken had met de netwerkinstellingen in de OS. Ik zocht door elk instellingenmenu dat ik kon vinden, scheurde de Windows-hulpgids open en kon nog steeds niets fout vinden. Trouwens, natuurlijk, mijn Wi-Fi wordt uitgeschakeld via hardwareschakelaar. Mijn Fn sleutel werkte voor al het andere, zoals opschorten en controleren schakelen, maar toen ik het zou gebruiken om te proberen de Wifi aan te zetten, zou het gewoon mijn bedrade netwerk loskoppelen en Wifi ongewijzigd laten.

Kort daarna besloot ik het uit te proberen DSLinux en terwijl ik door mijn blik kijk BIOS Ik ontdekte wat de OS moet de Hardware-schakelaar zijn. Ironisch genoeg stond het op dezelfde pagina als de USB-emulatieschakelaar. De LAN-controller was ingeschakeld, maar de draadloze verbinding was uitgeschakeld. Ik schakelde over op de schakelaar en merkte dat deze drie instellingen had; aan, uit en aan / uit schakelen met Fn sleutel.

Ik weet niet zeker of je dit hebt gecontroleerd of niet, omdat je het niet hebt vermeld, maar ik dacht dat ik mijn ervaring zou delen en hopelijk helpt het jou of iemand die dit probleem tegenkomt.

Nog een idee dat zojuist bij me opkwam, niet zeker of dit een mogelijkheid is of niet, maar misschien is het uitgeschakeld Windows. Ik weet niet zeker of dit ervoor zorgt dat het niet wordt omgewisseld terwijl het incheckt Ubuntu of niet, maar het is ook de moeite van het bekijken waard. Succes :)


1
2018-02-15 12:25