Vraag Versies die nieuwer zijn dan die in de huidige Ubuntu - waar zijn ze te vinden?


Bijvoorbeeld het OpenCV-pakket (omdat ik erop wacht om dat te compileren terwijl ik dat schrijf :))

Ubuntu heeft een OpenCV 2.3.1-pakket, terwijl het laatste 2.4.3 is. Stel dat ik het compileren van de bron wil overslaan, wat enige tijd kan duren. Dus wat ik me afvraag is, is er een (bekende / betrouwbare) site van derden die niet-officiële debs met nieuwere softwareversies biedt dan wat beschikbaar is in de officiële Ubuntu-repo's? Want als dat niet het geval is, betekent dat gewoon dat ik vaker die irritante compile-sessies zal hebben dan ik :)


0
2018-01-01 17:38


oorsprong
antwoorden:


De belangrijkste reden dat u de "nieuwere bloeding-egde" -pakketten in de Ubuntu-repositories niet vindt, is het stabiliteitsprobleem. Die pakketten zijn te gebruiken op eigen risico en komen niet in de Ubuntu-releasespaarplaats. Voorzichtigheid is altijd vermeld, of voorgesteld bij het gebruik van de nieuwste, niet geteste pakketten.


Voordat het wordt uitgebracht (elk pakket), wordt het getest voor de hoofdstroom van gebruikers. Dit is hoe de distro integriteit behoudt.

Dit is ook hoe Alphas Betas en RC's tot stand kwamen.

Testing. Als u bereid bent ze te compileren en te testen, wordt u aangeraden een aantal feedback te geven over wat wel en wat niet werkt. We zouden ALLES meer willen ontwikkelen.


Als je op zoek bent naar de meest actuele / stabiele projecten dan GA HIER

Voor onderzoek naar die projecten GA HIER ---> favoriet van mij


1
2018-01-01 18:03

Ik weet niet zeker of ik je hier oud nieuws vertel, maar meestal jij kan gebruik vaak een PPA om nieuwere versies van software te krijgen dan beschikbaar zijn in de repositories.

Volgens mijn zoekopdracht zal die benadering echter niet nuttig zijn voor OpenCV (geen nieuwere versies in een PPA). Neem eens een kijkje Wat zijn PPA's en hoe gebruik ik ze? voor algemene informatie.


0
2018-01-01 18:10Goed, ik weet van PPA's. Mijn vraag was eigenlijk: ken je een bekende, grote PPA die nieuwe versies van veel populaire pakketten biedt? Als ik elke keer moest zoeken naar verschillende PPA's, zou ik net zo goed de tijd kunnen nemen om de bron te verzamelen, omdat het eigenlijk niet veel moeilijker is dan het vinden van die PPA - Stefan Monov
Daar heb je het: je kunt net zo goed van de bron compileren. - Joe Atzberger