Vraag Toegang tot mijn computer vanaf kantoor


Ik zou graag vanuit mijn kantoor toegang willen krijgen tot mijn thuiscomputer, niet alleen via SSH maar met een volledige desktopinterface.

Ik sta hier voor verschillende uitdagingen:

  • Een virtueel bureaublad opzetten (iets als VNC? Ik hoor dat het niet werkt met Unity)
  • Poort doorsturen instellen op de thuisrouter (ik weet niet eens zeker of ik dit echt moet doen)
  • Een soort domein instellen, omdat ik het IP-adres niet kan voorspellen (ik bezit al mijn eigen domein, dus ik zou iets kunnen gebruiken als "home.mijndomein.com", maar ik weet niet zeker hoe)

Kan iemand me een zelfstudie geven, zo gedetailleerd mogelijk, hoe kan ik dit bereiken?


0
2017-11-27 12:49


oorsprong
antwoorden:


De gemakkelijkste manier is om te gebruiken TeamViewer. Het is commerciële software gratis voor persoonlijk gebruik. Ik weet niet zeker of het verbinden met je kantoor als persoonlijk wordt gekwalificeerd.

Als je een gratis (beide betekenissen) manier wilt, zal ik proberen een aantal algemene richtlijnen te geven. U moet waarschijnlijk voor elk probleem één vraag stellen voor een volledig antwoord (sommige zijn al beantwoord op deze site, IIRC):

  1. U kunt Desktop Sharing gebruiken om VNC voor u in te stellen. Het is al gebundeld in Ubuntu dus zoek het gewoon in het dashboard en activeer het. Het maakt geen virtuele desktop, maar deel je echte desktop.

  2. U moet ten minste poort 5900 in uw router doorsturen. U moet advies vragen voor uw routermodel, omdat elke verschillende router een andere interface heeft.

  3. U moet een dynamische DNS instellen om dit te kunnen doen. De meeste routers ondersteunen dit, dus controleer dit eerst omdat het configureren op routerniveau meestal beter is. Als uw router geen dynamische dns ondersteunt, kunt u dit vanuit Ubuntu doen.


1
2017-11-27 13:00een slordige is FreeNX, ook snel, veilig, beveiligd ... - Panther
Ja, het is vrij moeilijk om te configureren, maar echt krachtig. Ik had het in het verleden gebruikt om meer dan 15 gebruikers externe sessies via ADSL te laten openen. - Javier Rivera
@Javier Rivera: Hij wil verbinding maken naar huis van het kantoor, dus dat is persoonlijk. teamviewer.com/en/help/... - Fabby
En bedankt voor het vermelden van FreeNX. nog nooit van gehoord. - Fabby