Vraag Paars scherm bij opstarten, iMac


Ik heb zojuist Ubuntu 13.10 geïnstalleerd (speciale iMac iso gevonden hier) op de nieuwe iMac (dual boot). De installatie van rEFIt is met succes voltooid, evenals de installatie van Ubuntu zelf.

Na de laatste herstart ziet rEFIt dit distributief en maakt het de keuze. Wanneer ik "Boot linux from HD" selecteer, stuurt het me naar het grub-scherm, waar ik Ubuntu kan selecteren. En dan komt het vast te zitten op het paarse scherm (smpboot: Booting Node 0, Processors # 1 - voor de herstelmodus) zonder verdere actie. Weet iemand een oplossing voor dit probleem?

P.S .: Ik heb ook zowel 32- als 64-bit pc-distributies (af en toe) geprobeerd met hetzelfde resultaat.


0
2017-10-21 17:54


oorsprong


Probeer met acpi = off of nomodeset - pratnala
Bedankt voor je reactie! Kunt u aangeven waar ik deze configuratie gebruik, zoals ik deze nog nooit heb gezien? - Eugene B
Ik heb dit geprobeerd. Het resulteert opnieuw in hetzelfde. - Eugene B
Beiden geven hetzelfde resultaat? Probeer nomodeset met noapic of nolapic - pratnala
Ik heb het opnieuw geprobeerd en het werkte met acpi = off! Zou je als een antwoord willen schrijven, zodat ik dat kon accepteren? - Eugene B


antwoorden:


Ubuntu heeft een aantal compatibiliteitsproblemen op Macs (sommige ACPI-problemen, denk ik). De ... gebruiken acpi=off of nomodeset of noapic of nolapic of een combinatie van een of meer hiervan kan u helpen normaal op te starten.

Ik heb ook een MacBook Pro en gebruikte de noapic en nomodeset vlaggen tot 12.10. Vanaf 13.04 gebruik ik geen vlaggen.


1
2017-10-22 12:34