Vraag hoe te gfortran pakket te installeren op ubuntu 12.04 offline pc


Ik heb gfortran-pakket gedownload vanaf daar en nu op zoek naar het installeren op de offline ubuntu 12.04 pc ... sluit deze vraag alstublieft niet met vermelding van mogelijk duplicaat. Ik ben op zoek naar stappen om het pakket te installeren door het te extraheren en te installeren. Ik wil geen gebruik maken van get-offline noch van keryx noch van enige andere online ubuntu-systemen. Ik ben heel duidelijk .. Ik heb het gedownloade pakket en ik kijk uit naar de stappen om het pakket te installeren zonder internet te gebruiken. Bedankt!


0
2017-11-26 11:00


oorsprong
antwoorden:


U kunt een gedownload downloaden deb pakket gebruiken dpkg:

sudo dpkg -i gfortran_x.y.z_arch.deb

Het zal u echter waarschijnlijk vertellen dat een of meer afhankelijkheden niet beschikbaar zijn, die u dan ook moet downloaden voordat u het kunt installeren (merk op dat gfortran is een dummy-pakket dat momenteel alleen afhankelijk is van het feitelijke compileerpakket gfortran-4.6, om het installeren van meerdere verschillende versies mogelijk te maken).

U kunt de afhankelijkheden van elk pakket zien met:

dpkg -I gfortran_x.y.z_arch.deb | grep Depends

gfortran heeft een lot van afhankelijkheden (gcc en veel bijbehorende bibliotheken). Als u geen gespecialiseerde hulpmiddelen wilt gebruiken, besteedt u er veel tijd aan om extra bestanden te krijgen of probeert u het te installeren gfortran op een vergelijkbaar geconfigureerde, op internet aangesloten machine en zie wat er moet worden gedownload. Het gereedschap apt-rdepends kan nuttig zijn voor het weergeven van alle recursieve afhankelijkheden van een pakket.


1
2017-11-26 12:22jongens bedankt! Ik moest een grote lijst van afhankelijkheden installeren voor het installeren van gfortran op ubuntu 12.04 en eindelijk werkte het! - VRU