Vraag Ubuntu 14.04 kan Win7 niet laden


Ik had twee afzonderlijke SSD's. De ene heeft een Win7 en de andere met Ubuntu. Gebruikt om op te starten vanaf de Ubuntu en op deze manier kon ik Win7 of Ubuntu selecteren.

De Ubuntu SSD stierf onverwachts gisteren op mij (goede tijden, hoera ...) dus heb een nieuwe, installeerde Ubuntu 14.04.3 erop, maar nu met EFI-opstartpartitie. Zoals aanbevolen hier:

Dus nu, met sudo parted -l Ik krijg:

Win7 SSD

Partition Table: msdos
Number Start  End  Size  Type   File system Flags
 1   1049kB 106MB 105MB primary ntfs     boot
 2   106MB  256GB 256GB primary ntfs

Ubuntu SSD

Partition Table: gpt
Number Start  End   Size  File system   Name Flags
 1   1049kB 536MB  535MB  fat32         boot
 2   536MB  50.5GB 50.0GB ext4
 3   50.5GB 241GB  190GB  ext4
 4   241GB  250GB  9523MB linux-swap(v1)

Mijn probleem is dat, ongeacht wat ik probeer, ik Ubuntu niet zover krijg dat ik Win7 als een optie in het bootloader-menu laat zien zoals het vroeger was.

De Win7 SSD in ubuntu en hardlopen monteren update-grub heeft het niet toegevoegd aan het bootloader-menu. sudo os-probe geeft niets terug. hardlopen boot-repair heeft helaas ook niets opgelost. Toevoegen van een handmatige invoer aan /etc/grub.d/40_custom:

menuentry "Windows 7" {
search --fs-uuid --no-floppy --set=root F977-F4AF 
chainloader (${root})/efi/Microsoft/Boot/bootmgfw.efi
}

of een meer uitgebreide zoals deze heeft het ook niet opgelost ..

Ik kan gemakkelijk in Windows opstarten door te kiezen voor het wijzigen van de opstartvolgorde in het BIOS, maar het zou erg leuk zijn om het als een optie te hebben in het bootloadermenu van Ubuntu zoals ik altijd had ..

Heb ik dingen definitief verpest door Win7 met MBR en Ubuntu als GPT te hebben?

Heel erg bedankt voor alle suggesties!


0
2017-11-17 18:15


oorsprong
antwoorden:


Je hebt een mixed-boot-modus setup - Ubuntu start op in de EFI-modus en Windows in de BIOS-modus. Dit is NIET een goed ding. Je hebt verschillende keuzes, in ruwweg toenemende moeilijkheidsgraad:

 • Gebruik de opstartmanager van je firmware (dezelfde boot die je gebruikt om op te starten vanaf een externe schijf) om te kiezen tussen Ubuntu en Windows. (Ubuntu wordt als zodanig vermeld, maar Windows wordt waarschijnlijk geïdentificeerd door het merk en / of model van de drive.)
 • Installeer mijn rEFInd bootmanager in Ubuntu. U moet dan bewerken /boot/efi/EFI/refind/refind.conf: Uncomment de scanfor regel en zorg ervoor dat hdbios is een van de opties. Dit zou u moeten toelaten om Ubuntu op te starten in EFI-modus of Windows in de BIOS-modus. Dit is op korte termijn moeilijker dan de vorige optie, maar op de lange termijn gemakkelijker.
 • Installeer een opstartlader voor de BIOS-modus voor Ubuntu en start beide besturingssystemen op in de BIOS-modus.
 • Installeer Ubuntu opnieuw in de BIOS-modus en start beide besturingssystemen op in de BIOS-modus.
 • Converteer Windows om op te starten in EFI-modus, zoals beschreven hier.
 • Installeer Windows opnieuw in EFI-modus. Je zult de Windows-schijf zeker opnieuw moeten partitioneren.

Sommige van deze opties werken mogelijk niet in alle gevallen. Sommige EFI's ondersteunen bijvoorbeeld niet het soort eenvoudige modusomschakeling dat vereist is voor de eerste twee opties. Gezien het feit dat je deze situatie hebt gecreëerd, is het twijfelachtig of je EFI een van de primitieve is die het niet aankan, maar het kan zijn.


1
2017-11-17 21:01Hallo Rod, heel erg bedankt voor het snelle antwoord. Ik zal een week weg zijn van morgen, maar zal deze proberen zodra ik terug ben en verslag uitbrengen! Nogmaals bedankt! - danielhomola
Het spijt me heel erg voor het half jaar lange wachten, maar ik ben er gewoon in geslaagd om dit te proberen, en het werkte als een charme .. Je fantastische bootloader deed .. deed gewoon wat je zei en nu heb ik dit aangepaste funky ogende bootloader-scherm en ik kan gemakkelijk schakelen tussen windows7 in bios-modus en ubuntu in efi-modus. heel erg bedankt, en nogmaals sorry voor het wachten .. - danielhomola