Vraag Ubuntu 15.04 & Windows 8.1 dual boot-boots direct in Windows - hoe kan ik het GRUB-menu laten verschijnen?


Achtergrond: Windows 8.1 is in de BIOS-modus op een RAID 1 geïnstalleerd. Ik heb RAID verwijderd en ben naar AHCI gegaan, dus ik heb 2 individuele schijven. Alle partities op station verwijderd 1. Drive 0, Windows 8.1 boots OK. Ubuntu geïnstalleerd van dvd in BIOS-modus en geïnstalleerd, gemaakt /, /home & swap partities, installeerde Ubuntu.

Probleem: wanneer ik de pc opstart, start deze rechtstreeks op Windows 8.1. Naar het BIOS / UEFI-menu gaan Ik kan de opstartvolgorde van schijf 0 (windows) of cd / dvd (geen schijf 1-optie) kiezen, maar in een handmatige opstartoptie kan ik station 1 (ubuntu) selecteren. Als ik drive 1 selecteer, wordt Ubuntu opgestart en zie ik het opstartmenu van Ubuntu, waar ik kan selecteren om Ubuntu of Windows 8.1 te booten als onderdeel van mijn opstartopties. Selecteer Ubuntu-boots in Ubuntu OK, selecteer Windows-boots in Windows OK.

Vraag: Hoe repareer / configureer ik dit systeem, zodat het een OS Boot-optie biedt als ik een normale boot start?


0
2017-08-09 11:42


oorsprong


Heb je je bios ingesteld om op te starten in de veilige modus? Toen ik twee schijven, Ubuntu en Windows, had, moest ik op de "F12" -toets drukken om het Bios-opstartmenu te krijgen. - Buck


antwoorden:


Uiteindelijk heb ik geïnstalleerd EasyBCD in Windows en het toevoegen van Ubuntu aan het menu (in Linux> Grub2 ik selecteerde station 1 linux rootpartitie). Nu start het Windows op en geeft een menu om Windows of Ubuntu te selecteren en het werkt prima.


1
2017-08-10 21:56