Vraag hoe ubuntu vanaf een andere schijf op te starten


Mijn senario is: Ik heb een desktopcomputer met twee schijven. Een van de schijven is SSD en de andere is HDD. Ik installeer Windows 8 op SSD en ik gebruik HDD voor data. Dan wil ik ubuntu 13.10 op de harde schijf installeren met een aparte partitie op de harde schijf en ik installeer ubuntu 13.10. Nu heeft mijn computer Windows 8 op SSD en Ubuntu 13.10 op HDD. Maar toen ik de opstartvolgorde veranderde (eerste opstartbare schijf naar HDD) om ubuntu op te starten vanaf de harde schijf, startte Ubuntu niet. Hoe kan ik de Ubuntu op de vaste schijf starten die al is geïnstalleerd?


0
2018-01-20 20:56


oorsprong
antwoorden:


Probeer GRUB opnieuw te installeren met deze gids. Ik denk dat dit de Ubuntu-installatie zal detecteren en een menu zal toevoegen om te kiezen tussen Ubuntu of Windows.


1
2018-01-20 21:36Bedankt dat deze gids werkt. En ik schrijf nu vanuit Ubuntu. :) - cejoseph


Toen je Ubuntu installeerde na het installeren van Windows 8, hoef je de opstartvolgorde in het BIOS niet te wijzigen. Ubuntu installeert een bootloader (GRUB) die Windows 8 moet zien en aan het startmenu moet toevoegen.

Als u de opstartvolgorde wijzigt naar de vaste schijf, werkt deze niet omdat Grub niet op de vaste schijf is geïnstalleerd.

Boot-repair uitvoeren zoals Wouter suggereerde, is de beste optie om een ​​verloren bootloader te repareren.


0
2018-01-20 21:56