Vraag Hoe verberg / verwijder ik een partitie uit het linkerpaneel van Nautilus?


Ik heb een luks-setup met een gecodeerde partitie. En ik wil niet dat iedereen op mijn computer ziet dat ik zo'n partitie heb. Helaas wordt het weergegeven in het nautilus "apparaten" -paneel als "Versleutelde partitie".

Is er een manier om te voorkomen dat het daar wordt weergegeven? Ik heb de authenticatie met de USB-sleutel kunnen instellen en ik wil niet dat de gecodeerde partitie in het paneel wordt weergegeven.


7
2018-04-17 09:55


oorsprong
antwoorden:


U kunt de mount-optie gebruiken x-gvfs-hide in /etc/fstab om het te verbergen nautilus, bijvoorbeeld.

Bijvoorbeeld een regel in /etc/fstab zou worden:

/dev/sda1 /mnt/sda1 ext4   defaults,x-gvfs-hide       0     2

Bewerk: Of je kunt een nep-regel maken /etc/fstab soortgelijk

/dev/sda2 /mnt/sda2 ext4 noauto,x-gvfs-hide 0 2

met als enige doel het te verbergen in nautilus. Het zal niet worden gemonteerd, dus het aankoppelpunt zou niet kunnen bestaan.


4
2017-10-09 20:03Slechte oplossing omdat Nautilus niet-gemonteerde partities zonder 'fstab'-items laat zien. - WinEunuuchs2Unix


Je kunt het gewoon toevoegen / Etc / fstab (dit zal ervoor zorgen dat het automatisch wordt aangekoppeld bij het opstarten). Als u een koppelpunt buiten opgeeft /media je ziet het niet meer in Nautilus.

Voor degenen die niet weten hoe dit te doen, is hier een voorbeeld:

Als u een logisch volume / dev / sda2 had van het bestandssysteem-type ext3 dat u wilt koppelen aan een map Muziek, omdat het je muziek bevat, moet je de volgende nieuwe regel toevoegen aan / etc / fstab:

/dev/sda2 /mnt/Music ext3 defaults 0 0

Voor andere bestandssystemen of namen bewerkt u deze regel gewoon. Vervolgens slaat u het bestand op, maakt u het koppelpunt met sudo mkdir /mnt/Music, of hoe je het koppelpunt een naam wilt geven. Als u niet opnieuw wilt opstarten om de wijziging te zien, hoeft u slechts één keer uit te voeren sudo mount -a.


3
2018-04-17 12:59als je bound-mounts in fstab hebt, zoals /home/username/some/path /home/username/some/other/path auto auto,uid=username,gid=users,bind 0 0, ze verschijnen nog steeds in Nautilus. - sastanin


Om de commandoregel te vermijden, kunt u openen Toepassingen> schijven.

Selecteer de partitie die u wilt verbergen, klik op het tandwielpictogram ("aanvullende partitieoptie")> monteer montageopties en schakel "tonen in gebruikersinterface" uit. Herstart, de partitie is nu verborgen.

Getest op Ubuntu 16.04 LTS


3
2018-05-22 11:33

Deze vraag verdient een update voor Ubuntu 16.04 met gebruiksvriendelijke stappen.

Wat je aan de linkerkant van Nautilus ziet, zijn je partities. Gemonteerde degenen hebben de uitwerpknop naast hen, niet-gemonteerde degenen niet. Klik op de naam om de partitie te mounten. Vervolgens kunt u door de mappen en bestanden navigeren.

Je wilt partities verbergen zodat ze niet in Nautilus verschijnen.

Begin Dash de eerste optie op de Launcher

Type Disks en je ziet de applicatie Disks verschijnen. Klik erop.

Een scherm vergelijkbaar met dit verschijnt:

Open Disks

Klik met de linkermuisknop op een schijf. Klik vervolgens met de linkermuisknop op de partitie die u wilt verbergen.

Klik met de rechtermuisknop op het tandwiel (volgt de Pijl links en -) en selecteer Edit Mount Options en dit scherm verschijnt:

enter image description here

Schakel de optie uit Show in User Interface.

Klik op OK en voer het wachtwoord in om wijzigingen toe te passen. Na de volgende herstart zal Nautilus de partitie niet tonen. Merk op dat dit de partitie niet wist of geen gegevens erop wist.

Als je verduidelijking nodig hebt, plaats dan een commentaar hieronder.


1
2017-10-10 00:48