Vraag Ubuntu 16.04 upgrade bevroor


Tijdens het uitvoeren van de upgrade naar 16.04 stopte het in principe halverwege. Verliet de pc ruim 12 uur om zeker te zijn, maar de statusbalk bewoog niet. Heeft een harde stop gemaakt en probeerde opnieuw op te starten. Nu vraagt ​​het om mijn gebruikersnaam en wachtwoord en de enige die ik altijd gebruik, is mijn Ubuntu one-account. Ik heb het meerdere keren geprobeerd en het zal het niet accepteren. Ik weet niet zeker wat ik nu moet doen. Alle hulp wordt op prijs gesteld.


0
2017-08-12 15:15


oorsprong
antwoorden:


Je kunt proberen te booten met een usb live-systeem of een live CD-systeem om de status van het systeem te controleren. Het hangt ervan af hoe het systeem is geïnstalleerd (native apparaten of LVM-volumes? Gekraakte apparaten?). Als u de verschillende opties aankunt, kunt u proberen het systeem in de livesessie te koppelen en te controleren of uw gebruiker nog steeds bestaat. u kunt het root- en gebruikerswachtwoord wijzigen met:

chroot / mount-point-of-you-systeem
passwd root ...
passwd gebruiker ....

Na een herstart zou je login moeten werken. Maar er kan meer zijn dat deze hint alleen niet werkt ...


1
2017-08-12 16:10Ik vraag me nog steeds af hoeveel mensen hun systeem patchen / updaten zonder een terugval (beeldback-up). Hm ... - 0x0C4