Vraag Hamachi kan de firewall negeren


Hallo ik heb onlangs geïnstalleerd Hamachi en Haguichi. Ik heb een netwerk opgezet en mijn vriend is lid geworden. Dus ik hostte een spel en de poort was 1100, denk ik, maar het probleem is dat hij zich kon aansluiten hoewel ik de poort niet in iptables of ufw heb geopend.

Is dat niet een enorm beveiligingsprobleem?

En hoe dit te veranderen?


0
2017-11-22 15:24


oorsprong


wat zijn jouw iptables regels? je moet ze posten. Wat is je netwerkboog? router? - Panther
@ bodhi.zazen Hoe dit te doen? Mijn router is een Fritz! Box, maar mijn netwerkgebruik is nogal ingewikkeld. Ik gebruik Ubuntu in een qemu virutal-machine op mijn debian-host, dus gebruik ik qemus standaard netwerkinstellingen. - Marton
Dat is het punt van hamachi, het is verondersteld verbindingen toe te staan ​​zonder regels te hoeven instellen voor elk netwerk dat je hebt opgezet. In feite kunt u deze instellen als lokale netwerken. Hoewel het een klein beveiligingsrisico kan zijn, zolang je de netwerkinfo en het wachtwoord niet aan anderen dan je vrienden geeft, is het minimaal zolang je je vrienden vertrouwt. Zodra u de verbinding via Haguichi sluit, wordt een gat in de beveiliging gesloten als het netwerk wordt afgesloten. - TrailRider
@TrailRider Oké, tahnk jou. Is er een risico dat een virus me infecteert via hamachi toen de pc van mijn vriend werd geïnfecteerd? - Marton
@Marton welk virus zou dat zijn? (we hebben het over Ubuntu ;-) niet Windows). Malware ... ja. Inbraak of een wachtwoordbuster ja. Virus? Iemand moet eerst een werkende maken :) - Rinzwind


antwoorden:


Dat is het punt van hamachi, het is verondersteld verbindingen toe te staan ​​zonder regels te hoeven instellen voor elk netwerk dat je hebt opgezet.

In feite kunt u deze instellen als lokale netwerken. Hoewel het een klein beveiligingsrisico kan zijn, zolang je de netwerkinfo en het wachtwoord niet aan anderen dan je vrienden geeft, is het minimaal zolang je je vrienden vertrouwt. Zodra u de verbinding via Hamachi sluit, wordt een gat in de beveiliging gesloten als het netwerk wordt afgesloten.


Wat betreft virussen die de computer van uw vrienden infecteren en van invloed zijn op de uwe (zoals vermeld in uw opmerkingen):

Misschien, maar ik denk dat het risico minimaal zou zijn (je rootbestanden moeten nog steeds veilig zijn, alleen je huis zou een risico lopen). Ten eerste, als je vrienden Windows gebruiken, is elk virus dat ze hebben niet effectief als het zelfs zou kunnen slagen om Stap in je systeem - Windows en Linux werken zo anders dat er weinig of geen virussen zijn die beide kunnen beïnvloeden.

Als je vrienden toevallig Linux gebruiken en ze zijn geïnfecteerd, kan er meer risico zijn, maar als je Hamachi gebruikt, opereer je als een server zodat het virus (meer een trojan hier) dat zou moeten weten: 1. Je was een server 2 U bent verbonden via een Hamachi-type verbinding en kunt uit die verbinding breken om terug te gaan naar de auteur. Hoewel ik denk dat dit allemaal mogelijk is, zou het veel werk vereisen van de hacker die de trojan schreef.

Laat mijn pose hier een vraag stellen om je gerust te stellen, denk je dat hij al dat werk zou gaan doen om een ​​willekeurige host te vinden, zoek die host in het kleine venster dat het open is zodat hij het kan gebruiken, gewoon om te hebben al dat werk gaat voor niets wanneer u de server binnen een uur of zo sluit? Ik denk dat hij eerder geneigd is om zijn tijd in een meer gegarandeerd doel te stellen.


Het beveiligingsgat ik zou zich zorgen maken over een van de vrienden waarmee je verbonden bent om actief te proberen je systeem te hacken.

Zolang je de informatie niet geeft aan iemand die je niet vertrouwt of de verbinding open laat nadat je er klaar mee bent, is dat risico erg klein - waarschijnlijk minder dan je aanneemt als je gewoon op internet surft.


1
2017-11-22 15:58