Vraag Installeer Ubuntu in dual boot op een gecodeerde partitie


Ik ben helemaal nieuw voor Linux en ik probeer iets te bereiken, maar ik weet niet of mijn plannen in orde zijn.

Ik zou Windows 8.1 en Ubuntu graag in dual-boot willen hebben. Windows staat op mijn RAID-SSD's en ik zou willen dat Ubuntu op een partitie op mijn 1TB HDD is geïnstalleerd. Die partitie (~ 330 GB) zou volledig gecodeerd zijn met TrueCrypt, en ik zou Ubuntu erop gebruiken om voornamelijk met VirtualBox te werken. De andere partitie op de HDD zou alleen als opslag dienen.

Over de bestandssystemen, beter gaan met ext3, ext4, XFS, nog een? Ik wil natuurlijk dat Ubuntu opstartbaar is.  En ook, zou dat goed zijn als de Ubuntu-partitie ext3 / ext4 / XFS / iets anders was (en volledig versleuteld) en als op hetzelfde moment de andere partitie op dezelfde HDD (voor opslag) NTFS was?

Om te beginnen moet ik eerst Ubuntu installeren en vervolgens de partitie coderen of eerst coderen en vervolgens Ubuntu installeren?


0
2018-01-12 10:47


oorsprong
antwoorden:


Kort antwoord: blijf bij de standaardwaarde van ext4, tenzij je weet waarom je iets anders wilt. Het Ubuntu-installatieprogramma biedt de mogelijkheid om uw partitie voor u te coderen met behulp van LUKS, maar als u TrueCrypt wilt gebruiken, moet u de partitie coderen voordat u hem installeert! Merk op dat TrueCrypt niet langer wordt ontwikkeld en het is onzeker of het nog steeds veilig is. TrueCrypt is gevorkt onder de naam VeraCrypt. Ubuntu kan NTFS lezen, dus dat zou in orde moeten zijn. Windows kan ext4 echter niet lezen zonder stuurprogramma's van derden en kan daarom uw Ubuntu-partitie niet lezen.


1
2018-01-12 11:03@karel Met het risico om van het onderwerp af te gaan, wil je misschien ook eens naar CipherShed kijken ciphershed.org wat ook een vork is van TrueCrypt, maar een die probeert vast te houden aan de oude truecrypt-volumes. Hoewel ik dacht dat de nieuwste versie van Veracrypt de nieuwere volumes ook kon doen, waar heb je dan gelezen dat Veracrypt geen Truecrypt 7.x-volumes leest? - Minos
VeraCrypt ondersteunt nu het monteren en converteren van TrueCrypt-volumes - Ik had het mis, de nieuwste versie van VeraCrypt doetondersteuning voor montage en conversie van TrueCrypt-volumes, blijkbaar is de TrueCrypt 6.0-functie daarna toegevoegd voor achterwaartse compatibiliteit met volumes die zijn gemaakt door oudere versies van TrueCrypt. - karel


Dus, je hebt vensters in een virtuele doos in ubuntu, heb ik dat goed?
Zo ja, ik denk dat het niet de meest veilige manier is!
Het hebben van een "normale" dual-boot moet veiliger zijn, omdat je altijd maar één gecodeerd volume hebt gedecodeerd!
Betekenis:
Als u uw gecodeerde ubuntu hebt opgestart en vervolgens Windows start in de VirtualBox, hebt u beide coderingszinnen tijdelijk in uw RAM op hetzelfde moment. Normaal gesproken zou een ondeugend Windows-virus / trojan etc geen toegang moeten hebben tot Ubuntu buiten de VirtualBox, maar ik denk dat het nog steeds saver is om gewoon een normale dual-boot te hebben. Naast het feit dat je alleen de versleutelingspassphrases hebt geladen, heb je atm nodig, je hebt ook grote snelheidsvoordelen in Windows!
VeraCrypt ondersteunt dit volledig, er zijn een aantal tutorials op het net, of vraag gewoon of er problemen zijn.

PS: dit is slechts een persoonlijke mening en kan helemaal verkeerd zijn.


0
2018-03-15 13:46